Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (1 142)

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Příliš často jsem využil tlačítko vpřed.  Plno vaty a keců, nelogické věci a chování některých postav bijí do očí, o houbě se nic nedozvíme a pořádná vyvražďovačka vlastně proběhne jen v jednom díle.

plakát

Luther: Pád z nebes (2023) 

Velmi slabé a místy až trapné. Původnímu seriálu to nesahá vůbec nikam.

plakát

1923 (2022) (seriál) 

Začalo to tak nějak normálně, ale pak se nesmylné reálie jak v Africe tak v Montaně jen stupňovaly. Přemíra zbytečného násilí a nahoty. Jo a "obsah" zde uvedený je totální nesmysl, o pandemii, suchu, prohibici a krizi tam buď nenajdete vůbec nebo jen trapně naznačené. Je to soap opera. Druhou sezónu ještě Ford s Mirren asi podepsali, ale čekám že tam umřou a pak už má tohle v plánu pokračovat s mladými béčkovými herci.

plakát

Životní lekce (2022) (seriál) 

Nesouhlasím s recenzí uživatele Tipka. Tenhle seriál není o nesnášenlivosti nebo o armádě, ale o školství a radikalizaci a o tom, že velké průšvihy mají dost často původ v maličkostech a nedorozuměních a že slovo často ublíží víc než ruka. Jde o univerzální téma a není třeba se bát toho, že byste se ztráceli v reáliích minulosti či současnosti Izraele. Pro některé "naše lidi" v ČR může být i v roce 2023 zobrazení školství v Izraeli něco  jako jiný vesmír, kdy se studenti ani učitelé se nebojí mluvit o aktuálních věcech a argumentovat, a studium je propojeno s přípravou na vojenskou službu. Příběh je naprosto univerzální. Jde o různé chápání svobody jednotlivce, o radikální polarizaci názorů, kterou dnes vidíme všude kolem sebe, o porušování lidských práv ve jménu zájmů státu a o manipulaci s informacemi v médiích. Není to pro diváky thrillerů, marvelovek a fantasy, kteří se tady prostě nemají čeho chytit. Je to pro ty, kteří se nevyhýbají realitě, přemýšlejí o současném světě. Některé věci jsou jen odkryté a nejdou do hloubky, ale to na prostoru šesti dílů asi ani není možné. Má to bonus ve výborných hereckých výkonech.

plakát

Gomora - Série 3 (2017) (série) 

Z původně autentického seriálu se stala telenovela.

plakát

Král Tulsy - Série 1 (2022) (série) 

Velmi dobře odvedená práce, na nic si to nehraje, rád se podívám i na druhou řadu.

plakát

Ohnivé ženy (1984) (TV film) 

Zpětně po těch letech mi to přijde herecky a scénáristicky - slušně řečeno - velmi nevyrovnané.

plakát

Peacemaker (2022) (seriál) 

Pár velmi dobrých hlášek, většinou ale průměrné a plné vaty. Za měsíc nebudu vědět o čem to vlastně bylo.