Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: To, jakým způsobem se tvůrcům podařilo z celkem kvalitního obsazení hned v prvním dílu nevytřískat maximum, je pozoruhodné. Konkrétně mluvím o nevyužitém potenciálu ve formě obsazení např. Karla Dobrého, který díky dementnímu scénáři a dialogům, působil jako svoje vlastní karikatura. Zabít výše zmíněným i pověstné charisma Jiřího Bartošky je další důkaz, že si z nás tvůrci možná dělají legraci. Apropos - pokud nás i následující večery bude čekat podobná úroveň jednotlivých dílů, navrhuji tvůrcům vyhodit z názvu seriálu jedno písmeno a začít točit jiný žánr. 2. série: odkoukána ze setrvačnosti, velmi špatné... ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal ****, ale vzhledem ke zdejší popravě, přivřu oči a nadhodnotím na plný počet. Tušil jsem, že zdejší intelektuální (cha chááá) partička Mordpartu sejme. Opět jsem se nemýlil. Ano, Případy 1. oddělení jsou lepší, to se nepřu, ale jinak je Mordparta hodně dobrá. Bavila mě hodně a i přes některé pochyby o reálnosti jsem se na ní vždy těšil a škoda, že už skončila. Kotek a Batěk byli hodně dobří. Bartoška, Plánková a další taktéž. Mělo to spád i atmosféru. I když nepopírám jistou nevyrovnanost jednotlivých dílů a několik pochybností, tak tomu dám maximum, protože zdejší sejmutí je nesmyslné, zaujaté a hrubě neobjektivní. To však je zde již tradicí a špatným zvykem, že? Srovnávat to s různými ordinacemi, rodinnými pouty a pojišťovnami je úplně mimo mísu. Lidi, proberte se... ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

První serie Mordparty měla poměrně slušný rozjezd, ale posléze se začaly střídat průměrné díly s proměnlivou kvalitou a závěr byl vyloženě tristní. Herecké obsazení nebyla špatné, především Kotek s Bartoškou překvapili.Jednotlivé případy byly kvalitativně kolísající a zápletka celé série byla s každou další epizodou horší a horší. Škoda. Tým ohrožený suspendací s osudy jednotlivců sliboval více, než nakonec nabídnul... Průměrné 3* ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nepohoršuje, zvlášť v záplavě mnohdy bídné seriálové produkce komerčních televizí. Role hercům v hlavních rolích celkem sedí, velká škoda je ale obsazení těch vedlejších/epizodních roliček, to je špatenka a shazuje to celkový dojem. Taky bych ocenil větší prostor pro Barťáka, takhle je dost nevýrazný - přitom by určitě dokázal rozehrát velkou show. Zatím lepší průměr v rámci současných českých seriálů, poslední díly ale trošku slabší. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se, že díky Bebjakovi, kterej režíroval Případy 1.oddělení, uvidím konečně i na komerční stanici dobrej českej kriminální seriál. Po sračkách typu VIP vražd, nebo Modravy na jiné TV je to určitě o něco výš, ale pořád je tam takový velký ALE. Co se týká samotnýho vyšetřování a případů, k tomu bych neměl až takový připomínky. Je sice z některejch scén vidět, že se to tak trochu snaží kopírovat 1.oddělení, ale proč ne ? Co je pro mě ale nepřijatelný, to je pořád dokola řešení soukromejch problémů vyšetřovatelů.Jeden hledá matku, druhej dceru, třetí má problém s manželem, čtvrtej s milenkou, prostě takový rodinný pouta. Tohle můžeme vidět pořád dokola, v každým díle se víc a víc řeší soukromí, než vyšetřování, až mám strach, že poslední díl bude jenom o tomhle. Zajímalo by mě taky, proč je v těchle seriálech na komerčních televizích v mordpartě vždycky ženská jako jedna z nejdůležitějších postav. At' se feministky třeba poserou, ženská na vraždy patří jen jako tisková mluvčí, nebo jako podržtaška, co nosí kafe. Výběr herců do hlavních postav taky není zrovna nejšt'astnější, až občas na Bartošku mám někdy pocit, že se řeší né vražda, ale ukradenej mobil v tramvaji.Podle mě by se hodil na jednu z rolí kriminalisty třeba Fiala, kterej má charisma policajta tak trochu v sobě, ale bohužel byl obsazenej do role manžela jedné z hlavních postav. A bohužel, kromě zatím jednoho dílu (Převýchova), kterej byl jednoznačně nejlepší, jsem uhodl vraha skoro ze startu. Ono totiž i tady platí, že pachatele hraje někdo, kdo už má něco v natáčení za sebou a je jasný, že takovýho herce neobsadíte jenom do role, aby si střihnul minutu v nezajímavý roli, stejně jako to bylo třeba v Kriminálce Anděl. Každopádně super úvodní znělka. ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Karavan, ve kterém podezřelý (Jiří Černý) přespává, je dvounápravový Airstream. Stejnojmenná americká firma, která je vyrábí, pochází z 30. let 20. století. (sator)
  • Radačinského zatýkají v Motelu Jetel v Králově Dvoře (u exitu 22 z D5). (a-ja)
  • Policistka Naďa (Markéta Plánková) se ptá podezřelého otce (Karel Dobrý): „Co máte proti Vaší snaše?“ On je ale vyšetřován proto, že budoucí manželka jeho syna byla právě zavražděna. Takže nebyla to snacha, protože k vraždě došlo před svatbou a měl být správně použit minulý čas, jelikož byla mrtvá. Další nesmyslná věta je v pitevně, kdy partner zavražděné říká: „Nikdy se nesmířil s tím, že jsem si vzal holku, která je podle něj pod mojí úroveň.“ (sator)

Reklama

Reklama