Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (19)

E.T. - Mimozemšťan

E.T. - Mimozemšťan (1982)

Po vydání filmu na VHS v roce 1988 se ve Spojených státech prodalo více než 15 milionů kusů videokazet s filmem a tržby z jejich prodeje přesáhly 250 milionů amerických dolarů.

Nebeská brána

Nebeská brána (1980)

Kritik Vincent Canby napsal: „Tento snímek je tak absolutní propadák, že byste mohli mít podezření, že pan režisér (Michael Cimino) pro úspěch předchozího filmu (1978) prodal duši ďáblu a že ten si právě přišel dát zaplatit.“ (Zdroj: nytimes.com)

Ohnivé vozy

Ohnivé vozy (1981)

Finančník Jake Eberts uvolnil 50 000 $ na scénář a Dodi Fayed, nejstarší syn miliardáře Mohameda Al-Fayede, se stal výkonným producentem. Přesto odhadovaný rozpočet snímku činil pouze 4 miliony $. (Zdroj: Filmy 80. let od Rona Base a Davida Haslama)

Curro Jiménez

Curro Jiménez (1976) (seriál)

V roce 1989 uvedla společnost Zigurat Softwares na trh arkádovou počítačovou hru pod stejným názvem "Curro Jiménez". Hra se setkala s velkou odezvou.

Detektiv Mike Hammer

Detektiv Mike Hammer (1997) (seriál)

Natáčení bylo románové předloze natolik věrné, že Stacy Keach, který vytvořil roli fiktivního detektiva, měl ve smlouvě podmínku, že bude nosit pouze pistoli ráže .45 stejně jako jeho románová předloha.

Rudý úsvit

Rudý úsvit (1984)

V roce 1985 film obdržel na Apex Scrolls Awards cenu za nejlepší hudbu pro Basila Poledourise a cenu za nejlepší zvuk a zvukové efekty.

Zátah 2

Zátah 2 (2014)

Ve filmu byly jako zbraně použity basebalová pálka, kladiva, mačeta, kámen, záchodová mísa, sporák a tahač.

Curro Jiménez: El regreso de una leyenda

Curro Jiménez: El regreso de una leyenda (1995) (seriál)

4. řada byla natočena téměř 35 let od skončení natáčení předešlé 3. série z roku 1978. Po velkém očekávání však poté u diváků propadla.

Curro Jiménez

Curro Jiménez (1976) (seriál)

Původně bylo natočeno 42 epizod ve třech sériích, každá dlouhá 50 minut. 1. a 2. série po 13 dílech, 3. série po 14 epizodách a 2 celovečerní filmy. Až v roce 1995 byla natočena 4. série pod názvem Curro Jiménez: Návrat legendy, tak však zcela propadla.

Curro Jiménez

Curro Jiménez (1976) (seriál)

Tehdejší Československá televize uvedla ve svém vysílání pouze 6 epizod, a to "Převozník z Cantillany", "Setkání", "Dvacet tisíc uncí zlata", "Povstání v Andalusii", "Únos" a "Zázrak".

Tygří oči

Tygří oči (1986)

V úvodních a závěrečných titulcích byla se svolením autora Frankieho Sullivana použita píseň "Eye of the Tiger", známá z filmové série Rocky.

Michael Collins

Michael Collins (1996)

V roce 1996 na 53. MFF v Benátkách získal Liam Neeson Volpiho pohár za nejlepší mužský herecký výkon.

Get On Up - Příběh Jamese Browna

Get On Up - Příběh Jamese Browna (2014)

Ve filmu zazněla otázka novinářů na Jamese Browna (Chadwick Boseman), co je to Groove. Slovo, které během filmu uslyšíte několikrát. Tak tedy Groove je v hudební terminologii rytmický základ, který obstarává hlavně basovka, bicí a klávesy. Při jeho absenci chybí kapele "drajv", naopak je-li "to tam, je to jízda, která má grády, šlape naplno, táhne vás s sebou a pak ovládne a nutí, abyste se přidali".

Reklama