Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadné mimozemské lodě dosedají v Tichém oceánu a začínají válku o Zemi. Jedinou lodí, která je může zastavit je posádka lodi Iowa. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Asi filmařsky nejpokročilejší film, co kdy Asylum vyprodukovalo, ale pořád je to hrůza. Oproti dřívějším asyláckým výtvorům je tam ale vidět posun dopředu, kdy scénář dává smysl a film troskotá už pouze (!) na příšerných efektech, do očí bijící lacinosti a nulových hereckých výkonech. Kde jinde ale uvidíte, že podlahu můstku letadlové lodi pokrývají kachličky a koberec a po hladině plující lepenkové trosky mimozemské lodi. Gratuluji Asylum Pictures k tomu, že se malilinkatými kroky blíží k hranici, kdy vyprodukují koukatelný film a pořád vroucně doufám, že se jednou dočkám ultimátního filmu - v hlavních rolích Steven Seagal a David Hasselhoff, produkce Asylum Pictures, režie Uwe Boll! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ach, The Asylum a jeho výtvory. Tento film se ze začátku jevil i docela zajímavě. Uvedení do děje jako zatajení jakési pseudo-skutečné situace, honba za neviditelnou lodí, která se snaží rozpoutat konflikt mezi několika státy... proč ne? Jen, kdyby to všechno nebylo typicky hloupé. Většinu času se o věcech jen mluví, než aby se něco dělo a popravdě, za to neustálé omílání Severní Korei a dokonce i zmínění „prezidenta Kima“ by producenti brzy mohli viset za uši v průvanu. Nehledě na to, že byly v ději i jen maličko zajímavé prvky, si vedl typicky nudně a hlavně nelogicky. Že odstřelí jednu z nepřátelských ponorek, kam se předtím vydala jednotka na průzkum a pak se ještě diví, co se s tou jednotkou stalo, to beru za jeden z vrcholů blbosti celého díla. Vše doplnily příšerné efekty, kde jedině vzhled mimozemšťanů nevypadal úplně nejhůře, ale jinak to byla jedna velká odfláklá změť nijak nehovořící o tom, že by se nejednalo o chronicky levný film. Většinu času jsem se nudil, jen jsem očekával, kdy dojde konečně k nějakému vyvrcholení, ale jak k němu došlo, tak mě veškeré naděje přešly. Je to prostě špatný film z jedné a té samé dílny, který sice stále nemá na jiné výtvory studia, ale i přesto jsem byl rád, že jsem se přes těch úmorných 90 minut vůbec prokousal. 15% ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Korejci maj ňáký divný dyzajnéry.“ Další ultra nepovedená kopie úspěšného áčkového filmu, tentokrát o emzácích na moři. Začnu od nejhoršího a tím jsou asi efekty, které jsou hodně ošklivé, obzvlášť mimozemšťani jsou vysloveně k smíchu. Hned po efektech následuje režie, která je naprosto bez invence, nepokouší se o žádnou nadsázku, i když je trochu znát snaha o bombastičnost áčkových spektáklů, ta se ale míjí účinkem. Doslova úděsné jsou opakující se scény, typu výstřel z kanónu a dopad do vody, které jsou v celém filmu možná i dvacetkrát. Herci se asi snaží, ale scénář je tady na vodě. Sledování navíc hrozně ztěžuje zmatečnost scén, kdy divák neví, co kdy, odkud a jak útočí. Alespoň záběry na tu bitevní loď vypadají pěkně a kapitán hraný Peeblesem se docela snaží. ()

mikruu odpad!

všechny recenze uživatele

Společnost Asylum se zřejmě zhlédla v jinem, slavnějším filmu. Ale kam se "Bitevní loď" na tuto perlu kinematografie hrabe... Tohle je daleko větší píčovina!!! Ale zase cely ten úžasný zážitek zkazili nechutnými multi-kulti vztahy. Za chvíli se nenajde film, který by touhle zvrhlostí netrpěl. Ach jo. ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Zlí a vychytralí mimozemšťané se chystají obsadit Zemi. Hnusné levitující příšerky, co vypadají jak přefouklé medúzy, si usmyslely, že nejlepší metodou bude vyprovokovat světový jaderný konflikt tím, že útoky pod falešnou vlajkou proti sobě poštvou USA a jejich největšího věřitele, tedy Čínu. Na štěstí se do rodícího konfliktu vloží i válečná loď Iowa, jejíž kapitán je nejen černý, ale dokonce i vychytralý, a to jako jelen. Takže po nervydrásajícím ději nakonec vše dobře dopadne. Sláva. ---- Vědecko-technický pokrok nezastavíš, a tak i společnost Asylum letos upgradovala své počítače, takže její grafické programy teď, místo MS-Dosu, běží na platformě Windows 95! Efektům to velmi prospělo, proto 3x bravo Asylum! ----- Je na místě udělit 90 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film byl pojat jako tzv. mockbuster k americkému velkofilmu pod originálním názvem Battleship (2012). Z toho důvodu zprvu nesl i podobný název American Battleship. Studio Universal se proto rozhodlo společnost Asylum zažalovat za porušování autorských práv. Výsledkem soudní pře byla nejen změna názvu na American Warships, ale také změna plakátů a obalů digitálních nosičů, aby co nejméně připomínaly velkofilm od Universalu. (JP84)

Reklama

Reklama