Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Mysteriózní

Recenze (13)

plakát

Gran Torino (2008) 

Gran Torino je jedna z rady obmen tematu stareho brucouna, ktery postupne odhali sve srdce a city. A tahle obmena je dobre natocena i dobre zahrana v podani samotneho Clinta Eastwooda, kteremu hlavni role vylozene sedne. Kvalitni podivana i presto, ze je plna rady klise a predvidatelneho deje, nicmene osobne se domnivam, ze film je trochu overrated. Davam 70%.

plakát

Invictus: Neporažený (2009) 

Film, ktery se svym prostredim dotyka mne vzdalenych veci - Nelson Mandela, J.A.R. a rugby, mne donutil, abych se pote trochu ve vsech oblastech trochu "vzdelal". A to je mozna presne zamer jeho rezisera. Nelson Mandela je jiste velky statnik a je jasne, ze neni vhodnejsi herec na jeho ztvarneni nez Morgan Freeman. A prostredi rugbyoveho narodniho teamu dava pekne nahlednout na osobnost jihoafrickeho prezidenta a sympaticky pribeh o sblizovani rozdelene zeme. I kdyz ma film i pribeh svoji mouchy, tak mne zaujal a zaslouzi si 8 z 10.

plakát

Dotek Medúzy (1978) 

Super podivana - temny thriller ze stare skoly, kde detektiv v podani Lino Ventury rozehrava paradni hru a John Morlar v podani Richarda Burtona odhaluje postupne svoje desivejsi a desivejsi stranky.

plakát

Lítám v tom (2009) 

George Clooney je dobry herec a jeho role korporatniho vyhazovace a egoisty, ktery ma nerad zavazky a vyziva se v symbolech statusu je mi tak nejak lidsky sympaticka. Jak uz si ale mainstreamovy divak zada a jak film uz od zacatku naznacuje, tak kazdy takovy egoista musi byt jednou poucen o cem vlastne ten opravdicky zivot je. Kolikrat uz jsme tohle videli, slyseli, cetli? Ani se mi to nechce pocitat. Kazdy, kdo ma tohle tema rad, tak si vrchovate uzije. Nerozumim zaskatulkovani do "komedie/drama" a nerozumim ani spouste nominaci na ruzne ceny :) Pro me je to pouze jeden z rady filmu, ktery ve mne nic moc nezanechal.

plakát

Proroctví (2009) 

Filmy Alexe Proyase vzdy ocekavam s napetim - za prve se tesim na dramaticky se rozvijejici pribeh s dobrou atmosferou a za druhe se obavam lacineho a kycoviteho sci-fi rozuzleni z oblasti nadprirozenych nebo mimozemskych jevu. Podobne jako u Dark City jsem se i u Knowing rad nechal vtahnout do deje, abych byl pote postaven pred pro mne nestravitelny zaver. Tentokrat ale ve mne vyrazne prevazila nechut nad naprosto rozplaclym a slizkym zaverem, takze pouze za 2.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Paradni podivana, obzvlast v prvnich dvou tretinach filmu, jeste pred tim nez vsichni odhali, jak se vlastne veci maji. Prostredi pevnosti z obcanske valky na skalnatem ostrove je skvelou kulisou filmu, demoni z minulosti, kteri pronasleduji DiCapria a vyborna hudba vytvareji pekne hutnou atmosferu. Rozuzleni muze nekoho trochu zklamat, ale rekl bych, ze je celkem s citem zahrane a ja osobne jsem spokojen. Davam 9* z 10, pan Scorsese proste umi.

plakát

Holičství 2 (2004) 

Druhy dil teto komedie je o neco slabsi nez prvni, presto stale jeste nadprumer. Ice Cube tentokrat bojuje za zachranu sveho holicstvi pred konkurenci velkeho spinaveho retezce Nappy Cutz. Obsazeni je stejne, jen strelny prach humoru trochu vycichl.

plakát

Holičství (2002) 

Inteligentni a vtipna komedie, ktera se odehrava v nejsvatejsi ze vsech svatyn afro-americkych komunit - holicstvi. Pribeh je jednoduchy a predvidatelny, Ice Cube zdedil holicstvi v neprilis dobre ctvrti a stoji pred rozhodnutim zda pokracovat v rodinne tradici, nebo holicstvi prodat a jit si za svym snem - nahravacim studiem. Ve filmu je spousta sqeleho etnickeho humoru, ktery bohuzel zustane v nasich podminkach nepochopen a nedocenen. Must-see pro fanousky tohoto zanru.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Nádherná epická podívaná od Micheala Manna. Skvělý příbeh, hvězdné obsazení a parádní herecké výkony zejména v podání Roberta De Nira a Al Pacina udrží v napětí téměř 3 hodiny. Slavná scéna, kdy se oba sokové potkají, se prý zakládá na skutečné události a byla ústředním bodem tohoto geniálního filmu.

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Výborný akční film, který je okořeněný vtipnými hláškami Willa Smithe alá Bad Boys. Bude se líbit všem, kteří mají rádi teorii spiknutí a věří, že tajné služby nám neříkají vždy pravdu.