Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Věčně tvá nevěrná (2018) odpad!

Neskutečné. Kam až musí česká filmová produkce klesnout? Asi jsme se ještě na úplné dno nedostali, když tu někteří lidé hodnotí toto "dílo" pěti hvězdami. Po půl hodině jsem měl chuť opustit sál a spláchnout to notnou dávkou českého tuzemáku, načež jsem kvůli přítelkyni vydržel až do konce a musel to spláchnout notnou dávkou mnohem účinnější whisky značky Grant's. Pokud to bude takto pokračovat, nastanou dvě alternativy: 1) Stane se ze mě alkoholik, nebo 2) Přestanu chodit na nové české filmy. S nejvyšší pravděpodobností se vydám cestou duševního zdraví (druhé alternativy) a za rozumný peníz si zaplatím placenou verzi na Uložto.cz a budu stahovat jen kvalitní filmy, u kterých nebudu mít návaly trapnosti a studu za českou kinematografii. Tento "film" opravdu nestojí ani za řeč. Totální odpad všeho, co bylo možné sesbírat. Od naprosto trapných scén, scén, kdy se asi měl divák zasmát, ale v sále bylo ticho a bohužel také scén, kdy si člověk říkal, zda je skutečně etické založit celý děj filmu na tak povrchní záležitosti. Tak nakonec jsem napsal více slov, než si film zaslouží, tak už raději psát nebudu. Snad jen varování, které může zabránit psychickým poruchám několika potenciálních jedinců a tedy, nechoďte na tento film..

plakát

Miluji tě modře (2017) odpad!

Tento počin, rádoby se tvářící, jako romantický film, by měl být co nejdříve zapomenut ideálně však zcela zničen. Je škoda, že tento snímek, značně proložený komerční reklamou, vůbec vznikl. Hlavní postavy nejsou pro diváka nikterak sympatické a jejich krkolomné výkony bez emocí a ztotožnění se s postavou, diváka nezaujmou. Dále pak zcela nepochopitelné citování a napodobování z legendárních Básníků (to nošení šatů bylo opravdu už moc). Neméně pak neustálé nesmyslné odbíhání k modré barvě s uměleckým podtextem, které bylo zcela mimo mísu (asi kvůli tomu, že modrá je i v názvu filmu). Lituji ztraceného času u tohoto nepovedeného snímku. Jednoznačný odpad.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pokus o natočení této trilogie, byl po úspěchu asi nejlepších fantasy filmů Pán prstenů, nutností. Potenciál Pána prstenů byl obrovský, byl založen na úchvatných přírodních scenériích a atmosféře Nového Zélandu a skvostné hudbě, ale bohužel také na skvělém a zejména dokonale sourodém hereckém obsazení, které tento film posunulo skutečně na ty nejvyšší příčky a zaslouženě. Bohužel přírodní scenérie, atmosféra a skvělá hudba v trilogii Hobbit nestačí. Chybí tu adekvátní herecké obsazení, bohužel Gandalf a Legolas to už samotní nezachrání. V Pánovi prstenů byly všechny kladné postavy heroické a divák jim držel palce od samého začátku, to se bohužel v Hobbitovi neděje. Postava Bilba Pytlíka a zejména Thorina není divákovi nikterak moc sympatická a to ve všech třech dějstvích. Celkově toto herecké obsazení nedodává filmu ani tu správnou atmosféru, prostě Pán prstenů se nedá napodobit, to bylo něco jedinečného a neopakovatelného. Ač byl rozpočet filmů astronomický, čekal jsem u bitev mnohem epičtější záběry, které budou emočně silné, ale bohužel střetů je pomálu a děj plyne spíše mírně komickým směrem. Celkově je pro mě tato trilogie velkým zklamáním, ale jistě si najde cestu k divákům, kteří nejsou takovými fanoušky původní trilogie Pána prstenů jako já.

plakát

Jak se zbavit nevěsty (2016) odpad!

Říká se, že méně, je někdy více a nebo, že v jednoduchosti je krása. V tomto případě to však neplatí. Děj tohoto filmu je neskutečně primitivní, plytký a předvídatelný. Absolutně chybí nějaká složitější zápletka, kdy by divák musel přemýšlet a byl by překvapen jejím rozuzlením. Už při úvodní znělce filmu mě zastihl pocit trapnosti, který gradoval při prkenných a nepřirozených pokusech o vtip a přirozený humor. David Matásek má svá herecká léta opravdu za sebou. Z postavy Kendyho z Básníků se bohužel žít celý život nedá. Filmový syn Evy a Honzy je přirozený, asi jako hovězí na indickém sloním festivalu. Chlapce evidentně vybírali dle jeho dívčího vzhledu, který nebyl pro diváka vůbec příjemný a působil trošku úchylně. Chyběly už jen slušivé námořnické šatičky pro záběry při regatě a film by mohl být vedený i v kategorii vhodné pro obyvatele léčebny sexuálních deviantů. Herecké výkony všech postav jsou naprosto nepřirozené a strojené, kdy divák hercům jejich předváděné postavy nevěří. Takto by snad nezahrálo ani ochotnické divadlo, které zkouší svůj divadelní kus jednou za týden po práci se třemi pivy a panáky v sobě. Lituji tohoto času, který jsem strávil ve společnosti tohoto nepovedeného "díla", které si zaslouží být zapomenuto....

