Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (306)

plakát

Fakjů pane učiteli 2 (2015) 

Jeden si u toho chce připadat jakože děsně chytře, že vás ten humor nedostane, ale co, já se za to nestydim, fekální humor je fajn věc a nejlíp se žere pěkně rozetřenej. Třída ze Spolkové kolonie Čmoudlé Německo se tentokrát s Mufasou v hlavní roli vydává do Thajska a ta jejich cesta mě prostě bavila, na první pokouk mi to dokonce přišlo lepší než jednička. Závěr mi sice přišel dost mimo mísu, ale Skopčáci konečně těma rukama umaštěnejma od vínr šnitzlu seškrábali něco, co se povedlo a ačkoliv je opravdu k vypíchnutí očí sledovat, jak půlka těch dětí jsou migranti a poslouchat něco jako "slibuji při Alláhovi", ale co, film to byl povedenej.

plakát

Boj sněžného pluhu s mafií (2014) 

Originální název střídá relativně originální romantická vyvražďovačka mafošů dvoumetrovým pojídačem uzených sleďů, tedy Stellanem. Nutno říct, že si režisér zas urafnul sousto větší, než by mu Skorsísi odklepnul a ve výsledku zas napálil stopáž. Nicméně, když si Nor vezme za manželku vesnickou babku, jeho bratr Yoko Ono a daj hlavy dohromady, můžou upíct celkem blbej nápad na pomstu, ze kterýho se Skarsgard bude muset, jak jinak než vystřílet. Občas jsem měl sice dojem, že ho u toho trefí šlak a že mu možná víc sedne role "koukám na to, jak se Nymfomanka uspokojuje tenisovou raketou", ale ve finále z toho vyšel se vztyčenou sněžnicí. Když tak ale vidím jeho výšku, už se pak nedivim, že jeho synátor působí ve Vikinzích jako přeražený šraňky. Takže pokud fandíte sexu se sestřenicí na mezinárodní úrovni, jen do toho.

plakát

Darjeeling s ručením omezeným (2007) 

Anderson se timhle cajdákem u mě už nadobro zakopal. Točení rádoby intelektuálních artovinek (místo "arto" může být s klidem dosazeno "pičo") je evidentně jeho koníček, nicméně koníček totálně zbytečný. Sice je to plné výmluvných gest s harním si na něco extra, ale ve výsledku je to jen podivná jízda vlakem s nanejvýš podivnými nesmysly, z nichž nejzajímavější byl zřejmě nechráněný styk s Indkou na hajzlech, což je, řečeno v kostce, vcelku ubohý. Samozřejmě si našinec říká, že jak to ten Wes zas vymyslel, jenže pak si čichnete k lepidlu a hned máte jasno.

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Já teda vůbec nerozumim tomu, jetli jsem viděl to, co ostatní, ale každopádně jsem se ztratil na cestě, na kterou jsem zřejmě ani nevyrazil a nakládačky se nejlíp jedí za tepla s kečupem. Ha. Tolik originality a vtipnosti v jedné větě, že každý kritik zajásá. Pojďme to osolit, ať je to trochu sladký.

plakát

Démon (2015) 

Když nám Itay Tiran na začátku promítání řekl, že máme hledat otázky a né tečky za větami, nečekal jsem, že těch otázek bude tolik. Předesílám, že nejsem artovej fanda, rejpat v hovnech a hledat v nich podstatu blití mě nebaví a přijde mi to jako hraní si na rádoby intelektuála, ale Démon by nakonec asi celkem povedenej film. Co se týče hreckých výkonů, brilantní. Nevadila mi ani jedna postava, respektive ani jedna postava nebyla napsána otravně, všechno mělo smysl, až do chvíle, kdy frajera posedne Hanka a jak už to tak bývá, nechce mu ta kačena dát pokoj, chudák Itay z toho byl tak uTIRANej, že v jednu chvíli nevěděl, jestli si má při čůrání sednout, nebo si laxně hrábnout do gatí. Nesnášim, když mi někdo nedá odpovědi, určitý kvantum nezodpovězených otázek bych zvládnul, ale čeho je moc, toho je příliš. Kdyby nebyl konec tak alibisticky zakončenej (jakože ať se divák třeba posere, vždyť ani já nevim, co se stalo), dal bych tomu klidně plnou palbu a považoval bych to za jednu z mála dobrejch věcí, která nám od Pšonků přišla. Takhle se budu držet zlatý střední cesty a usínat s tim, že jsem zas nic nepochopil. Pokud tu je někdo takový, co chápe, nechť mi napíče nějakou tu rozkošnou zprávičku. /vidzeno na Febiofestu

plakát

Skrytá válka (2015) 

