Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (419)

plakát

Všechno bude (2018) 

Moc milé překvapení ve vodách českého filmu. Trošku netradiční road movie, ale o to víc jsem byla zvědavá na to, jak se bude příběh odvíjet. Nádherné kompozice zimní krajiny, pohrávání si s detaily a hlavně výborné výkony obou hlavních představitelů.Byly chvíle, kdy jsem jim tu jejich jízdu záviděla. Tu bezstarostnost a impulzívnost . Trošku jsem si zavzpomínala na dobu, kdy jsem byla v jejich věku a vydala se taky na cestu...stopem. Jediné, co mi vadilo, byly časové skoky. nemám to ve filmech ráda, Jinak by bylo hvězd určité pět.

plakát

Poldové (2010) odpad!

Tak nevím, jestli Brucovi chyběly peníze pro dceru nebo si ten scénář pořádně nečetl...každopádně nekutečně stupidní, ani trochu vtipné a ti dva se prostě k sobě vůbec nehodili :

plakát

Hrob světlušek (1988) 

Nikdy bych nevěřila, že anime film může být tak plný emocí ( ale vlastně ano ), a způsob vyjádření těchto emocí tak působivý. Nemám moc v oblibě válečné filmy , ale byla jsem zvědavá na japonské pojetí . Tento film mě dojal takovým způsobem, že jsem brečela celou dobu, kdy šly titulky a byla jako zkamenělá, nemohla jsem se se prostě odhodlat film stopnout , jako to běžně doma dělám. Jakkoli někdo může namítat, že je to hra na city, já to brala jako realitu a neskutečně krásný, i když smutný příběh.

plakát

Zahrada slov (2013) 

Kam na to ti japonci chodí ? Přemýšlím, jestli by to mělo ten samý náboj, kdyby to byl hraný film, ale myslím si, že ne. Animace je až neskutečná, to pohrávání si s detaily, jako zaostření do dálky na déšť nebo zblízka na hrnek s čajem... to je velkolepé. Příběh už tak velkolepý není., spíš je to zaměřeno na pocity, emoce, jejich uzavírání v sobě a pak ventilace. To je opravdu detailně zpracováno, atmosféra je tak hustá, že by se dala krájet. V tomto ohledu velmi výjímečný film.

plakát

Tokijští kmotři (2003) 

Krásný vánoční příběh, s překvapivým dějem a velmi neobvyklými hlavními hrdiny. Škoda jen, že animace se mi moc nelíbila. Občas mi to připomínalo styl Tom a Jerry. Jinak by to bylo 5 hvězd. Všichni 3 hrdinové by vydali každý na samostatný film a myslím, že měli dostatek času na svůj příběh. Každý si ve filmu může najít právě tu část, která se týká jeho života. A to je na tom to krásné.

plakát

Stateční jsou osamělí (1962) 

Moc milý i když smutný film. Hlavní hrdina mi připomíná Monte Walshe z knihy Muž se srdcem kovboje.( Byla zfilmovaná ne moc dobře...) Příběh je dojemný hlavně ve chvílích, kdy je Jack sám se svou klisnou a kdy můžeme pochopit, co je pro něj v životě to nejdůležitější, Ale občas je těžko uvěřitelný , až pohádkový. Nebýt toho konce, dala bych 5 hvězd. Každý koňák přece ví, že pokud se kůň něčeho bojí, je vždycky lepší slézt a vést ho na ruce. Že by to nevěděl ostřílený kovboj ? Ale i tak moc krásný film pro ty, co utíkají od reality do starých dobrých časů.

plakát

Kimi no na wa. (2016) 

Nádherné animace, krásný příběh, ale něco tomu chybí. Nemůžu si pomoct, ale pro mě je nejlepší Mijazaki. A zatím jsem nepřišla na to, proč.

plakát

Bez věcí nad věcí (2018) 

Vždycky jsem si myslela, že německé filmy nestojí za nc. Ale jsem ráda, že jsem se podivuhodnou náhodou dostala do kina právě na tento film. Překvapil mě svou otevřenou upřímností. I když jsem čekala spíš komedii, tak film měl několik témat, které byly velmi citlivě zobrazeny. Možná byl jeden z hlavních hrdinů a režisér v jedné osobě ovlivněn svým pobytem v Americe, ale i tak je z něj cítit snaha o upřímný odraz dnešní společnosti. Souhlasím s Enšpíglem a nemůžu dát míň než 4 hvězdy.

plakát

Avengers (2012) 

Film jsem shlédla kvůli dceři, ale pro mě to bylo tak přesycené akčními scénami, až to bylo nudné...obzvlášť když víte, jak to dopadne.