Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Oblíbení režiséři (10)

Alan Parker

Všeuměl, od muzikálu, přes kriminálku, k dramatu, vždy s jasným názorem. Pro mě neuchopitelný tvůrčí rukopis, protože to rozpětí je nesmírně obrovské a Parker se zkrátka neopakuje.

Claude Lelouch

Bůh žije v očích těch, které milujeme. Čím více neštěstí, tím zřetelnější život.  (Hasards ou coïncidences)

Georges Méliès

Tenhle pán musel film milovat téměř do bezvědomí, jeho i diváků. Kdyby dnešní tvůrci měli jen promile nápadů, jako pan Méliès, asi bychom umírali u filmů, neboť bychom přestávali dýchat úžasem. Čest geniálním průkopníkům!

Jean-Pierre Melville

Režisér excelentního filmu Armáda stínů, který vždy výborně odhadl potenciál herce a dle toho utlumil, nebo zintenzivnil režijní pokyny.

František Filip

Ty nejlaskavější seriály, z nichž čiší emoce, které jsou určitě na anabolických steroidech, natočil právě František Filip. Sňatky z rozumu (scéna Svozilová x Vala) a Byl jednou jeden dům (Vala x Hlaváčová, Dlask chce informovat o smrti Hracha) zkrátka nezpomenu.

Philippe de Broca

Kdyby nenatočil nic jiného než Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera, zasloužil by si hlubokou poklonu. Ale on natočil s Belmondem a Noiretem další velmi dobré komedie.

Costa-Gavras

Chvíli jsem okolo něj opatrně našlapovala, ale po zhlédnutí Kapitálu už prostě musí být tady. Už proto, že zatím je vše od něj za pět.

Claire Denis

Denisová, ty poameričtělý majiteli, kterého zajímají jen pomoklamy. Její filmy jsou jedinečné, spolu s Godardovou jim dámy propůjčují krásný vizuál, Denisová je mág.

Nicolas Roeg

Kouzelník a filmový mág, nedoceněný, nepochopený, jeho filmy však mají neuvěřitelnou osobnost a ducha. Jeho snímky se pohybují na hranici mých možností chápání, jejich sledování je vyčerpávající, ale nesmírně se ho užívám.