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Co se týče příběhu, je to naprosté béčko, kterých bylo natočeno v této době spoustu. Opravdu dodnes nechápu, jak někdo tento film a jeho ostatní staré epizody, může hodnotit jako kultovní záležitost. Příběh je neskutečně plytký a místy až trapný. Nové epizody jsou naprosto jiným případem, mají silný příběh a kvalitní herecké výkony, samozřejmě podpořené kvalitními moderními efekty, ale i tak. I v sedmdesátých letech se točily kvalitní filmy, po příběhové stránce a tento mezi ně rozhodně nepatří.

plakát

Železná srdce (2014) odpad!

Rozhodně film, který mě v poslední době nejvíce zklamal. Režisér a zároveň i scénarista tohoto filmu se zřejmě jednoho dne rozhodl, že natočí válečný film, který bude mapovat průběh posledních týdnů války z pohledu tankové věže. Absolutně však nezvládli tento příběh z pohledu taktiky vedení války, pravděpodobně již nezbylo v tučném rozpočtu na alespoň jedno sezení s nějakým odborníkem na válečnou taktiku. Film je po této stránce 100% zklamáním, němečtí vojáci elitních jednotek SS bezhlavě vbíhají do kulometné palby nepohyblivého tanku, vyjmenovat by se toho dalo mnoho. Pokud by skutečně byly německé jednotky tak neschopné, válka by jistě skončila 1.9.1939, kdy by Polsko slavilo vítězství v jednodenní válce. Dále tento film skutečně není třeba hodnotit. Pokud se člověk bude chtít vydat na tento film, rozhodně nečekejte silný příběh, ani realističnost války, je to jen jeden z mnoha béčkových filmů, které zaplavují filmový průmysl.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Příběh, který opravdu dokáže člověka pohladit po duši a vnutit mu, že svět ještě není tak špatný. Vynikající herecký výkon Audrey Tautou, která skvěle ztvárňuje roli obyčejné nesmělé dívky, která touží po velké lásce a snaží se změnit svět, který je v jejích očích až dětsky jednoduchý. Během celého filmu je člověk na optimistické vlně filmu a dokonalou tečkou je vysvětlení všech hlavních příběhů, sadrového trpaslíka a tajemného muže z automatů na fotografie. Ač nemám rád francouzské filmy, tento snímek je naprosto unikátní a zasloužil by si umístění mnohem výše.

plakát

Pelíšky (1999) 

Milé zobrazení doby, které již tak příjemnou nebyla a ovlivnila životy většině obyčejných lidí v tomto státě. Film vtipně, ale zároveň věrohodně zobrazuje životní osudy obyčejných lidí, které poznamenal minulý režim. Zároveň je však pozvánkou do kouzelného světa Vánoční pohody několika naprosto rozdílných rodin, které tyto svátky klidu prožívají v rozdílném duchu. Film si mě získal svým lidským přístupem k postavám, kdy člověk pozná jejich silné stránky, ale i stránky, které ukazují jejich slabá místa a stinné stránky. Vyčnívají zde opravdu heroické výkony Miroslava Donutila a Jiřího Kodeta, kteří zde ztvárňují role dvou naprosto odlišných mužů, kteří jsou nakonec spojeni stejným osudem zlomených mužů, když dojde k okupaci sovětskými vojsky.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Film o muži, kterému nebylo úplně nejvíce dáno, ale dokázal svou neústupností, tvrdohlavostí a mnohdy i s notnou dávkou štěstí, velké věci. Film je krásným příběhem o člověku, který byl předurčen být outsiderem, ale vzepřel se, ač nevědomky, svému osudu. Velmi obrazně a mnohdy až vtipně jsou vyobrazeny novodobé dějiny a milníky americké historie, viz. scéna v komplexu Watergate. Film má i svoji křehkou linii, kde Forrest prožívá svoji celoživotní lásku k Jenny, která sice není obrazen dokonalosti vlastností, ale nakonec také zjišťuje, že ta nejdůležitější osoba jí byla vždy blíže, než myslela. Krásný komplexní příběh o životě obyčejného člověka, který dokázal neobyčejné věci.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Naprosto strhující příběh o přátelství a naději v prostředí, kde by člověk čekal pouze depresi a násilí. Je to zejména příběh dvou mužů, kteří by se v běžném životě určitě nesetkali, ale mříže spojili jejich přátelství poutem nejpevnějším. Tim Robbins a Morgan Freeman zde předvádějí neopakovatelné herecké výkony, které nebudou snad nikdy překonány. Pokud bych mohl udělit šest hvězdiček, byť jen jednou, dostal by tuto prémiovou hvězdičku právě tento film. Naprosto neopakovatelný zážitek, který by měl prožít jednou v roli diváka, každý.