Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Black Panther (2018) 

Kvalitní snímek a pěkné zpracování africké kultury. Určitě zaujme i změnou oproti předešlým Marvel snímkům.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Nebýt Fassbendera, film bych hodnotil mnohem hůře. Náboženský + zmateně zpracovaný snímek, který by bez špetky skvělých hereckých výkonů neměl nic do sebe. Film jsem měl to štěstí (ne)vidět na předpremiéře, protože tu noc jsem byl mimo Prahu a jsem za to neskutečně rád, protože bych z kina odcházel akorát zbytečně zklamán. Každopádně 60% za Fassbendera a fakt, že je to pořád jeden z nejlepších filmů podle hry, pokud nepočítám Warcraft, který asi opravdu jen tak něco nepřekoná.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Vizuálně skvělá podívaná se skvělými herci a pěkným příběhem. Jelikož však zápletka nebyla nic unikátního dávám stříbrné 4 hvězdy.

plakát

Ant-Man (2015) 

Velice působivě zpracovaný příběh Ant-manova původu. Film byl vtipný a akční a ani k tomu nepotřeboval sprostá slova, uchylnosti, či krvavou brutální konfrontaci, ale zároveň to nebyla vycenzurovaná verze pro malé děti. Skutečně jednička posledních let mezi superhrdinskými filmy Marvelu.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Naprosto perfektní a bezchybná podívaná. Dvojčata z počátku velice nesympatická, postupem děje si k nim však každý z diváků najde cestu. Filmu nechybí patřičný spád a samozřejmě Tonyho humor. Za jednu z nejironičtějších scén celého Marvel Universe považuji souboj HULKBUSTER vs. HULK. Dokonce i samotný Ultron (vraždící maniako-robot) pochytí od Starka smysl pro humor. Jednička byla výborná... Dvojka je ještě výborňáčkovatější! AVENGERS DO BOJE!!!

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Ze začátku může být možná těžké přejít z Daredevilova klasického obleku ďábla na černý suit, proto jsem Neflixáckého Murdocka poprvé zavrhnul. Při shlédnutí prvního dílu se však zdálo, že černá Daredevilovi sedí do temné atmosféry mnohem lépe než jeho křiklavě červená barva. Lehké zklamání přišlo ve druhé epizodě, kde závěrečná bitka ve stylu The Raid zaskočila záběrem na jeden zátah. Po opětovném shlédnutí jsem však zjistil že je to nejskvělejší souboj série a černý oblek jsem si více než oblíbil. Proto mě v poslední epizodě mrzelo že Matt změnil vzhled ve svůj SKORO klasický ďáblův vzhled, i přesto že je tento nový oblek opravdu skvělý, ta jeho černá maska mi bude v příběhu dlouho chybět. Ještě rozhodně nesmím zapomenout podtrhnout reálnost všech soubojů (žádné kolosální bitky superhrdinů, při kterých se bortí budovy, ale tvrdá pravda pouličních rvaček, kde může každá i adekvátní důsledky utržených ran. Vedle Johna Wicka je Daredevil nejrealističtěji zpracovaný seriál posledních 15ti let.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Ačkoli se v tomto snímku s označením žánru: AKČNÍ bojové části objevili snad jen na 5 nebo 6 minut, film byl zajímavý a i přes značný odstup od původní komiksové MARVEL předlohy kvalitně zpracovaný, zaujmul mě například mnohem více nežli předchozí dva díly hlavně novým pojetím i designem obleků, apod. Je možné že mou absenci akčních scén vyřeší následující díl.

plakát

Hacker (2015) 

Po dlouhé době, velice kvalitní a propracovaný film o hackingu z dnešní doby.

plakát

Jurský svět (2015) 

První ze série Jurský Park/Svět kde se raptoři ocitají na straně člověka a vylepšený T-Rex, taky docela zaujme. Jurský svět byl jedním z těch skvělých filmů, u kterých však nesmím řešit logiku věci a pravděpodobnost je to možné/není to možné, protože pak bych si z těch všech nelogičností musel vytrhat všechny vlasy. A abych nezapomněl na efekty, ty byly samozřejmě skvělé.

plakát

Mortdecai: Grandiózní případ (2015) 

Přesně jako v komentáři od Malarkey jsem na Mortdecai vyrazil do místního kina a věřil jsem že si večer užiji. I přes negativní komentáře které jsem den předtím četl zde na čsfd doufal jsem že se ostatní v hodnocení mílí a film bude senzační. Bohužel nebyl a já byl neskutečně zklamán. Od odpadu tento film zachránil Mortdecaiův knírek a ironická situace kdy se jej zlosyn pokusí lapit do padající bedny, ale Charlie samozřejmě bravůrně unikne.