Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Pořady (9)

Hovory H

Hovory H (1968)

Škoda, přeškoda, že takový inteligentní humor se už dnes nenosí a zcela vymizel z našich obrazovek.

Večírek nejen pro zvané

Večírek nejen pro zvané (1990)

Těsně po revoluci dostal Jiří Suchý příležitost vrátit se po dlouhé době na televizní obrazovky. A zhostil se toho úkolu na výbornou. Představil především českému divákovi Milana Markoviče. A dá se říci, že pro mnohé z nás ho vlastně objevil. Společně si do zábavného pořadu zvali hosty z řad novodobých politiků a prověřovali mnohdy až drastickým způsobem jejich smysl pro humor. Souboj Semafor x Prognostický ústav dopadl nerozhodně. To byly ty krásné doby, kdy do politiky zamířili normální lidé se smyslem pro humor. Leč, kdeže loňské sněhy jsou. Pak je vystřídali novodobí papaláši. A těm se záhy satira, jejímž byli terčem, začala zajídat. Nu a Večírek nejen pro zvané na zásah z vyšších míst skončil. Škoda, byl v něm vtipný a inteligentní humor na téma politika a vše okolo ní.

Okna vesmíru dokořán

Okna vesmíru dokořán (1981)

Tomuhle říkám popularizace vědy, vědeckého výzkumu a jeho výsledků par excelence.

Co tomu říkáte, pane Werich?

Co tomu říkáte, pane Werich? (1968)

Jan Werich je pro mě synonymem moudrosti. Škutina do jeho vycizelovaného filozofování příliš nezasahoval a nechal proudit tok jeho myšlenek. Kéž bychom i dnes měli takového moudrého klauna, který sic s humorem, leč říká věci velmi závažné. Dnes se množství humoru měří počtem vulgarismů a urážek všeho a všech. Jak to ten Werich dělal, že dokázal mnohem ostřeji tnout do živého, dopouštěl se jednoho satirického šlehu za druhým, přesto nepotřeboval využívat fekální slovník?

Hovory H ještě po dvaceti letech

Hovory H ještě po dvaceti letech (1990)

Jeden z mála porevolučních zábavných pořadů, při nichž svědomití rodiče nemuseli svým potomkům zacpávat uši ze strachu, aby se dítka nezkazila. Naopak je mohli s klidným srdcem nechat sledovat televizi, neb u ní bylo možné se pobavit díky tomu, že v Hovorech H měl to velké H i humor.

V divadélku pod věží

V divadélku pod věží (1981)

ČST Ostrava se začátkem osmdesátých let rozhodla dát prostor jedné ze dvou celostátně populárních ostravských zpěvaček a nabídla Marii Rottrové možnost konferovat zábavný pořad. Ta se úkolu zhostila na jedničku, zvala si zajímavé hosty, doprovázela pořad zpěvem svých hitů i zcela nových písniček. Škoda, že Divadélko v roce 1987 skončilo a dalo si 6 let pauzu, nový pořad už však ani náhodou nedosáhl kvalit tohoto původního.

L'école des fans

L'école des fans (1976)

Hodně zábavný program, děťátka jsou velmi často adepty na členy Hvězdné pěchoty, některá se rozkošně stydí, jiná mají průraznost kanónu.

Show Gilbert Bécaud

Show Gilbert Bécaud (1971)

Díky bohu za televizní archívy, klip k China snad ani jiný natočen nebyl a skeč Repetice je zřejmě také unikátem zvěčněným ORTF.

Les Enfoirés

Les Enfoirés (1986)

U většiny pořadů tohoto druhu značně kolísá úroveň v závislosti na účinkujících. Zde vystupují natolik zajímavě a mnohdy neočekávaně složená dua a tria, že pořad nedokáže nudit.