Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

"Vypadáš jak zvratky. Mohl bys jít na rande se sloním mužem a on by byl ten hezoun."--- "Mohli bychom jet rychleji, Krytone, aby nás nepředbíhali nehybné předměty?"---"Jsi užitečný jako automat na kondomy ve Vatikánu."---"Nemějte strach, všechno na světě se dá logicky vysvětlit. Možná kromě počtu členů Kelly Family."---"Četl si někdy cokoli ze Shakespeara?" "Ne, ale viděl jsem West Side Story, ten western."---"Už vím, co ti dáme k vánocům. Lobotomii a vypolštářovanou celu."---

plakát

Mravnost nade vše (1937) 

V tomhle filmu je tolik nádherných komických situací a prupovídek, že jsem se smála od začátku do konce. Hugo Haas je roztomilý jako vždy, ikdyž ho mám radši, když hraje mladíka, a ne staré páprdy, přestože mu to jde skvěle. Vesměs všichni herci přehrávají, jako tehdy bylo stylem, ale to vnímám jako součást starých filmů, ne jako vadu. No a závěrečná scéna s omdléváním drben je nepřekonatelná...... "Parfém je v zásadě nástroj nemravný, podněcuje fantazii a má skrytý úmysl, víte jaký." ---"Můj idole,.."---."Ty jsi tak podobná své mamince. Ty jsi jí jistě schválně podobná, abys mě dojmula."--- "Spolku mravnosti se většinou neúčastní ženy mladé a hezké, nýbrž právě naopak.! ----"How do you do?" "Omluvte mě, prosím, je mi litte šoufl".---"Koukejte, mám sexepíl."---"Jaké máte sny?" "Vy sprosťáku!"---

plakát

Četník ze Saint Tropez (1964) 

První a nejlepší kousek z četnické série. Pro nás, tehdy suchozemce v socializmu žijící, to byla navíc i pastva pro oko: moře, jachty, krásná móda, sporťáky a pláže.

plakát

Desperado (1995) 

Tady jsem zcela zaujatá. Tenhleten Španěl je totiž prostě nádhernej. Desperado je pro mě dlouhej erotickej videoklip, ať se nikdo nezlobí.

plakát

Smrt jí sluší (1992) 

Je to lahůdka. Precizní dílko, které vtáhne člověka do sebe, jako když sedíte na divadelním dramatu v první řadě pod pódiem. Jsou tam úžasné dějové zvraty, výborné herecké výkony, může se stát neočekávatelné, zkrátka zábava jako na horské dráze, a život se nebere vůbec vážně, takže se může stát úplně cokoli. Když Meryl Streep vytáhne pušku, s vášní prostřelí Goldie a s gustem si oddechne, je to zážitek.

plakát

Stůj při mně (1986) 

"Povídali jsme o všem, co jsme považovali za důležité, než jsme zjistili, že existují holky." Po tomhle filmu si musí každej přát být dvanáctiletej kluk a hledat s kamarády mrtvolu. No a River Phoenix a jeho kukuč, ten dělá 90 procent filmu.

plakát

Základní instinkt (1992) 

Dobře natočený thriller, který už ale dost zestárl. Jediné, co zbylo, je erotické napětí ve vzduchu. Kriminální zápletka už trochu škrtí u krku, není zajímavá. Michael Douglas i Sharon Stone hráli výborně, jejich hříšnou duši jim naprosto věřím.

plakát

Michael (1996) 

Travolta v trenkách, s cigaretkou v ruce, s chlupatým břichem a obrovskými křídly je netradiční anděl, ale svůj úkol na Zemi si plní. Pointa je ta, že život se má promilovat, protancovat, zkrátka ho žít a nehonit se za čímsi. Nejraději mám scénu, kdy jedou spolu všichni autem a hulákají Beatles.