Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Komedie

Recenze (19)

plakát

Black Adam (2022) odpad!

Nedokoukáno, nemám na to nervy...

plakát

Eternals (2021) 

Další filmy s minimálním důrazem na emociální rovinu diváka, s postavami jsem se naprosto neztotožnil a bylo mi vlastně jedno jak trpí, protože mé utrpení bylo několikanásobně větší. Film rozhodně nezklamal v hodnocení korektnosti, jsem za to rád, ale někdy působí komicky jak se filmaři snaží dostát svého :).

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Jsem věrným fanouškem filmu Predátor z roku 1987. Ač jsem tento film zhlédl několikrát, stále mě dokáže učarovat svou atmosférou, skvělým soundtrackem a výkony herců/neherců, kteří ze sebe vymačkali maximum. Film Predátor: Evoluce (který kreativní inteligent si přidal evoluci?) ve mě vyvolal směs odporu a smutku. Upřímně si nechci zvykat na to, že filmy jsou jen skládankou náhodně složených akčních scén chatrně propojených dějem. Postavy lechtají diváky lascivním humorem, který možná osloví jedince v pubertálním věku, ale mě to upřímně vtipné nepřišlo. Co mi ovšem přišlo vtipné, byla zručnost paní profesorky, zjevně členky kartelu, která ovládala střelbu a taktický boj na jedničku. Také "space dogs" se autorům povedli a já se slzou v oku zavzpomínal na poč. triky 80. let. Posledních cca 20 minut filmu bylo již nevkusnou parodií a proto mi nezbývá než udělit krásných 25%. Upřímně, kdyby režisér sáhl po vlastním nápadu mohl z toho být relativné úspěšný televizní film a hodnocení by nebyla tak krvavá. Zdravím všechny, kteří hodnotili 5 body, kloubouk dolů.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Jsou to dinosauři, transformers či snad překrásný náhrdelník z umělohmotných céček? Nevím, ale už prosím dost! Nechme nejapných poznámek, nyní vážně. Po trikové stránce se film povedl (co mu zbývá v roce 2018), o napětí není nouze a záporáci po zásluze propadají peklu. Chcete sympatické hrdiny, chcete sentimentální vzpomínku na Jeffa Goldbluma (on tak trošku ještě žije), chcete modrou? Jistě, protože, Modrá je dobrá. A jsou tam dinosauři. Ale upřímně, toto už jsem někde viděl.

plakát

Neúplatní (1987) 

Jeden z nejhorších filmů o italsko-americké mafii, na první pohled si hraje na fundovaný obraz jednoho z mafiánských bossů druhé kategorie Al Capona, ale vzápětí nedržením se historických faktů celý film sám sebe deklasuje. O hudbě se nebudu snad ani zmiňovat, ale rozhodně působila rušivým dojmem, jednu chvíli jsem měl dokonce pocit, že zní z vedlejšího bytu. PS: přestřelka na střeše soudu, kde se Costner několika lišáckými kotouly překulí přes okraj střechy mi nadosmrti zůstane před očima, nedivím se, že Al Capona postiženého syfilisem nemohl dostihnout.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Kdo? Proč? A za jakým účelem stvořil tento paskvil, který by možná uspěl v osmdesátých letech jako rodinný film? Příběh podle kopíráku, který obsahuje snad všechna klišé týkající se zlovolné vlády a nebohých hrdinů. Co bych chtěl vedle unylého děje vyzdvihnout je naprosto odpudivý výběr herců. Chtě nechtě jsem se nakonec musel spokojit s téměř sympatickým Dr. Doom. Spoustu filmů posledních několika let zachránila přehršel filmových efektů. Zde, ač se tu obrovský potenciál, je toto zcela opomíjeno. Pokud film porovnám se současníky tohoto paskvilu, nemohu jinak. ODPAD!

plakát

Šílený Max: Bojovník silnic (1981) 

75% Trochu toporné, zmatené, ale atmosféra spolu s dráždivým soundtrackem vše zachránila. Potlesk kaskadérům, trnul jsem trnul a stále trnu

plakát

Šílený Max: Dóm hromů (1985) 

První polovina filmu mě naprosto uchvátila, nádherné kostýmy, post-apokalyptická atmosféra by se dala krájet a hudba vše rytmicky doplňovala, ale George Miller opět neudržel svou fantazii na uzdě a jeho scénář se stal naprostým bludem. Postavičky z doby kamenné, zmatené chování postav a hlavně mi vysvětlete, proč se pár let po katastrofě všichni chovají jak naprostí dementi. Vím, že Austrálie byla trestaneckou kolonií, ale tak zlé to snad být nemohlo....................

plakát

Šílený Max (1979) 

Nemastné,neslané a spousta technických chyb. Není co více bych dodal, bohužel.