Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (969)

plakát

Hříšná touha - Je to jen sex (2020) (epizoda) 

První díl je teda strašný průměr a klišé. Nicméně asi by byla škoda seriál hanět po jednom dílu. Ale kromě klasických manželských nevěr a keců o nich, se v prvním díle nic nedovíte. Zíííííííííív.

plakát

Love, Death & Robots - Automatická hlasová služba (2021) (epizoda) 

Klasické vítězství formy nad obsahem. Vizuál znamenitý, příběh nudný tak, že mě to přestávalo bavit i na těch 13 minutách. Přitom těch možností, jak scénář trochu ozvláštnit, se nabízí tuny.

plakát

Philip K. Dick's Electric Dreams - The Hood Maker (2017) (epizoda) 

Ostrý kritik může namítnout, že se tu opakují mnohé motivy z Blade Runnera a bude mít pravdu. Přesto, jako milovník PK Dicka, jsem byl nadšený. Krásná kamera, dobré herecké výkony. Líbilo se mi, že povídku nechali v universu autora. To znamená je to jakoby budoucnost, ale ve světě bez mobilů se starými auty a psacími stroji. Jsem rád, že se to nesnažili adaptovat pro dnešní dobu. Jsem téměř maximálně spokojen. Plný počet nedávám jen proto, že to taková 50 minutová Black Mirror verze Blade Runnera.

plakát

Světlo a stíny (2021) (seriál) 

Musíme pochopit, že na začátku všeho byl young adult román s českou obálkou, která není o nic lepší než opálení svalnatí farmáři na obálkách románů z červených knihoven, které četla moje teta. Ten fantasy svět je ale výborný. Strašně mě bavilo poznávat aspekty a pravidla celého světa. Je inspirován carským Ruskem, Asií atd. Lidi si často stěžují na nucené multikulturní castingy. Tady jsou oba hlavní hrdinové Britové s krásnou angličtinou, ale zjevně asijskými kořeny (patrně podle předlohy) a je to příjemná změna, vidět také jiné tváře. Triky myslím také celkem ušly. Některé postavy jsou dost nudné. Nejvíc mě bavili Inej Ghafa, Nina Zenik a Jesper.

plakát

Světlo a stíny - Žádný slzy (2021) (epizoda) 

Myslím, že závěr byl dobrý. Uzavřelo se, co se uzavřít mělo. Takže za mě spokojenost. Svět Grišy mě baví, takže dokážu překousnout i některé nechtěně vtipné dialogy jako: Jak si mohla? Ty jsi svatého jelena nezabila? Mohla jsem, protože svatý jelen si zvolil mne. To já jsem vyvolená jelenem! (Tenhle dialog se asi nedá zahrát s vážnou tváří tak, aby nepůsobil směšně)

plakát

Světlo a stíny - Srdce je jako šíp (2021) (epizoda) 

Mám prostě tenhle fantasy svět rád, je dobře vybudovanej. Takže mi vůbec nevadí to, že například tenhle díl kopíruje Hru o trůny a vztah Johna Snow a jeho barbarky. Dva nepřátelé, muž a žena, kteří musí být spolu, aby nezemřeli. Jak originální :-)

plakát

Slovania - Muž bez mena (2021) (epizoda) 

Dalo se čekat, že to bude taková béčková kopie Hry o trůny a Vikingů. Není to vyloženě špatné, ale někdy úsměvné. Slovenský stařešina Vašut. Nebo ta scéna hrubého sexu zezadu, která tak moc okatě kopíruje Khal Droga a Daenerys, že víc už to snad ani nešlo. :-)

plakát

Nikdo (2021) 

Bob je můj oblíbený herec a zvládá to skvěle. Scénář se ale veze po klasické John Wickovské šabloně (a nemusím snad připomínat, že i Wick vykradl asi 30 jiných filmů). Takže pan Nobody je jako fast-food, rychle zažene hlad, ale nějaké nové obzory stravování vám neotevře. Samostatnou kapitolou budiž Rusové jako záporáci. Přijde mi to vlastně vtipné, že dnešní PC kultura nechala zas jen toho jediného záporáka, který nikomu nevadí. Zlý, bílý Rus. Tomu se ještě smí dát na hubu. : -)

plakát

Vraždy v Pembrokshire (2021) (seriál) 

Nemůžu říct, že by tahle série byla něčím výjimečná. Ale je to dobře natočené drama podle skutečných událostí. Jen si myslím, že z těch tisíců vražd, které si může tvůrce z archivu vybrat, je možné zvolit divácky atraktivnější. Tedy strukturu: vražda-vyšetřování-zatčení. Film se drží skutečnosti, která zní: máme vraha a musíme mu přišít i ty vraždy, které jsme mu ještě neprokázali. Což je vlastně docela nuda. Kdyby film zachycoval období 1985-1998, kdy John Cooper loupil, vraždil a znásilňoval, tak by to bylo daleko zajímavější a dramatičtější.