Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (568)

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Film, který se mi sice moc líbil, ale na plný počet se mi to v prní chvíli nezdálo. Jakoby tomu něco chybělo. Stalo se ale něco nezvyklého. Postupně to ve mně jaksi doznívá, vrací se mi jednotlivé pasáže, skvělé výkony, scénář, hudba a i po měsíci to se mnou jaksi stále putuje a nemůžu se zbavit dojmu, že jsem viděl něco výjimečného. Teď už vím, že to je na plný počet. Tvůrcům vzkazuji "bravo" a "díky"! Připojuji nádhernou titulkou "Waltzing Matilda"...

plakát

Peřinbaba (1985) 

Nechápu jak je možné, že mi Perinbaba tak dlouho unikala. Věděl jsem o ní, to ano, ale až letos během Vánoc na TV Seznam jsem ji poprvé zaregistroval v TV a doslova mě to k té bedně přikovalo. Prostě nádhera. Nedívím se, že Slováci ji považují za své "Tři oříšky". Káždý záběr naprosto dokonalý, ta úžasná výprava, poetika, alegorie, hudba, herci... na co dřív koukat a co dřív sledovat. Úžasný a nadčasový režijní počin.

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Parádní a depresivní, skvěle napsaná a zahraná, strhující a podmanivá jízda pod vedením nejslavnějšího vesmírného impéria. Co nebavilo jiné nevím, mě bavilo takřka vše. A soundtrack tomu dával skvélé grády. Těším se na další řadu.

plakát

Vincent jede k moři (2010) 

Drama? To jako vážně? Spíš chyba zde na čsfd tipuju. Sorry jako, ale takhle spoustě lovcům komedií tahle skvělá komediální road movie uteče. Jsem rád, že se to ke mně nějakou cestou přes film Horizont lásky dostalo. Bavil jsem se skvěle. Němci, zdá se, asi občas dokážou natočit dobrý film. Dokonce i komedii. Uvěřitelně vtipných scén je zde opravdu dost. Hlavně díky skvělým a sympatickým hercům. Dabingu se také bát nemusíte, němčinu opravdu nemusím, takže jsem to risknul rovnou s dabingem a je bezva. Rozhodně to někdy zkusím i v originálu, protože ten příběh si mě prostě získal.

plakát

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (2022) 

Tvůrcům se nádherně podařilo převést na plátno ten božský dar, který Whitney měla, i její cestu životem. Beru to jako krásnou poctu této jedinečné zpěvačce. Kdo neměl styl Whitney rád, těžko může očekávat že bude filmem nadšen. Hudba zde hraje prim a zvuk v kině nic nenahradí, takže za mě skvělý zážitek.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Už jen za samotné poselství, které snímek přináší, si zaslouží vysoké hodnocení. Názorný důkaz proč to nikdy nevzdat. A takových důkazů není nikdy dost. I když je nejhůř a ztratíte mnohé - vyjma snad jen rozumu (to už pak vážně nemá smysl) - nikdy nevíte koho potkáte, koho si oblíbíte či zamilujete. Ale hlavně, vždycky se najde někdo kdo vás může rozesmát. Bez smíchu je ten život hrozně vážný a nudný. Tímto filmem si to vždycky rád připomenu. A taky si vždycky připomenu, jak důležíté je mít někde poblíž alespoň jednoho dobrého přítele, kterému můžete v nejhorším zavolat, a už po hlase pozná a ví... Krásný nenaparující se snímek, který pohladí každou, jen trochu citlivou duši.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Po některých zdejších komentech jsem takřka nabyl dojmu, že jít do kina bude naprostou ztrátou času, ale na poslední chvíli jsem si to rozmyslel a zase byl jednou celkem pyšný na český výrobek. Lidi vzpamatujte se, co byste ještě nechtěli. Tohle prostě mělo grády a až na jisté drobnosti jsem se skvěle bavil. Jáklovi tleskám, má být na co pyšný. A jestli jste na tom tu obrovskou práci a vložené miliony neviděli, tak já teda jo. Objektivně je to na 4*, ale jednu přidávám jen tak pro radost,

plakát

Ifigenie (1977) 

Naprosto zasloužená nominace na Oscara. Kdo jiný by měl lépe natočit řeckou trágédii než Řekové samotní.  Neskutečná je příprava herců. Ty jejich oči mluví za vše. Ústřední trio předvádí antické výkony a jen díky nim, mě to vtáhlo snad až do starověku. Kdysi jsem viděl divadelní inscenaci, která jakkoliv se zdála nudnou, zapůsobila na mě tak, že dodnes vím o co v ní šlo. A v tom je síla řecké tragédie. Zde na plátně chyběla jen vůně moře, slunce a slz.

plakát

Nejlepší léta našeho života (1946) 

Krásný citlivý film, se znamenitě napsanými postavami a skvěle zahráno. Zvláště Teresa Wright mě svým projevem okouzlila. Takové zvláštně naivní herectví, ale odzbrojující. Prostě radost se dívat.

plakát

Skyfall (2012) 

Skyfall si ode mě zaslouží komentář, ale co napsat, když už tu jiní všechny superlativy sepsali... Snad jen dodám, že vidět víckrát, nemusíš se bát, kvalita je na tom znát.