Reklama

Reklama

Vincent trpí Tourettovým syndromem. Po matčině smrti ho jeho otec dá do ústavu, odtud se však Vincentovi s dalšími dvěma pacienty podaří uniknout. Musí splnit poslední přání své matky - vysypat její popel do moře v Itálii…
Vincentova matka zemřela, ovšem na smrtelné posteli vyslovila své poslední přání - naposledy vidět moře. Jenže, jak se má Vincent dostat k moři, když trpí Tourettovým syndromem a jeho otec ho nechal zavřít do psychiatrické léčebny? Naštěstí je tu anorektička Marie a Vincentův spolubydlící Alex, trpící obsesí. Společně utečou z léčebny a v otlučeném autě se vydají do Itálie. Jenže Vincentův otec a jejich terapeutka Dr. Roseová jsou jim v patách, naštěstí se neustále hádají, a tak sami vypadají jako pacienti kliniky. Začíná důležitá dobrodružná cesta a jisté je jen to, že na jejím konci nikdo ze zůčastněných nezůstane takový, jaký byl... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač s nádechem komedie, spíše vážné až smutné drama o několika různých lidech a ne jen těch nějak výrazně "postižených". Konečně filmová postava s tourettovým syndromem, která není okleštěná jen na ten nejexpresivnější, přesto ne zase tak častý, jak by se zdálo, projev, ale pojatá komplexněji. Zvláštní je, že kromě hlavní postavy a anorektické Marie (ale to jen díky jejímu obsazení výtečnou Karoline Herfurth), nejsou ostatní postavy zpočátku moc sympatické. Ale i ten ultraprotivný Alex si nakonec dokáže získat přízeň. Nakonec nejen postavově a příběhově, ale i prostředím sympatický film. 3.5* ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh německého filmu, který mám nejraději: milý, pohodový, sladký i hořký, vtipný i dojemný, komediální i dramatický. Toto road movie je výbornou oslavou života a lásky člověka k člověku, důmyslným uměleckým voláním, abychom sami v sobě provedli revizi v hierarchii hodnot a abychom proplouvali životem s otevřeným srdcem. Skvěle zvládnutý film po stránce herecké, režijní i kameramanské. ()

Reklama

Joges 

všechny recenze uživatele

Sotva se na film začnete dívat, už v něm někdo "fakuje", a dokonce na svatém místě. U někoho to možná vyvolá pobouření. Když však zjistíte, že se jedná jistý syndrom, hlavnímu představiteli odpustíte :) a s napětím sledujete jeho další osudy. Je to parádní jízda přes krásné území okořeněná výbornou hudbou. Německý film překvapil. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Vincenta nejde nemilovat. Je to kouzelný film ještě s kouzelnějším Florianem, který Vincenta zahrál famozně. Piča, kurva, mrdat....z jeho roztomilé pusinky zní , jako když másla ukrajuje. Němci jsou ve formě a v tomhle žánru excelují. Nemohla jsem nevzpomenout na Naboso, hodně mi ho tenhle film připomínal. Viděla jsem 100 Dinge a Nejkrásnější den v celkem krátké době a Vincent vede na plné čáře. Trojice magůrků na cestě do Itálie a jim v patách terapeutka čadící, jak tovární komín a sebestřednej, sobeckej papá, to nemůže dopadnout špatně + krásné Alpy a Bach k tomu. Za mě 100%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, kde sa má možnosť divák zasmiať cez slzy. Vážne témy, no podané veľmi odľahčeným a zábavným spôsobom. Škoda toho záveru, prišlo mi to akoby to bolo celé nedoriešené a po dramatickej stránke dosť slabé. Tiež v určitých veciach v spojitosti s Vincentovým otcom by som mal pár výhrad (hlavne v závere, až moc romanticky naivné). Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ústredné trio počas svojho tripu najprv cestuje v automobile Saab 900 od švédskeho výrobcu a neskôr na jednej z vlajkových lodí spoločnosti Audi, a to modely A8L. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa predovšetkým v nemeckom Bavorsku a tiež v Taliansku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama