Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (138)

plakát

Push (2009) 

to byl ale počin.........

plakát

Sólista (2009) 

Většina režisérů chce nějakým způsobem oslovit, zasáhnout naše city a nechat něco přesahujího stopáž samotného filmu. - tady mi to vůbec nepřišlo prvoplánové a filmových ocenění chtivé. Robret Downey Jr., Jamie Foxx a Beethoven - trojice která prostupuje celým příběhem. Výborně zahrané (zejména R.Downey), místami až dokumentární pohled na okraj velkoměsta, kde se skrývá houslista s dvoustrunnými houslemi, duševní nemocí a nesmírnou oddaností hudbě a svému polobohu Lopezovi.

plakát

Transformers: Pomsta poražených (2009) 

drahá nabubřelost, táhlé záběry opěvující sílu armády a vyvolávající pocit sounáležitosti a patriotismu ve smyslu my jim přece nakopeme prdel. Infantilní maminka která nedopustí aby její synáček vyletěl z hnízda...., těch šílených scén tam byla spousta a inspirace jinými filmy mě také nepotěšila - Indiana Jones, Gremlins, Matrix. Příběh Padlého (poražení a ještě v plurálu mi nepřijde jako vhodný překlad pro Fallen, který spíše evokuje biblický příběh) také není originální.

plakát

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 

opakování téhož, snaha navázat na neúspěšný předchozí první díl. Vystavění základů příběhu na písku, kdy sebeměnší otřes a zaváhání rozsype celou stavbu vyprávění.

plakát

1066: Historie psaná krví (2009) (seriál) 

Velmi vydařená rekonstrukce (produkce BBC opět nezklamala) přelomového roku v anglických dějinách nabízející jakoby jiný pohled na sled událostí. Nicméně Angličané (Anglosasové a Jutové)nebyli výhradně mírumilovný národ, který přišel na území Anglie z kontinetální Evropy bez jediného škrábance a špetky násilí, také oni vypalovali vesnice, ničili a zabíjeli původní keltské obyvatelstvo. Každopádně 14.říjen 1066 zůstane posledním milníkem v čele s vévodou Williamem zvaným svými druhy William bastard , po kterém už nikdo jiný nedobyl Anglii.

plakát

Ghajini (2008) 

Zprvu mi vadila všudypřítomná košile s krátkým rukávem,až s jakousi trapností dávající na obdiv, myslím si, že průměrné paže Aamira Khana, ale celkově to zapadalo do pojetí indického vidění světa v protikladech chudého a přepychového světa. Krásná Kalpana provádí slepého starce po ulici a popisuje co vidí, což povedeně kopíruje Amélii z Montmartru. Neskutečné jsou nekteré záběry a scénky, kde se mísí nádherné scény s nelogickými klipy a zpěvem, dále pak reklama na prací prášek a závěr filmu, ve kterém by i Neo v matrixové trilogii měl co závidět. Přesto hodnotím, a možná i právě proto, velmi pozitivně.

plakát

Gran Torino (2008) 

výborný film a nevím jestli bych chtěl Walta mít jako svého souseda a také nevím zda by vůbec měl Walt na zahradě sádrové trpaslíky. Skvělé hlášky a výborný dodatek v závěti týkající se Gran Torina. Clint Eastwood mě v posledních letech mile překvapuje.

plakát

Hancock (2008) 

Kdyby Hancock zůstal nezměněn, byl by film daleko působivější, tak jde jen o jakýsi pokus obléci antisuperhrdinu do slušivého oblečku s oholenou tváří a odpíravým postojem k alkoholu.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Výborný výkon dětských herců a postupné prozření syna a zejména manželky, film doprovází výborná hudba.