Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (841)

plakát

V létě ti řeknu, jak se mám (2022) 

Proč by ten film nadabovaný? Nechápu, proč průměrný český film má horší technickou kvalitu než podprůměrný americký seriál. Jde jenom o posbírání peněz z fondů? Tohle ani nebyl artový film, jenom rádoby komedie rádoby ze života.

plakát

Řekni to psem (2022) 

Reklama na pejskaře, protože vše se točí kolem nich. Dita působí jako životem znuděná mladá žena, která má problém sehnat práci i Praze (!). Psy nesnáší, ale to je lež. Všichni ve filmu pejsky milují, protože jsou bezúdržboví a maximálně něco roztomile rozkoušou. Zápletka je romantická klasika, ale děj kolem ní naprosto hloupý. Lidé se párují, aniž by měli něco společného. Pořiďte si pejska v vše ostatní se vyřeší samo.

plakát

Red Rose (2022) (seriál) 

<b>SPOILERY! </b>.V hlavní roli politická korektnost (vynechali snad jenom anorektického eskymáckého Alžbětka), ve vedlejší hloupost. Pokud vás někdo šikanuje přes telefon, co třeba ho nastavit do továrního režimu a už nic podezřelého neinstalovat? Ale co se divit v rodinách, kde trojky a čtyřky na závěrečné vysvědčení jsou výborný výsledek? Ze začátku alespoň řešíme záhadu, co to ta Red Rose je. Jakmile se to vysvětlí, přecházíme do fantasmagorie, kdy nastupují všemocní ONI. Nejspíš ti samí, co ovládají Světový Řád. Místo aby šmírovací appku prodali za miliardy špionážním agenturám, šikanují bezvýznamné teenagery. Takže zápletka nula, ale pátrání bylo koukatelné. Ze začátku moc rozvláčné, ke konci slušně akční.

plakát

Bridgertonovi - Série 2 (2022) (série) 

Druhá série nedává moc smysl. V předloze tuším šlo o to, že Kate je stará panna a oproti sestře o dost méně atraktivní. Antonymu se nelíbí, ale je k ní živočišně přitahován. Anthony řeší, že zdědil alergii na včelí bodnutí a hrozí mu předčasná smrt. Tudíž chce rodinu ušetřit citů a bolestivého truchlení. Předlohu jsem po druhé knize zahodila, protože je strašně nudná a rozvláčná. V seriálu se řeší plno vedlejších linek (královna, Whistledown, Featheringtonovi), v knihách jenom základní milostná zápletka jednotlivých sourozenců. Díky vedlejším zápletkám je série koukatelná. Hezké pokoukáníčko je i na kostýmy a zámky. Navíc Anthony a Kate  (i se sestrou) jsou daleko sympatičtější pár než Daphne a pan vévoda.

plakát

Z jiného těsta (2023) 

Tvůrci mohli ten střet kultur využít jako poznávací zájezd křesťanů do mešity a synagogy. Místo toho vidíme pár stereotypů a jak v USA černoši se všemi cvičí. Sice si dělají legraci i ze sluníčkářů, pro které je progresivismus módní trend, ale běloši jsou v zadku černochů tak hluboko, že už neumí ani vylézt. Prostě není šance udělat něco dobře. Z občanů druhé kategorie se za pár desítek let stali mravokárci a barva kůže je zase zločin. Místo zábavy jsem se styděla za protagonisty. PS: To už se může dělat legrace z holokaustu a Židů?

plakát

Parchant s ďáblem v těle (2022) (seriál) 

Připomíná mi to dnešní dobu, kdy jedni si hrají na lepší lidi a shlížejí s vrchu na lůzu, dezoláty atd. Přitom se neštítí používat stejné metody jako oponenti, které kritizují. Tady máme jakési světlé čarodějníky, kteří bojují proti zlu metodami, za které by se nemusel stydět běžný padouch. Největší zlo je otec hlavního hrdiny a tak nějak tušíme, že vše nebude tak, jak nám to čarodějnická Kavárna předkládá. Násilí a nenávist je středobodem seriálu. Děj naštěstí občas vylepší nějaký ten zvrat. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a žánr fantasy má u mě vždy implicitně + 1 bod.

plakát

Kurz manželské touhy (2021) 

Cení se nápad, ale jinak je film ochutnávka všeho možného. Včetně naprosto zbytečné role Bartošky, který na stará kolena končí jako trafikantka Bohdalová. Příliš mnoho postav nedává šanci nic rozvinout do hloubky. Na druhou stranu se v tom leckdo asi poznal. Humor je vcelku inteligentní a nevtíravý.

plakát

U tebe nebo u mě? (2023) 

Problém romantických komedií je v předvídavostí děje. Od první minuty víme, kdo s kým skončí. Liší se to jenom zajímavostí harantů (čím nemocnější, tím lepší) a věkem protagonistů. U tohoto filmu je problém i nesmyslnost zápletky. Ona má hluboko do kapsy, ale účetnický kurz si jde udělat na druhý konec USA. Haranta může hlídat kdokoliv, jak se později ukáže. Takže od začátku do konce zbytečný film, průměrně koukatelný.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Námět je na kriminálku osvěžující a zabrala u mě i nostalgie. Většina soudruhování mě v reálném životě minula, protože jsem končila základku, když to ruplo.  K plnému hodnocení to má nějaké mouchy.  S hlavním hrdinou jsem se neuměla dostatečně sžít. Popis doby je mix šedesátých let a současnosti. Nepoznávám v tom osmdesátá léta, nejspíš obdiv k Honzovi Zemanovi nemají jenom postavy. ;) Co vlastně je cílem anabáze do minulosti? S charaktery si však filmaři vyhráli. Nejlepší je Trojanova postava, která je sympatičtější s každým dílem.

plakát

Zátopek (2021) 

Run, Forest, run! Zátopek je rozhodně po Kájincích a jiných kriminálních  individuích vhodnější kandidát na životopisný film. Postava, na kterou mohou být vlastenci hrdí a dokonce politicky uvědomělá. Žádné morální lavírování jako u Mašínů a leckdo po sledování televize má vybraného kandidáta na prezidenta, protože na otočení není pozdě nikdy. Dokonce je tu podobná kariéra. ;-) Natočeno to není rozhodně špatně a klobouk dolů nad panem hercem. Jenže film se soustředí pouze na pár momentů. Chybí vysvětlení, co se stalo mezi "jiné než první místo neexistuje" a "kariéra je mi šumaful". Vlastně sledujeme týpka, který se dožil roku 2000, ale vrchol kariéry měl v roce 1952.