Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Hudební
  • Sci-Fi

Recenze (191)

plakát

Queen: Friends Will Be Friends (1986) (hudební videoklip) 

Videoklipy typu kapela a její fanoušci jsou vždycky trochu problematické a když se nezvládnou dobře, můžou nakonec vyznít podobně jako televizní přestávky se záběrem jak si koťátka hrajou s klubíčkem. Ve Friends Will Be Friends nějaký ten kýč také najdeme, ale ve spojení s naprosto fantastickou písničkou je celkový dojem lepší než by člověk čekal. Celkově za tři, ale Friends Will Be Friends si mnohem víc vychutnám v audio verzi. Tam by to bylo jasných pět!

plakát

Queen: A Kind of Magic (1986) (hudební videoklip) 

Ale jo. Queen hrají jednu ze svých průměrně dobrých písniček a kombinují u toho hrané scény s grafikou vycházející z obalu desky A Kind Of Magic. A celé to koresponduje s filmem Highlander, protože A Kind of Magic je vlastně směsí písní ze soundtracku filmu + pár ne moc dobrých diskoskladeb k tomu. Ale samotná skladba A Kind of Magic a klip k jsou celkem solidní, takže tři hvězdy bodou podle mě tak akorát.

plakát

Freddie Mercury & Montserrat Caballé: Barcelona (1987) (hudební videoklip) 

Dneska je rockový svět nacpaný různými (většinou špatnými) pokusy o kombinaci kytarové hudby a opery! Jó, to když to v šestaosmdesátém rozbalil Freddie Mercury a přizval si k tomu Monserrat Caballé, to byla jiná jízda! Hlasy jako zvon, scéna jako zvon, pravé umělecké dílo, přitom pořád na pomezí popcornové zábavy! Tohle prostě nikdy jiný než Freddie Mercury nedokázal a nedokáže! P.S. Vzkaz většině tzv. symfo-metalových kapel: Poslechněte si laskavě Mercuryho desku Barcelona a pak ukončete činnost!

plakát

Queen: The Miracle (1989) (hudební videoklip) 

Jak nemám rád klipy s dětmi, tak v The Miracle tenhle motiv naopak naprosto sedl a autoři videa ho pojali naprosto originálně. Předpubertální děti imitující rockové hvězdy, do toho originální muzika a vše pod taktovkou kapely, to stoprocentně nikde jinde nebylo. (tedy kromě různých idiotských pokusů nesoudných rodičů nacpat svoje ratolesti do "vyhledávacích šou" a vytáhnout z toho nějaký prachy) Fantastická skladba rozpracovaná do několika fází vyloženě vybízí k postavení dramatického a zábavného videa a když se v jednom takovém předělu do videa k účinkujícím dětem přidají i praví členové kapely, je to fakt cool okamžik! Celkově tedy nezapomenutelný nápad, který už asi nikdy nikdo nedokáže zopakovat! P. S. Někdy v devadesátých letech se podle vzoru Queen o něco podobného pokusili Olympik, a bylo to hodně hodně trapné!

plakát

Queen: The Invisible Man (1989) (hudební videoklip) 

Dětské hrdiny v hudebních videoklipech vysloveně nesnáším a Invisible Man není výjimkou. Sice to trochu zachraňuje zajímavý guláš reálných scén s grafikou dobových počítačových her, ale stejně tenhle klip vždycky spíše přetočím na nějaké zajímavější číslo. A totéž platí i o poněkud slabší písničce z dílny geniálních Queen.

plakát

Queen: Scandal (1989) (hudební videoklip) 

Docela slušný videoklip na velmi dobrou, i když trochu skrytou písničku z alba The Miracle. Klip je graficky proveden tak, jako že kapela vystupuje z titulní strany bulvárního plátku a celkem dobře se na to kouká, i když jde jen o model typu "koukejte na členy kapely jak hrají na nástroje". U Queen tenhle koncept zpravidla hodně zachraňuje vždycky zábavný Freddie Mercury, a to se daří i tentokrát. Takže nakonec spokojenost!

plakát

Queen: Magic Years, Volume One - A Visual Anthology (1987) 

Asi dobrý sběratelský kousek a studnice informací pro fanoušky, ale bez slušnější angličtiny si ani neškrtnete a jenom se hodiny dívat na členy kapely jak dělají a říkají něco, čemu nerozumíte, je celkem na prd. Takže vlastně ani moc nemůžu hodnotit kvalitu dokumentu, ale vzhledem k tomu, že podobná díla vždycky zdobím razítkem "dobré", sázím i tady trojku. I když si třeba zaslouží i víc! Nebo míň! Nebo nevím. Až budou titulky, dejte vědět!

plakát

Queen: I Want It All (1989) (hudební videoklip) 

Spíše průměrná položka v nadprůměrném katalogu Queen. "Živým" videoklipem se toho moc nezkazí, ale ani se moc nezazáří. Když je natočen s fortelem a energií jako I Want It All, jde o poměrně atraktivní záležitost, ale přece jenom Queeni měli i výrazně silnější okamžiky. Což se týká i samotná písničky, která je sice poměrně slušná a jiná kapela by oblízla všech deset, ale kapela s municí typu Bohemian Rhapsody nebo Show Must Go On, má kvalitu postavenou trochu jinak než konkurence. A I Want It All sice obstojí, ale neoslní.

plakát

Queen: Breakthru (1989) (hudební videoklip) 

Parádní nespoutaná jízda rockových ikon, tentokrát pojatá jako koncert na otevřeném vagóně táhnutém parní lokomotivou s výsostnými znaky Queen na přídi! Nespoutaná dobrá nálada, radost ze života, neskutečná nabíječka proti splínu! A fantastická písnička s jedním z nejlepších kytarových sól od mistra Briana Maye. Kola lokomotivy uhánějí do rytmu písničky, melodie strun zvoní pod rozzářeným sluncem a člověk i s navijákem žere myšlenku, že svět pod taktovkou Queen je to nejlepší, co ho může potkat. A vlastně to tak možná i je!

plakát

Queen: The Show Must Go On (1991) (hudební videoklip) 

Freddieho osudový okamžik a výkřik nesmrtelnosti v poslední vteřině života! Zpěvák si promítá celou svoji pouť a i když už mu není povoleno jít dál, křičí, že to všechno stálo za to a že šou musí pokračovat, i když on už u toho nebude. Nádherný text a nádherná písnička, dokonce jedna z nejlepších od Queen vůbec. A klip jako rekapitulace celé životní jízdy je logicky sestřihem videí, těch výpravnějších z osmdesátých let. Píseň doznívá ve fade outu a Freddie Mercury vstoupil mezi nesmrtelné! Neopakovatelný okamžik!