Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (1 620)

plakát

Mrtvý bod (2015) (seriál) 

Končím po 6. dílu. Nejsem schopna nadále sledovat nesympatickýho hlavního hrdinu, kterej ve chvíli akce, kdy umírají lidi, toká s hlavní představitelkou místo toho, aby je zachraňoval. Spousta nelogičností a unylých pohledů těch dvou trotlů mě prostě přestala bavit. První série měla určitě dobrý start, ale potvrdila mi mou domněnku, že nejsem cílovka a v tomto případě ani běžec na dlouhé seriálové tratě.

plakát

Za sklem - Epizoda 2 (2016) (epizoda) 

Druhý díl oproti prvnímu jakoby ztratil drive, utahanost se táhla celým dílem a zatím mě víc než to, kdo je vrah, zajímá to, co hodlají tvůrci narvat do dalších x dílů. Kdo si počká, ten se dočká a já čekám na Barťáka, tak snad se to úplně neposere do té doby, než se zjeví.

plakát

Případ s černým vzadu (1992) (TV film) 

Napínavý detektivní příběh to teda není, zato je to devadesátkový retro v plný palbě se dvěma drsnejma policajtama, co hulej ve fitku a telefonuj si přes stůl. Na zabití podzimního odpoledne perfektní, protože se u toho dá usnout a člověk o nic nepřijde (vlastní zkušenost).

plakát

Opožděná vražda (1987) (TV film) 

Lepší osmdesátkovej průměr, hlavně díky vynikající A. Vránové a mému oblíbenému Štěpničkovi.

plakát

Ve znamení kotvy (1982) (pořad) 

Menšík jako kapitán remorkéru v obležení předních umělců té doby (o L. Filipové nemluvím). Vlastně ani nevím, jak to komentovat. Každopádně děkuji Československé plavbě labsko-oderské za tento nevšední zážitek a jednu hvězdu dávám tomu hudebníkovi z NDR, kterej drnkal na kytaru úplně mimo rytmus. Alles Gute.

plakát

Stín viny (2003) (TV film) 

Divadelní přednes většiny zúčastněných je otravnej jak kilo muchomůrek červenejch. Herci přehřávaj, koulej očima, dramaticky funěj, jen ta Brodská je unylá jako vždycky. Viděla jsem to dvakrát, s odstupem pár let a třetí reprízu nedám. Už nikdy.

plakát

Za sklem - Epizoda 1 (2016) (epizoda) 

Inspirace severskou krimi je zřejmá, parafráze na Broen do očí bijící (noční záběry na most /město, Porsche jednoho z hlavních kriminalistů, celková atmosféra, hudba...). Zde tolik kritizovaný střih mě až tak moc nesral, herecké výkony (i ty ve vedlejších rolích) taky ne. Po prvním dílu je brzy psát cokoliv dalšího. Osobně si ráda počkám na Jiřího Bartošku v roli mafiánského bosse. Zatím rozhodně lepší průměr TV tvorby.

plakát

Mordparta (2016) (seriál) 

1. série: To, jakým způsobem se tvůrcům podařilo z celkem kvalitního obsazení hned v prvním dílu nevytřískat maximum, je pozoruhodné. Konkrétně mluvím o nevyužitém potenciálu ve formě obsazení např. Karla Dobrého, který díky dementnímu scénáři a dialogům, působil jako svoje vlastní karikatura. Zabít výše zmíněným i pověstné charisma Jiřího Bartošky je další důkaz, že si z nás tvůrci možná dělají legraci. Apropos - pokud nás i následující večery bude čekat podobná úroveň jednotlivých dílů, navrhuji tvůrcům vyhodit z názvu seriálu jedno písmeno a začít točit jiný žánr. 2. série: odkoukána ze setrvačnosti, velmi špatné...

plakát

Společnost s ručením omezeným (1983) (TV film) 

Ve chvíli, kdy na scénu nastoupila Dagmar Veškrnová - Havlová a zapěla to svoje "umcarara" jsem věděla, že je zle. A fakt jo. Čepek hraje indiána, mluví jak hotentot, ostatní přehrávají a jestli to má být vtipné, tak jsem to nepoznala. Drama to je každopádně. Při sledování jsem měla chuť začít ze zoufalství mlátit hlavou o zeď. Jedna z hlavních postav v podání Pavla Zedníčka to na závěr shrnula i za mě: Fuj, hnus...

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Ne ne, Bridget už dávno není roztomilá zmatkářka. Je to neustále nepatřičně šklebící se diblík, kterej si ani po čtyřicítce neví rady se životem. Navíc mi upřímně řečeno není jasné, co na ní Dempsey nebo Firth vůbec vidí...