Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Western
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Uteč (2017) 

Film, k jehož shlédnutí mne přesvědčily veskrze pozitivní reference. Bohužel, nenaplnil má očekávání a dá se říci, že vlastně zklamal. Má-li děj oscilovat mezi parodií, dramatem a hororem, jak jsem se někde dočetl, parodii bych v něm rozhodně nehledal. Napětí, která bych očekával u hororu, bohužel také postrádám a za pochvalu stojí snad jen celkem solidní herecký projev hlavního "hrdiny". Ostatní postavy vlastně ani neměly příležitost předvést bůhvíjaké herecké umění. Jde-li o režijní debut, film rozhodně není průšvihem, ale není také ničím mimořádným, k čemu bych se někdy já osobně vracel. Škoda. V první části měl děj "našlápnuto" na docela zajímavý neodhadnutelný vývoj, finále bylo ale už celkem tuctové.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Nový svět (2016) (epizoda) 

Před uvedením této miniérie v TV jsem si přečetl řadu recenzí. Nevyznívaly vysloveně pro nebo proti, film nenadchne, ale zároveň neurazí. Po shlédnutí prvního dílu mohu jen souhlasit. Zajímavá výprava, dobrá kamera, ale příběh, který s prvotní románovou předlohou má pramálo společného. To vytýkám sám za sebe nové adaptaci Winnetoua asi nejvíce. Obávám se, že Poklad na Stříbrném jezeře bude novému dílu vzdálen ještě více. Scénka s opilým Old Shatterhandem v saloonu mi přišla opravdu už za hranou a bez úcty k legendě. Škoda.

plakát

Spectre (2015) 

Ve srovnání s ostatními Craigovými bondovkami podle mého názoru jedna z nejlepších, v tom případě spíše 4 hvězdičky. Ve srovnání s ostatními akčními filmy podobného ranku lepší průměr v tom dobrém slova smyslu. Děj je spíše nepředvídatelný a umocněný zajímavou a propracovanou hudební kulisou. Další z Craigových bondovek, kde velmi silně vnímám další rozměr - rozměr lidskosti, psychologie postav. Za to díky a film určitě doporučuji.

plakát

Doktor (1991) 

Výborný film, který se u nás objevil ještě v době, kdy témata zhoubných onemocnění ve filmu nebyla zdaleka tak běžná a profanovaná, jako dnes. Uvěřitelný příběh s pozitivní gradací stojí i po letech za opětovnou viděnou. Solidní výkon hlavního představitele.

plakát

Rambo: Do pekla a zpět (2008) 

Velmi působivý dynamický akční film, kterému nelze v rámci své kategorie nic vytknout. Jde o hranou a jen zdánlivě povrchní sondu do válkou zmítané Barmy posledního desetiletí a jakkoli se nám může zdát zpracování přehnaně "krvavé", vězte, že realita v tamní občanské válce byla daleko děsivější a krvavější. Stallone hraje velmi civilně a úsporně, což mu vždy svědčilo. Příběh je prostě uvěřitelný a i přes "šťastný konec" ve mě zanechal pocit smutku a pohnutí nad osudy tamních obyvatel, zmítaných mezi soldateskami vlády a povstalců. Rambo zraje jako víno. Howgh.

plakát

Zapomenuté světlo (1996) 

Film jsem viděl už poněkolikáté vždy s odstupem více let a stále mne uchvacuje svým námětem, hereckými výkony, jakýmsi mementem předlistopadové doby..... Myslím, že jde o Polívkovu vpravdě "životní roli".

plakát

Město 44 (2014) 

Film bohužel nemohu hodnotit lépe, než průměrně. Protože jsem velkým fandou Pianisty, nemohl jsem si nechat ujít podobný nový příběh z válečné Varšavy, natočený tentokrát mladým a ambiciózním režisérem. Mezi negativa bych zařadil na prvním místě střih, který často poněkud nepochopitelně tříštil dějovou linii a odvracel pozornost jinam. Dramaturgicky film také nenabízí žádnou extra podívanou, chvilkami mi děj přišel poněkud zdlouhavý a předvídatelný. Hudba byla spíše rušivá, křiklavě v protikladu ponuré atmosféře místa a děje. A pozitiva? Proč musím dlouho přemýšlet, abych nějaká dokázal vyjmenovat? Snad jen dobrý nápad, jak připomenout tragickou etapu konce války v polském hlavním městě a snaživé herecké výkony hlavních postav. To je ale poněkud málo, nemyslíte? Prostě polský film.....

plakát

Guy de Maupassant (1982) 

Dobře a svižně natočený film, vykreslující poslední roky Maupassantova života, kdy už neměl sílu psát a potýkal se s finálním stádiem neuroluetické formy syfilis. Perfektní herecké výkony Brasseura, Signoretové a sluhy. Film rozhodně nemá nic společného s nudou, naopak, děj graduje s bizarními projevy spisovatelovy nemoci a jeho neschopností samostatného života.

plakát

Liberace! (2013) (TV film) 

Velmi dobrý film, mapující poslední léta kariéry fenomenálního amerického pianisty a šoumena. Michael Douglas se role zhostil skvěle a v mých očích velmi výrazně stoupl jako herec v ceně. Ono není vůbec jednoduché takovouto roli přijmout, nota bene v puritánských USA. Na své si přijde i milovník precizní virtuosní klavírní hry. Téma je ožehavé, o čemž nás přesvědčil i fakt, že jsme v kině byli s partnerkou v hlavním promítacím času sami :-)

plakát

Stroj času (2002) 

Vizuální efekty bohužel nezachrání nevalný dojem ze slaboduchého scénáře a naprosto useknutého a odbytého závěru. Herecké výkony veškeré žádné a ani Ájrons není nijak výrazný