Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (943)

plakát

...a Amazonka mlčí (1963) 

No nostalgie se nedostavila :-( je to přece jenom už hodně dlouho a kvalita tohodle snímků není nijak závratná...

plakát

ABBA: Koncert (1980) (koncert) 

Jednoznačně jedinečná záležitost záznamu koncertního turné kapely, která v době své největší slávy vydělávala víc než Švédské automobilky Volvo a Saab dohromady.

plakát

Absolution (2015) 

Od Caseyho Rybacka až k Petru Novotnému. Steven Seagal nám ušel, od doby kdy úřadoval jako kuchtík na letadlové lodi, velký kus cesty. Bohužel to je cesta k horšímu. Nejenom že nabral na objemu minimálně dvakrát tolik a rozhodně se nejedná o svalovou hmotu, ale i uroveň jeho filmů je už dávno úplně někde jinde než byla. Mám pocit, že s každým dalším filmem, čekám jen na to, kam až se jeho filmová kariéra může ještě propadnout. Bude to Bulharsko Rumunsko nebo Makedonie? Ne, tentokrát to byla Ukrajina :-) takže z balkánu rychlými kroky na východ. Myslím, že tyhle garážové produkce a pohled na něj, už je něco co ani divákovo oko nemůže potěšit. Obrovský, oteklý, vypasený chlap, velikosti 5XL snažící se vytěžit ze svých lepších časů maximum, to už bude alespoň pro mě, vždy jen otázka papírových DVD ve výprodeji, za dvacetikorunu. Bohužel už to asi nikdy lepší nebude :-(

plakát

Action Jackson (1988) 

Hned v úvodu byla radost pohledět, na tehdy ještě velkolepý Detroit, chloubu amerického automobilového průmyslu. Tenhle film je klasická osmdesátková klasika a trošku nechápu nízké hodnocení, protože daleko větší odpady té doby si stojí daleko hůř. Obsazení opět klasické, jde vidět hromada osmdesátkových hvězd vedlejších rolí. Nemůžu si vlastně vůbec na nic stěžovat, zábava, akce i jednoduchý děj :-) Pro mne za čistokrevný průměr.

plakát

Admirál (2015) 

Sám se ve svém komentáři nehodlám vrtat v historických faktech, které už zde jsou zmíněna, nýbrž samotným filmem, který sám o sobě stojí za to. Tak v prvé řadě je to hudba. Kdo si film užije přes kvalitní reprosoustavu, bude určitě nadšený v horším případě stačí kvalitní sluchátka s kterými kýžený efekt dosáhnete také. Hudba je monstrózní a podmanivá v námořních bitvách naprosto úchvatná. Samotné bitvy, jsou velkolepou přehlídkou námořní válečné taktiky, ale i filmařského umu a smyslu pro dokonalost. Dokonalost spojenou s precizností, při vytváření tak jedinečných a jistě velice nákladných bitevních scén, které jsem osobně sledoval s otevřenou pusou. Mocenské boje, politikaření a zákulisní tahy, to je sviňstvo které je věrné každé době, včetně té dnešní a tak člověk může maximálně poznamenat, jaké to bylo, je a bude k zblití. Michiel de Ruyter byl holandský národní hrdina, kterého si tehdejší Holandsko rozhodně nezasloužilo! Zůstane navždy zapsán v dějinách, jako brilantní vůdce, stratég a námořní admirál. Co je pro milovníky letectví, třeba Bitva o Británii, tím bude pro milovníky námořní historie tento film! Opravdu úžasná podívaná!

plakát

Afghánské peklo (2011) 

No jak někde slyším Vapet, nebo Řitka video, tak jsem ve střehu a opět se mi potvrdila úděsná kvalita produkce jedné z těchto firem. Film ani nezasluhuje pozornost, natož můj další čas na psaní komentáře. Sonda do života konzumentů hašiše a honbě za prsty, to opravdu není nic pro mne. 20%

plakát

Agnetha - ABBA a co bylo pak (2013) (TV film) 

Detailní pohled na vývoj kariéry, jedné z klíčových postav Švédské skupiny ABBA Agnethy Fältskog. Dokument se dostane až k úplným začátkům, kdy jako 15 ti léta začínala svoji hvězdnou kariéru, až do současnosti, kdy téměř po 25 letech vydala svoje sólové album.

plakát

Ambulance (1990) 

V tomhle filmu jsem poprvé registroval Erica Robertse jako herce. Je to sice čistokrevné béčko, ale zápletka je tak zajímavá, že nejde film nedokoukat. O pár let později, jsem si na něj vzpomněl, po shlédnutí Hackmanova filmu Smrtící léčba, protože i když se v něm neobjevila tajemná sanitka, tak dějově jsou si filmy hodně podobné.

plakát

Americké válečné lodě (2012) 

Casey Rayback řádil na bitevní lodi Missouri, tady je to pro změnu Ayova. Rozdíl je ovšem téměř zdrcující. Ač se tato hrůza snaží tvářit jako klon právě Seagalova Přepadení v pacifiku a pozdější Bitevní lodě, tak jde o naprosto jednoznačnou sračku s neuskutečnitelnými ambicemi. Mocná zbraň, jak se těmhle lodím, díky řadě 16 mm kanónům říkalo, sice sehrála svoji hrdou roli v tomto snímku, ale ten ji spíš zesměšnil a ztarapnil, než by přinesl zasloužený obdiv. Snaha o natočení ivazního ufounského scifíčka, dostává na frak hlavně s důvodu ohavně garážových vizuálních efektů, kdy si troufnu tvrdit, že i náš Karel Zeman tvůrce Cesty do pravěku, by je už tehdá zvládl lépe. Tudíž zazděný a nevyužitý námět, vesměs ochotnické herecké výkony a tím pádem spíše žánrově skvělá komedie, než očekávaný sci-fi biják. Celkově děsivý snímek, který mne donutil změnit i dnes už udělenou jednu hvězdu jinému filmu. Ten byl v porovnání s tímto výtvorem, naprostý velkofilm.