Reklama

Reklama

Red Rose

(seriál)
  • Velká Británie Red Rose
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Pár mladých podivínů si stáhne aplikaci, která po nich chce, aby dělali nebezpečné věci s děsivými následky. A zadělají si tím na opravdové léto hrůzy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál zameraný na teenagerov je našťastie napísaný a nakrútený tak, že neurazí ani vyspelejšie publikum. Ja som sa k nemu dostal práve vďaka odporúčaniu mladších ročníkov a síce nie som nadšený, ale určite neľutujem. Iné typy postáv ako v americkej konkurencii, špinavšie britské prostredie, nejaké tie socky a alkoholici, ale aj pomerne predvídateľné a nevyhýbajúce sa tradičným klišé. Osobne by som asi prijal viac osobnú hru s jasnými motiváciami, avšak ani takáto pointa a myšlienka nie je márna, i keď v podstate nejde o nič iné, len o jednu epizódu Black Mirror rozpísanú na osem dielov. Ako mix viacerých žánrov celkom uspokojujúce a našťastie držiace pokope. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

V první řadě - je to seriál určený lidem, kterým je ještě "náct". To mě sice už dávno není a přesto mě to bavilo. Jasně, má to v sobě miliardu nesmyslných věcí, námět tu byl už xy milionkrát a přece je tohle v něčem jiný - možná proto, že se nejedná o zbohatlíky a pozlátko, ale naopak o lidi z rodin, kde moc peněz není.  Red Rose je aplikace, která se objeví u několika hrdinů v telefonu aby jim údajně pomohla najít jejich lepší já..  když první zemře, zjistí, že to nebude jen tak. Chvilku to tu vypadá na hezkou duchařinu, ale jsme dospělí a víme, že takhle to nefunuje..no a místo aby s tím další sekli, stahují si appku do telefonu jako diví celá parta a vysekat je z průseru bez pomoci policie, nebo IT techniků může jen divná spolužačka indka, která je ale přes IT machr. Tak ještě že jí mají.  Konec je sice dost přitaženej za vlasy, ale proč ne, alespoň puberťákům ukáže, kam až může dojít kyberšikana. V tomhle směru seriál cením.  Námět mi hodně připomínal Jeden z nás lže, protože tam byla podobná appka, která se jmenovala "Simon říká.." a banda děcek okolo taky skákala jak mobil pískl.  Rozuzlení na konci je ale fajn. Aneb všechno co děláte s dobrým úmyslem se holt může zvrtnout. Moje hodnocení: 7/10 ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu byla malá skepse, ale tu další, další a další díly zahnaly rychle. Skvělé postavy, možná ne úplně nová myšlenka, ale určitě povedeně uchycena. Má to super vývoj a díl co díl vše graduje s takovou intenzitou, že jak se první dva malinko táhly, konec nepřišel ale vletěl a bylo strašně rychle po všem a bylo mi to i líto. Ode mě palec hore na britské ostrovy! Co musím, musím a musím vyzdvihnout je famózní soundtrack. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

<b>SPOILERY! </b>.V hlavní roli politická korektnost (vynechali snad jenom anorektického eskymáckého Alžbětka), ve vedlejší hloupost. Pokud vás někdo šikanuje přes telefon, co třeba ho nastavit do továrního režimu a už nic podezřelého neinstalovat? Ale co se divit v rodinách, kde trojky a čtyřky na závěrečné vysvědčení jsou výborný výsledek? Ze začátku alespoň řešíme záhadu, co to ta Red Rose je. Jakmile se to vysvětlí, přecházíme do fantasmagorie, kdy nastupují všemocní ONI. Nejspíš ti samí, co ovládají Světový Řád. Místo aby šmírovací appku prodali za miliardy špionážním agenturám, šikanují bezvýznamné teenagery. Takže zápletka nula, ale pátrání bylo koukatelné. Ze začátku moc rozvláčné, ke konci slušně akční. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení přičítám tomu, že lidi nerozumí technice. Jinak by museli docenit dějovou promakanost. I když podobné téma už jsme viděli několikrát, tady to poprvé po technické stránce dává smysl, do každého detailu. Tvůrci očividně spolupracovali s lidmi z IT, takže v tomhle ohledu se žádné logické kiksy nedostavily, pecka. Sympatické je taky obsazení, seděly mi v podstatě všechny postavy a fandil jsem jim, navíc emoce teenagerů byly ukázané na jedničku. Děj byl napínavý a nepředvídatelný. Jediné, co mě tak rušilo, byl soundtrack. Proč tam byly převážně devadesátkové fláky, když se to odehrávalo v současnosti? Několik prvních dílů jsem dumal jen nad tím, jestli to má být nějaká alternativní verze devadesátek, ve které je technologický vývoj napřed :D Red Rose celkově považuji za skrytý klenot hororových seriálů, který by si zasloužil větší popularitu. A vůbec bych se nebránil druhé sérii. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama