Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (187)

plakát

Twin Peaks: ohni se mnou pojď (1992) 

První část skvělá. Dále jen rozmazávání vraždy v seriálu. Zajímavé propojení se závěrem třetí série.

plakát

Život (2017) 

Zbytečný film. Kosmonauti se chovali jako malé děti a zaslouženě to odskákali. A závěr, který měl být překvapením, byl předvídatelný. Rozhodně obšlehnutý, tohle už jsem někde viděl, jen si nevybavím název.

plakát

Ty, já a apokalypsa (2015) (seriál) 

Chápu, že normálnímu seriálovému divákovi to drhne. Ale to zřejmě proto, že jde o zcela geniální záležitost. Jsou tam slabší momenty, ale za mě 95 %.

plakát

Řada nešťastných příhod (2017) (seriál) 

Nechápu komentáře typu "kopíruje film" či "laciné triky". K prvnímu: oboje vychází z téže knižní předlohy a seriál obsahuje mnohem více podstatných podrobností oproti filmu, který mnohé důležitosti vynechal. A k druhé výtce: je to stylizace. A to nádherná stylizace, ovšem náročná na vnímání detailů a myšlenek.

plakát

Panenka (1938) 

Komedie hodně naivní, skoro všichni přehrávají, zvláště jsem měl strach, aby Neumannovi úplně nevypadly oči, ale Ferbasová naprosto neuvěřitelná!

plakát

To (2017) 

Chyběl mi jen obrovský pavouk. Snad bude v druhé "kapitole". Jinak - ačkoliv hodně upraveno oproti knize - beru. 4,5 *

plakát

Městečko Twin Peaks - Návrat (2017) (série) 

Obávám se, že bez podrobné znalosti filmu Fire Walk With Me lze jen těžko pojmout některé momenty, hlavně pak samotný závěr.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Toho filmu jsem se bál, neboť knihu jsem znal jako své boty. Ale dopadlo to dobře, je to jiné, ale v pohodě. Hlavní bitka skvěle odlehčena přechodem do béčka. Má to kouzlo, které ovšem musí člověk umět vnímat, ne jako někteří komentující, kteří od filmu čekali jen to, že Eva Green ukáže vnady. Mimochodem - jí ta role padne jak ušitá na míru.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Vůbec nechápu tu záplavu odsuzujících komentářů. Tak vtipně napsaný scénář tu už dlouho nebyl. Ale to holt ocení jen někdo, sjížděči amíckých komiksáren určitě ne. A nejvíc se mi lbí, jak tomu říkají "vánoční pohádka". Protože to jednou vysílali zrovna o Vánocích. Dobrý džouk. 7.7. ji dávali také, mudrlanti. Jo, a o Vánocích jednou dávali Pretty Woman. Stěžuju si, že to nebylo vánoční. Tady by se jeden po...