Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (142)

plakát

Studoval jsem FLE (2005) (amatérský film) 

Nejlepší amaterský film všech dob

plakát

Houbaření (2012) 

47. KVIFF - Během projekce jsem pozoroval krásnou věc, tedy onen 'ostrůvkovitý smích', který dokazuje, že si vtip s divákem rozumí individuálně. Film o vážném tématu, ztraceném politikovi v lese, braný s krásným nadhledem a humorem. I thrilerová místa zapůsobila. Závěrečná řeč, nádherně vygradovala z filmového patosu v politikův patos.

plakát

Pod africkou oblohou (2012) 

47. KVIFF - Malinko přetažený dokument o krásném a kontroverzním počinu Paula Simona. Hudební význam je větší než politický.

plakát

Na slaměné cestě (2012) 

47. KVIFF - Těžko hodnotit tento film. Krásně jsem se u něho bavil, dostával jsem na balkoně Velkého sálu záchvaty smíchu a bylo mně pak krásně. Bohužel se zde jedná o kouzlo nechtěného. Snímek na mě působil snahou zaujmout za každou cenu a zdůraznit formu (bídnou) nad obsahem (nesmyslným). Detaily typu balíky slámy, parabela a strojově pletený svetr v roce 1908 tomu dodávají zvláštní říz.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Síla Aloise Nebela tkví zejména v atmosféře, která je silná a hutná. I jako doslova zkreslená dobová sonda zaujme a mnohé napoví. Vůbec ne černobíle.

plakát

Trafačka – Chrám svobody (2011) 

Ať žijí spontánně vzniklá místa tvůrčí svobody, nezávislá na penězích, a developeři nazdar.

plakát

Lekce běloruštiny (2006) 

Takovéhle filmy by měly být víc vidět. Jsou o něčem.

plakát

Šťovík, pečené brambory (2007) (divadelní záznam) 

Neměl jsem bohužel možnost vidět tento kus přímo v Dejvicích, ale i televizní záznam bylo úžasné sledovat, takže na divadle to musel být opravdu zážitek. Koncert pro tři rozhodčí, pro poměrně opomíjenou složku sportu, která dokáže být nevděčná a bolestivá, stejně jako návyková. A to nemám rád fotbal.

plakát

Plešatá zpěvačka (2009) (divadelní záznam) 

Absurdní drama je hrozně křehká látka, se kterou kdo nenakládá jemně, hrozně se spálí. Eugen Ionescu je jeden z mála lidí, kteří to opravdu umí a nebojí se ji vyhnat do extrému. Navíc v podání divadelního spolku Kašpar je to opravdu krásné.

plakát

Pokání (1984) 

Úžasný film, který nepřímo popsal všechno, čím se bolševismus zavrtal do hlav mnoha milionů lidí na mnoho let.

Časové pásmo bylo změněno