Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Asterix a Vikingové (2006) 

Po zhlédnutí filmu mi bylo dost smutno. Tvůrcům se podařilo zlikvidovat vše, co pro mě - a jsem si jist, že nejen pro mě, ale i pro spoustu dalších fandů, kteří v dětství hltali kresleného Asterixe - tyhle postavičky a příběhy kdy znamenaly. Vražda jedné velké legendy. Rozmašírovali původní nápad, vysekali veškeré kouzlo a charakterům odřezali jejich pravou tvář. A co teprve ta kvanta narážek na moderní dobu? Proč, proboha? Kdyby to bylo alespoň vtipné... takhle jsem měl pocit, že tvůrci nepočítají s tím, že na film se bude dívat také někdo od jedenácti výš. Z dospělého diváka odkojeného na původních příbězích dělají dementa. V porovnání se staršími filmy slabá jedna hvězdička (a to jen za to, že jsou si postavy alespoň podobné). V porovnání s původním příběhem - Asterix a Normané - jasný odpad! Už dlouho se mi nestalo, že bych měl chuť právě přehrávaný film vypnout a potřísnit kyselinou.

plakát

Avatar (2009) 

Asi nemá cenu cokoliv psát, protože se můj komentář mezi všemi těmi "Panebože!", "Nejlepší!", "Jsem v šoku a chci to vidět ještě padesátkrát!" stejně ztratí, ale něco bych přeci jen dodal. Nikdy předtím jsem na žádném 3D filmu nebyl, ale myslím, že i kdybych byl, líbit se mi to bude stejně. Pandora je nádherná, místní jsou srdnatí vlastenci, lidi kurvy. A dobro přeci jen nakonec zvítězí nad zlem... prostě taková hezká pohádka. Zaujal mě nápad s připojováním copu - lepší jak USBéčko :). Po vizuální stránce 100%, další věci nehodnotím, protože je to taková Pocahontas [-> bohužel nic originálního]

plakát

Bláznivá školka (2003) 

Co asi čekat od rodinné komedie (tudíž komedie, ke které se sesedne celá rodina od prcků až po prarodiče)? Já jsem bláznivou školku zapínal v osm večer utahaný po celém dni, kdy se mi už nechtělo přemýšlet a žít celkově a... a bavil jsem se. Bez mučení přiznávám, že jsem se bavil. Děcko, které je ochotné chodit k Eddiemu domů jen za dolar, další prcek, o kterém by se na první pohled řeklo, že je retardovaný, ale on je to prostě jen čtyřletý milovník Star Treku a s každým se dorozumívá klingonsky... no proč ne :)).

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Na tenhle film asi nikdy nezapomenu. Hromadné promítání na Strahovských kolejích, spousta piv, smíchu a potoky béčkové krve. Svým způsobem je to geniální počin, ale dost se divím, že stejnému režisérovi svěřili o pár let později natáčení Pána prstenů...

plakát

Bruno (2009) 

Sacha Baron Cohen je nepochybně génius :). Velice kontroverzní génius, ale o to více jeho dílo oceňuji (oproti komerčním srajdám, co se snaží zalíbit snad celému vesmíru). Já jakožto člověk, kterému nevadí fekální humor a který se nepohoršuje nad tím, když někde na obrazovce vidí rotující penis, jsem si to docela užíval a vzhledem k tomu, že film není ani nijak dlouhý, úsměv na tváři mi vydržel až do závěrečných titulků. Místy to sice byla až neskutečná úchylárna, ale řekl bych, že právě se stoupající - pro někoho "nevkusností" - nabíral snímek na vtipnějších a vtipnějších obrátkách :). Lidi, neberte všechno tak vážně, občas je i potřeba se trochu povznést a vypnout. P.S. Nejvíce se mi asi líbil Brünův smích - takové to uchechtnutí... nevím, jak lépe bych to nazval :).

plakát

Bůh masakru (2011) 

Je to neskutečně výbornej film. Nejlepší je, že jedinej, kdo z těch čtyř mimozemšťanů ve skutečnosti alespoň trochu VÍ, je ze začátku možná úplně nejnesympatičtější Christoph Waltz.

plakát

Crash (2004) 

Řekl bych příjemné překvapení, protože moc nemusím Sandru Bullock. Když jsem ji zahlédl v úvodních titulcích, měl jsem obavy, že tady bude mít nějakou hlavní roli - nakonec to dobře dopadlo :). Po zhlédnutí jsem byl nadšený! Šokovalo mě, s jakou upřímností je tady představována rasová nadřazenost a poměry v L. A. (Samozřejmě se nedá věřit všemu, co člověk vidí v televizi, ale přece jen...) a navíc mě ani jeden z představovaných příběhů nenudil, jak bývá u filmů tohohle typu zvykem. Líbilo se mi, jak do sebe nakonec všechno perfektně zapadlo. 100%

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Vždyť je to prosté jako bulharská striptérka. Klasický britský sitcom, který snad ani nemá cenu představovat; stejně tak samotnou posádku těžařské lodi Červený trpaslík. Tenhle seriál mě vychoval, naučil humoru... Pokud bych měl někdy skončit hluboko ve vesmíru s androidem, hologramem, geneticky vyšší formou kočky a dekadentním zhýralcem, přál bych si, aby to byli právě Kryton, Rimmer, Kocour a Lister. Každý díl znamená třicet minut zábavy, podařených gagů, dobrodružství a absolutní neúcty proti všemu :).

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Spousta známých mě za to odsuzovala, ale občas jsem nešel v pátek večer na pivo jen kvůli tomu, abych mohl sledovat Arazíma a jeho bandu při zatýkání :).

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Příjemné seriálové překvapení. Po prvních dvou řadách je moje hodnocení pořád víc než pozitivní. Škoda jen, že každý díl trvá hodinu, takže člověk si na tom nemůže vypěstovat až takovou závislost jako na "jednohubkách" typu IT Crowd, The Big Bang Theory apod., kde se dají stihnout bez výčitek svědomí třeba i 4 díly za den :).