Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Po filmu Jamese Gunna Sebevražedný oddíl sledujeme pokračování příběhu postavy Johna Ceny. Tento okouzlující a arogantní muž věří v mír za každou cenu, bez ohledu na to, kolik lidí bude pro jeho dosažení muset zabít. (HBO Max)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (186)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Překvápko a hodně dobrá zábava. Ale Gunn už je dlouhodobě borec a dnes v podstatě jediný, od koho mě baví komiksy. Co od jiných je suchý a spotřební kids-friendly průměr, to on naloží plný srandy, nápadů, super muziky, cool momentů, krve a "nekorektního" obsahu, přičemž má talent pro hloubku a jak vykreslit jednotlivý postavy - takže sympatie vyvolá i ten největší šmejd. Holt když se k režii dostane vtipný a extrémně schopný fanboy... Top je taneční znělka a teda extra vyzdvihnout zaslouží komediálně výtečný John Cena. Komu sednul loňský Suicide Squad, vůbec bych neváhal. 85% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa Vám film Sebevražedný oddíl (2021) páčil, tak tento seriál je povinnou jazdou. Peacemaker je preškolený rasista a hlučný narcista. Servíruje Vám svoje veľké ego zabalené do nemalého tela. Seriál je celý hodený do nevážna, čo mu rozhodne sedí. Už len samotná úvodná znelka skvelo naladí. Ani raz som ju nepreskočil, nepretočil. Vždy som si ten tanečný bizár znova rád užil. Škoda, že ten humor s pribúdajúcimi dielmi nejako upadal svojou trefnosťou. Naopak nekorektnosť vydržala od začiatku do konca. Samozrejme mohla byť drsnejšia, ale oproti Marvelu príjemné osvieženie. Peacemaker si užíva trojku s účasťou ďalšieho hrdinského parťáka, jeho otec (skvelý Robert Patrick) predvádza úprimnú lásku ku všetkým rasám, urážajú sa iní, slávnejší superhrdinovia skrz ich sexuálne "úchylky" a podobne. Dojmy balancujú medzi pohodovými 3* a vlažnými 2*. Najviac ma z vedľajších hercov bavil Freddie Stroma ako Vigilante. Zároveň treba uznať, že John Cena herecky Dwayna Johnsona jednoznačne valcuje, a to predovšetkým v tej humornej polohe.  A samozrejme plusové body aj za Orlouša. Kto ma naopak nijako neoslnil, tak bola Jennifer Holland a jej ksicht tuctovej pornoherečky. Byť partnerkou režiséra/scenáristu sa hold oplatí. ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

První DC seriál v rámci HBO Max je skvělým dílem Jamese Gunna pokračujícím v příběhu, který začal v hitu loňského léta Sebevražedný oddíl. První polovina seriálu je takřka perfektní, a kromě fungujícího humoru a příjemných protagonistů, se nezapomíná na řemeslo, a tak seriál i skvěle vypadá. Nasvícení, kamera i střih jsou dost podobné již zmíněnému The Suicide Squad a tím Peacemaker vyniká oproti jiným dnešním komiksovým seriálům. Ovšem co mě osobně zkazilo dojem je druhá polovina (vyjma poslední epizody), kdy sice stále dostáváme výrazné momenty, ať už humorné či emoční, ale od kvalit filmového řemesla se upustilo. Slabinou je v mých očích také akce, kdy hlavně v druhé půli na mě nijak nefunguje a nemám z ní ten pocit hrozícího nebezpečí. Co ovšem musím pochválit je využití R-kového ratingu, který Gunn ždímá do poslední kapky. Sám se nechal slyšet, že by chtěl natočit R-kový projekt pro Marvel, jelikož mu to dává větší tvůrčí svobodu a je ve výsledném produktu cítit režisérův otisk. V dnešních blockbusterech je dle mého problém, že smrt je vyobrazena příliš mírně a zde mi všechna úmrtí (ať už důležitá nebo ne), připomněla jak děsivá a nechutná umí být. Jestli mě něco překvapilo byli herci. Osobně nejsem fanouškem Ceny a jemu podobných herců, avšak v tomhle seriálu si mě postupně získával a dokázal se hodně pozvednout. Freddie Stroma je jako Vigilante naprosto úžasný a roli si velmi užívá, ať