Je to film, kterej syrově ukazuje, jak by se všichni ti Sluníčkáři, pozéři, sebemrskači a podpůrci masového stěhování národů do, zřejmě nafouklé, Evropy, měli jít zakopat. Je to film, kterej by si měla Angela s Hollandem pouštět před spaním, aby se jim na těch miliónech, co kurvením světa inkasují hůře spalo. Je to film, který by měl probudit každého idiota, který si do teď myslel, že když si na svý kukuřičný pole nasadí hejno sarančat, bude mít dvojnásobně větší úrodu. Hlavně se pak všichni nedivte, že budou ve volbách vyhrávat fašisti a komouši. Protože není nikdo sympatičtější, než miloučký Syřánek, který je tak strašně ochotný a přívětivý, když vám prodává kebab, ale když přijde domů, po nocích sestavuje bombu, která třeba vyhodí do vzduchu školu, kam chodí vaše dítě. Jak poetické, že je film z Francie, když už tam nevědí, co s nimi... Ale vláda je všechny vzdělá, že to se u nás, milý Ahmede, nemůže znásilňovat chlapečky v aquaparku. A on to pochopí a budem si tu vedle sebe krásně žít a klouzat se po duze. /viděno v rámci Febiofestu

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Tohle je přesně typ filmu, kterýmu by každej měl dát aspoň tři hvězdy, jinak je totální retard. Je zajímavej zpracováním, hereckým obsazením, i samotnou myšlenkou. Nehledě na fakt, že Ledger už si v ničem jinym nikdy nezahraje. Takže pokud nemáte IQ zavřený konzervy s vepřovym a dokážete se trochu opustit jako já, kterej si je svý vlastní imaginárium vytvořit po pár rumech , určitě to vřele doporučuju. A doporučil bych to i ortodoxním huličům, pro který to pravděpodobně bude něco jako jejich běžnej den.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

LSD, Heroin, Pikain, když se vyjedeš v mozku pak tancujou piliny, tikaj hodiny, odbíjej ti vteřiny, napínaj se žíly, chcípaj játra, mozkový buňky a ledviny, jediná Alenka je bez viny, neboť na ničem nejede, jou. bylo to správně mimo, správně funky, správně jebnutý. Pan Burton je schopen stvořit svět, kterej si najde diváky jak mezi dětmi, tak mezi dospělými a rozhodně nenudí. Občas jsem se dokonce uchechtnul a sledovat postavu Krvavý baby byla naprosto boží. Depp předvedl správný bizáro a to já rád.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) odpad!

To, že většina lidí si na něčem ujíždí je světově známý fakt. To samý platí o Andersenovi, kterej si očividně na noc přikládá na xicht hadr namočenej v ředidle. Tentokrát jsem se snažil nepřeskakovat jako u Grandsračky z Budapešti, ale pokud se vám stane, že vás mnohem víc zajímá, jak se venku potácí ožralej Anglán a palicí mlátí o výlohy, asi to taková zábava nebude...U tohohle typu filmů se mi pak stává, že si radši trénuju močový měchýř pro závodní chcaní v krátkých intervalech a přemýšlim, jaký by to bylo, kdyby měl muj notebook taky pocity. Třeba by z toho skončil u cvokaře...Já neviim, asi to není můj šálek čaje.

plakát

Bezva chlap (2010) 

HA HA HA. To jsem si zas jednou rozplácal stehna do krve od toho bujarého smíchu, co mi šel přímo od srdce. Takhle jsem se nad označením "komedie" totiž hodně dlouho nepobavil. Jediný vtipný moment byl snad akorát na začátku, kde Pája Trávníček hodil holku do popelnice. Možná teda Norové považují za vtipné, když Stellan obkládá pravděpodobně tu nejodpornější samici řádu glumů, ale já to teda moc nepobral. Výprava je pomalejší než želva po dávce Rohypnolu a jediným pozitivem je asi ten Skarsgard. Jinak těžký podprůměr.