Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Mumie

Mumie (1999)

Mumii znám nazpaměť a stejně se na ní mužů dívat pořád dokola. Má úplně všechno, nejlepší film všech dob.

Marťan

Marťan (2015)

"I'm gonna have to science the shit out of this." Konečně vesmírné sci-fi s uvěřitelnou posádkou, schopnou poslouchat rozkazy a řešit problémy. Jsou to totiž vycvičení astronauti a ne uřvané doktorky/farmáři/další nemám-tam-co-dělat paka. Pravda, že nejen za to vděčíme především skvělé knižní předloze, ale film se jí celkem obstojně drží, až na ten závěr "musíme tam přidat kýbl toho správného amerického napětí nebo to nebude ono". Což bylo trochu zbytečné, ale na filmu to kráse neubralo. Matt Damon mi jako Mark Watney vůbec nevadil, právě naopak. #bringhimhome

Král Artuš: Legenda o meči

Král Artuš: Legenda o meči (2017)

Jeden by řekl, že natočit originální legendu o králi Artušovi, po 150 adaptacích snad ani nejde, ale pak přijde pan Richie, vyhodí všechny předchůdce a historické pravdy oknem a s příběhem si dělá naprosto co chce. A je to boží. Herci skvělí, střih a hudba perfektní.

Švadlena

Švadlena (2015)

Švadlena mě nadchla, chytla mě už první scénou a pustila až s tou poslední. Nevím jestli to bylo celkovou absurditou nebo tím, že přechází z dramatu do thrilleru, z thrilleru do té nejčernější komedie úplně bez varování, přitom je všechno tak barevné, osobité a nečekané. Kate a Hugo jsou naprosto bezkonkurenční. Švadlena se popsat nedá, to prostě musíte vidět.

Matrix

Matrix (1999)

I po téměř dvaceti letech je Matrix film, který se nepřepíná. Jakmile na něj v tom televizním bahně narazíte, tak víte, že nikde jinde už nic lepšího nepotkáte.