už pod maskou či bez ní. Jennifer Holland je typickou silnou ženskou postavou, která hodně vsází na svůj vzhled a nutno říct, že ji to dost vychází. Ačkoliv je Danielle Brooks jednou z hlavních postav, pro mě byla dosti otravná a její přínos pro seriál na mě nepůsobil tak jak by asi měl. Zatímco Steve Agee si mě získal, i když zde hrál zaměnitelnou roli a ve většině situací nepůsobil nijak důležitě. Podtrženo sečteno, jde o originální a svěží příspěvek do CBM průmyslu, a přestože není ve výsledku tak dokonalý, dost jsem si ho užíval a byl pro mě příjemnou zábavou čtvrtečních večerů. James Gunn je pro tento průmysl nezaměnitelným a nadprůměrným přínosem. 8/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani bych nevěřil, že mě tenhle spin-off Sebevražedného oddílu pod taktovkou Jamese Gunna tak chytne. Je to vážně šílené a John Cena si svou roli neskutečně užívá. Nakonec je z toho jeden z nej DC seriálů za poslední roky. Děj se posouvá asi čtyři měsíce po událostech na Corto Maltese a Peacemaker je kompletně zotavený ze svých zranění. Dostává se na svobodu a setkává se se svým otcem, který je na něj dost přísný. Je opět kontaktován členy A.R.G.U.S.u, aby pro ně pracoval. V opačném případě se vrátí do vězení. Začíná tedy řetězec šíleností a bizarních situací. Víc se dozvíme v dalších dílech. Občas tam jsou dost šílené vtipy a je tam dost odkazů. Řeší se mimozemská invaze na Zemi tzv. Motýlů, kteří ovládají lidská těla a snaží se vše řídit. Vidíme tedy tento šílený tým, jak se snaží invazi zastavit. Určitě se těším na další sérii. "Běž ojet rybu!" :D ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem se dost těšil a jsem fakt rád, že mě nezklamal. Spin-off Jamese Gunna k (jeho) Sebevražednému oddílu se filmu v mnoha aspektech podobá a přesto je dost jiný. Máme zde skvělé postavy, z nichž mnohé jsou ujeté, ale každá je něčím sympatická. Celkově má seriál Peacemaker svůj vlastní zajímavý styl (řekl bych, že je mnohem osobitější než Suicide Squad, který se mi ale jinak taky líbil). Výrazná je v něm hudba složená především z kýčovitého a přesto v daném kontextu cool glam rocku. Seriál je taková trochu reálnější komiksovka. Je výborně zasazená do DC světa nejen různými detaily, ale i důležitějšími věcmi pro DC Extended Universe. Někoho může malinko podráždit, že James Gunn do seriálu jasně otisknul své výrazné levicové vidění. I když je v seriálu černý humor, tak například z rasismu si dělá srandu jen velice opatrně. Netlačí na pilu, ale "leviáčctví" je třeba znát v tom, že spousta jinak kontroverzních či prostě zvláštních věcí se tu bere jako norma, protože jde o ideální Gunnův svět (např. adopce gayů anebo prostě to, že obézní agenti jsou nejen sympatičtí, ale i schopní bojovníci, když na to přijde). Příběh seriálu je překvapivě solidní a působí velice komiksově (žádná otravná civilnost, kdy například barevný maskovaný hrdina bojuje proti normálním teroristům či zkorumpované policii). Jsem velký fanoušek Johna Ceny, protože mi připadá výjimečný jak svým nabouchaným zjevem, tak skvělým komediálním talentem. Celkově jsem si Peacemakera vážně užil. Je dobrý stejně jako jeho znělka. (9/10) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (37)

  • SPZ auta, ve kterém jedou rasističtí příznivci White Dragona, je 14WRDS, což je odkaz na termín 14 slov (14 words) spjatých s bílými nacionalisty, a jedná se o čtrnáctislovný slogan, který formuloval americký zločinec a příznivce bílé rasy David Lane. (NiWi)
  • Stejně jako v komiksech, kde se jedná o poměrně důležitý element, i v seriálu se Peacemakerovi ukazuje duch jeho otce. (NiWi)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (VášaVF)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama