Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (380)

plakát

True (2004) 

Dokonalá Natalia Portman.

plakát

Je třeba zabít Sekala (1998) 

Krásný a na české poměry velmi zajímavý snímek s jasným poselstvím:Všichni jsou parchanti!

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

"Dáš si rakvičku,nebo věneček?" Asi nejsugestivnější český film všech dob.Ten kdo tento film neviděl,tak přišel snad o vše dobré a zajímavé co se jen ve filmu může objevit.Kamera EXCELENTNÍ(obrovská škoda,že si tento kameraman už své umění nezdokonalil,neb ho zavřeli,ale to jen tak pro zajímavost),střih PERFEKTNÍ(neuvěřitelný cit pro tvorbu filmu),režie VÝTEČNÁ(samozřejmě díky skvělému scénáři,ale už jen stvořit tento snímek do finalní podoby za tvrdého bolševismu,to chce opravdu kuráž),a nakonec herecké výkony NEPŘEKONATELNÉ(Hrušínský tak uhrančivý a tak skvěle nechutný,že jste buď uchváceni,nebo znechuceni).Já osobně ci tohoto snímku cením o to víc že není populární,na to aby byl doceněn jsou tu hlavně milovníci a obdivovatelé kvalitního filmu.

plakát

Kmotr III (1990) 

Coppola nejenže dokázal navázat na první díl prvotřídný mafiánskou freskou, ale dokázal ji i více než jen důstojně zakončit. Velký respekt a neskonalé uznání.

plakát

Mise na Měsíc 3D (2005) 

Můj první vyděný 3D film a hned naprosto úžasný.Spojením geniálních záběrů,krásných prostřihů a vhodných komentářů se tento projekt mění na naprosto ozbrojující pocit lehlosti a volnosti,jako bych byl v tom vesmíru také.

plakát

Osvícení (1980) 

Jestli měl někdy dostat Stanley Kubrick oscara za nejlepší režii a nejlepší film, mělo to být bezpochyby za Osvícení. Prostě tomu tak mělo být. Ignorace Kubrickových filmů je určitě největší ostudou historie kinematografie. V případech Mechanického pomeranče, který byl na svou dobu příliš skandalní bych to ještě pochopil. V případě Odyssey, která byla zase příliš zmatená a nekomerční, bych také ještě souhlasil, ale v Osvícení, kde Kubrickovo vizionářství, genialita a cit pro výpravu dostalo neobečejných grád, tentokrát nemělo být opomenuto. Sice jsem film viděl dříve, než jsem četl knihu, ale asi jsem udělal lépe,neboť kniha mě opravdu nijak zvlášť neoslovila. Samotný film je jiný kafe.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Krásná,napínavá,originální a vizuálně dokonalá japonská pohádka s níž vám slovo stereotyp bude znít cizí.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Aby na mě zapůsobil český film se mi nestalo už hodně dlouho,snad jen když opomenu Spalovače mrtvol,ale to je trochu jiný soudek.Začal bych u příběhu,který je jak všichni vědí hodně podle pravdy,dokonce se natáčelo na samých místech,kde došlo k odsuzovaní,nebo v poslední řadě upalovaní čarodejnic.Myslim si ale,že Kladivo na čarodejnici není jen skvělě natočený film,ale že je to opravdu unikátní snímek,neboť natočit film jako je tenhle v době nejdrsnějšího bolševismu je přece jenom hrdinství.Kladivo na čarodejnice se nenápadně odvolává na doby,kdy to u nás nevypadalo nejlépe a nevládla u nás spravedlnost(viz. Inkvizice,Komunismus).Na jednu stranu je tento snímek drastický,jak o něm každý říká a to z důvodu,že toto se opravdu stalo,nezáleží na hořících lidech řvající a zažívající muka,ale na představě co vše se může stát,když má obyčejný člověk neomezenou moc.K hereckým výkonům bych rád doplnil,že jsem se po tomto filmu na Vladimír Šmerala dlouho nemohl ani podívat,neboť to co předvedl byl samozřejmě herecký koncert,ale zahraný s prominutím tak "svinsky",že je opravdu hnus tohoto herce sledovat.Možná nepíšu zrovna k tématu a obsahu filmu,spíše dojmy,ale tento film mě na jednu stranu trochu zklamal,čekla jsem,že to bude více strhující,po shlednutí jsem toťiž ucítil nutkání ten film rozebírat až jsem zhodnotil,že je to natočeno jen jako,na oko,ale to nic nemění na tom,že to beru jako nejzajímavější český filmový počin všech dob.