Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

Pod černou vlajkou (2014) (seriál) 

Po první sérii bych tomu dal tak 3 hvězdy a musím uznat, že jsem se musel docela držet abych tu sérii dotáhnul do konce. Tak ukecaný seriál jsem dlouho nezažil, jenže to by mi tak nevadilo jako to zklamání, když jsem nedostal pořádnou porci bukanýrství jakou jsem chtěl. Nicméně díky parádním hercům, kteří to táhli od začátku až do konce jsem vydržel a byl jsem odměněn famozní druhou řadou... Absolutně jiný seriál, dokonale nadupaný, který nenudil až do finále, které bylo mimochodem jedno z nejlepších letos. Alespoň pro zatím :)

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Kdybych bral pětku jako první díl tak tohle je ta klasicky přepálená dvojka. Jestli vám vyloženě vadil trezor demolující Rio, tak tady asi těžko překousnete tank jedoucí 150km/h... Mě to ale nijak netrápí, víc akce mi nikdy nevadilo a film se mi líbí. Jen mi tam strašně chybí onen natřískaný souboj Rocka s Dieselem ve Favele :)

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Okouzlující film s vynikajícím Fiennesem v hlavní roli. Víc není třeba dodávat...

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Tak tomuhle dílu musím dát za 3 a to i přesto, že jsem velký fanda LotRa. Vlastně to je ten problém, příliš lpím na té dokonalosti původní trilogie, přílíš mě to nutí obě série porovnávat a jednoduše nemohu zkousnoust tu umělost zde. Když si vezmu jak byli skřeti v Lotrovi luxusně namaskovaní a měli ten realistický look, tak tady mi to opravdu chybí, ba co víc, ono mi to vadí. A to už jen proto že kdyby Aragorn a spol. bojovali proti skřetům kteří vystupují zde (chápej dvoumetrová, nabušená hovada) tak by byli rozsekáný už ve Společenstvu prstenu...Ta krása se jednoduše vytratila, stejně tak v mnohém i logika. Kdybych měl ale hodnotit film nezávisle, tak bych hodnotil asi stejně. Že se to má zaměřovat jen na bitvu, to beru. Jenže ono se to zaměřuje ze 3/4 na Thorina a jeho boj s Azhogem který je neuvěřitelně roztahný téměř na půl filmu. Zbytek trpaslíků (resp. většina) prostě na půl filmu zmizí a ukáží se až na konci, který je sám o sobě z ničeho nic utnutý. Já chápu, že je to prostě dělaný jen jako dojná kráva na prachy ale to tomu neuvěřitelně škodí. Kdyby to bylo na dva díly, bylo by to parádní a snad bych překousnul i tu umělost. Ale takhle prostě ne...

plakát

Zmizelá (2014) 

Fincher chtěl ukázat všem otráveným manželům že jejich manželství nění zas tak špatný. On je to takový hračička... Dokud diváka nešokuje tak prostě nebude spokojený. A tady se mu to vážně daří, i když ne tím klasickým způsobem že vás vyloženě sundá závěr. Tady to hezky od začátku graduje a nutí vás to jinak krásnou Rosamund vyloženě nenávidět. Nakonec ruku na srdce pánové (a některé dámy), kdo z vás by s ní potom všem chtěl sdílet dům, natož s ní plnit manželské povinnosti... No já bych se jí teda nedotknul ani klackem. A toho přesně Fincher chtěl dosáhnout :)

plakát

Americký sniper (2014) 

Clint tentokrát natočil pro mne dost zvláštní film. Odvedl solidní práci, stejně jako Bradley a film mi utíkal svižným tempem a ani jsem se nenudil. Vlastně bych tomu ani tak nevyčítal scénář, jelikož je to podle předlohy a mnohdy se s tím nic lepšího vykouzlit prostě nedá. Problémem je spíš poměrně chaotický střih, a víceméně pouhé 3 zajímavé scény. Což je na 133 minut dlouhý film sakra málo. Navíc co si budem povídat, ten bezmozkový patriotismus musí srát snad i ty amíky... Jednou stačilo.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Poctivě zahraný a zrežírovaný, téměř neznámý příběh válečného hrdiny. Tyldum zvolil zajímavou látku a dokázal ji i kvalitně obsadit, což ve finále dává dohromady krásný ale zároveň drsný film. Chtěl jsem věřit že to skončí happyendem, jenže vyšetřovací části mě postupně utvrzovaly v tom že to tak nebude... A konec byl opravdu úderný. Na rovinu, homosexualita mi přijde proti srsti ale co se dřív dělo za sviňárny, to je neuvěřitelný. Ty co ty zkony vymyslely bych věsil za koule do průvanu.

plakát

Birdman (2014) 

Každému z vás se určitě už stalo, že mu nějaký podle všeho kvalitní film nesednul... Tak přesně tohle jsem zažil u Birdmana. Od začátku mě to strašně nudilo, pomalé tempo, dlouhé dialogy a já čekal, tak dlouho čekal že se to rozjede a ono nic. Bojoval jsem s tím asi do poloviny filmu, pak jsem nevydržel a musel jsem to vzdát. Nemůžu to hanět, nedokoukal jsem to a tak nemůžu ani hodnotit. Popravdě asi bych ani nevěděl co tomu dát...

plakát

Armáda temnot (1992) 

Vážně netuším proč je to označováno za sérii. Evil dead je po všech čertech originální horor, Evil dead 2 je jednoduše jeho remake a Army of darkness je jeho parodie... Jako šílená komedie to obstálo a v podstatě bych si neměl na co stěžovat, jenže mám neskutečný pocit, že jsem byl okraden. A to především proto, že se z toho dalo vytřískat mnohem, ale mnohem víc! - Světe div se, ale já to vážně bral s nadhledem :)

plakát

Smrtelné zlo 2 (1987) 

Od začátku jsem bojoval s tím že to má být pokračování jedničky. Kéžby... Raimi dostal víc peněz a tak se sám hezky zremakoval. A bohužel musím říct že jsem se s tím nějak nesrovnal. A to mám rád horory s prvky komedie, fakt že jo. Jenže tady mi ten humor prostě nesednul a celkově mi přišlo že to nepřináší nic nového. Raimi przní jedničku - sorry, prostě jo.