Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pevně se připoutejte, protože vás skupina agentů s nadpřirozenými schopnostmi vezme na napínavý a vzrušující výlet. Dobrodružství začíná ve chvíli, kdy Cassie (Dakota FanningVálka světů), která vidí do budoucnosti, přesvědčuje Nicka (Chris EvansFantastická čtyřka) s telekinetickými schopnostmi, aby jí pomohl ukořistit kufřík s tajemstvím za miliardy dolarů. Aby předstihli vládní agenty, musí do akce zasvětit i Alyssu (Camilla Belle10 000 př. n.l.), která dokáže ovládat cizí myšlenky. Právě ona může být jejich spásou – nebo prokletím. Ve vedlejší roli dokonale strhujícího filmu Push se objevuje na Cenu Akademie® nominovaný Djimon Hounsou (Krvavý diamant). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (442)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že tento film mě zřejmě nikterak nenadchne, protože jakmile jsou někde v hlavní roli lidé se zvláštními schopnostmi a k tomu velké množství akce, tak to většinou z mého pohledu nedopadá dobře. Jistě, jsou i výjimky, jako například Jumper, Škola superhrdinů či Hancock, ale tam to ve všech případech bylo trochu vylepšené mými oblíbenými žánry a herci, zde bohužel zůstává jen ta akce a honičky mezi několika znepřátelenými skupinkami lidí s nadpřirozenými schopnostmi, a to mě nemělo ani šanci nijak více zaujmout, protože té akce zde na můj vkus bylo opravdu hodně. A i když něco ve mně doufalo, že přece jen by film mohl získat mou maximální pozornost, tak jsem se ničeho takového nedočkal. Ovšem neříkám, že to je špatný film, nějaké zajímavé myšlenky a scény tam přece jen byly, ale těch zvratů tam na můj vkus přece jen bylo trochu mnoho a ke konci už jsem měl problém orientovat se v tom, co se tam vlastně děje, už to prostě bylo nad mé chápání. Takže jako film je to docela obstojný průměr, na který se dá v klidu podívat, ale nějak extra odvařený jsem z něj rozhodně nebyl, to bych asi musel mít tento žánr více v lásce. Herecké výkony vcelku solidní, herečky v hlavních rolích byly velmi atraktivní, a když už kvůli ničemu jinému, tak kvůli těm herečkám stálo za to se na film podívat. Jako ideální hodnocení adekvátní mým výsledným pocitům z filmu tedy vnímám tři hvězdy, které také v tomto případě uděluji. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Často klišovitý scénář, minimálně využité schopnosti u hlavního hrdiny (nejvíc si nakonec Pushuje vedlejší postava, u níž známe pouze jméno), triky jsou místy opravdu levné a to všechno má nemastné neslané zakončení. Jediné co drži film nad vodou jsou moji oblíbenci Chris Evans a Dakota Fannig. Občasné experimenty s vizuálem velmi potěší, výběr hudby se také docela povedl. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mix Heroes, Next a možná by se zde našly odkazy i na Jumpera. Bohužel si Push vzal od každého hodně málo a ani jeden ze svých předchůdců nepřevyšuje. Některé triky ale byly efektní a spolu s ráznou hudbou mě dostávaly do varu. Škoda slabšího příběhu pro vcelku solidní herecké obsazení... 50% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, je to tu samá kritika, ale mě nápad s měniči, viděči, hýbači, nutiči, mazači a kdo ví kým vším ještě chytil od první chvíle a nepustil, tohle je přesně můj šálek kávy. K tomu Dakota, na kterou nedám dopustit ( a tady mě dostala její scéna alá ožralá třináctka je v lihu kvůli tomu, že zrovna pracuje, tak jí nerušte :-) ) a hlavně nutiči byli dle mého využiti parádně a ostatní alespoň hodně dobře. Nebýt nášupu nelogičností v druhé půlce, dám bez váhání za čtyři, takhle je to jen hodně podařená a svižná jízda pro lidi, kterým se to stejně jako mě líbí tolik, že jsou ochotni při sledování ubrat na přemýšlení a rýpání do děje a jen si to užívat. Pro mě je to pecka a dvojku bych si dala sakra líbit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skotský tvůrce Paul McGuigan se uvedl netradičním kouskem Acid House, do povědomí diváků se ale dostal až solidní mysteriózní romancí Miluj mě, prosím. Push je jiný. Tímhle sci-fi thrillerem jakoby si plnil svůj sen. Do detailů zabíhat nebudu, prostě je tu nějaký svět s lidmi se zvláštními schopnostmi a první desítky minut vypadají velmi atraktivně. Přemoudřelá Dakota Fanning moc hezky vyrostla, Evans nevadí, Camilla Belle je sexy, ale nemá co hrát. Ostatně charaktery obecně nemají čas dostat se divákovi pod kůži. Problém je ve scénáři, který měl sázet spíš na komornější pojetí. I peníze, které měli tvůrci k dispozici, nemůžou odpovídat tomu, co si chlapíci za kamerou předsevzali. Nic na tom ale nemění um vizuálně nadaného tvůrce, který se snaží, seč mu nápady stačí. S nápaditostí akčních scén to ale půjde velmi rychle z kopce a divák tak tuhle látku velmi rychle odsune mezi povinně zhlédnutou sci-fi, ke které nemá důvod se vracet. Dvě až tři hvězdy.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Do kin byl film posílán pod krycím jménem „Kinetic“. (HellFire)

Související novinky

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Režisér Sherlocka cestuje časem

Režisér Sherlocka cestuje časem

15.08.2010

Paul McGuigan (foto) svými prvními filmy (u nás známe hlavně Nabít a zabít) sice zaujal, ale velkou díru do světa neudělal. Push vyloženě zklamalo. Za zářivý comeback však můžeme považovat režii dvou… (více)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (více)

Bourne potkává X-Men

Bourne potkává X-Men

16.06.2008

Tak by se dal zjednodušeně popsat sci-fi thriller Push, který právě natáčí Paul McGuigan (Nabít a zabít). Odehrává se v tajném světě psychické špionáže. Chris Evans hraje mladíka Nicka, jehož otec… (více)

Reklama

Reklama