Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (1 028)

plakát

Bojovník (2015) 

Poslední dobou Anthony Fuqua nenatáčí dobré filmy a tak jsem se stavil i k tomuto jeho dílu. Ačkoliv jsem očekával podprůměrný film, hodnotím ho velice kladně a tak ho můžu nazvat nadprůměrný a to zejména díky Oscarovému výkonu Jakea Gyllenhaala a opět skvělého Foresta Whitakera, ale zdá se mi, že Forest (držitel Oscara za hlavní roli - Poslední Skotský král) spadl do kategorie vedlejších herců. Je to škoda, tento herec má na to hrát hlavní role! Scénář je možná místy oklišován, ale přece jenom vás spoustu okamžiků ve filmu překvapí. Snímek ukazuje realitu příšloví - Jednou jsi nahoře, jednou jsi dole. Velice chválím. Pěkný propracovaný film.

plakát

Golet v údolí (1995) 

Příběh jsem nepochopil, vlastně jsem to celé nepochopil od samého začátku. Pak se mi to ale začalo stupňovat, ale kdybyste se mě někdo zeptal, o čem film byl, nedokázal bych odpovědět. Na film jsem se vydržel dívat dlouho. Co stojí za velké plusové body je výkon Ondry Vetchýho a nádherná ženská těla slečen Markéty Hrubešové a Mahuleny Bočanové. Jinak by film stál na pokraji propasti a rozhodně by se neudržel.

plakát

Král Artuš (2004) odpad!

Film, který je špatně pojmenovaný a hlavně natočený. Nezajímavý děj, který předělal jednu z nejznámějších postav raného středověku a suveréně byla vložena do dob Římského impíria. Děj je jedno větší klišé vedle druhého. Samotný snímek je důkazem toho, že je absolutně zbytečný a mě osobně vůbec nic nedal, spíše mě vytočil a to jsem na to koukal v noci! Clive Owen v roli samotného Artuše vede skupinku svých věrných, jako Lancelot a další známí, aby porazili jednoho padoucha... To je celé. Film jsem nezvládl dokoukat, ani nevím, jak to dopadlo, ale vím, že dopadl dobře, jako v každé jiné pohádce. Absolutní zhovadělost, kterou musí samotní Angličané trestat. Drzost amerického Hollywoodu někdy nezná meze!

plakát

Nejpodivnější dinosauři (2010) (TV film) 

Naprosto dokonalý dokument o dinosaurech. Takhle nějak si představuji kvalitu v oboru dinosaurů. Filmaři nám více poskytují počítačové záběry, než mluvení. více nás seznamují s každým dinosaurem a vše je do podrobna vysvětleno. Jediný zápor jsou v tomhle případě efekty, které jsou snad ještě horší, než v prvním Mortal Kombatu, ale není to zase tak zlé, abych kvůli tomu ubral hvězdičku. Skvělý dokument!

plakát

Dinosauří zápas smrti (2015) (TV film) 

Dokument o zajímavém objevu. Zápas, který se odehrál těsně před dopadem obřího meteoritu, který odsoudil dinosaury k záhubě. Ví se, že zkaměnělina poraženého, uloveného dinosaura patří triceratopsovi, ale co útočník? Byl T-Rex, který se stal hlavním podezřelým dle dalších zkamenělin, které se našly? Nebo se jedná o nový druh dinosaura? O tom je tento dokument. Námět je zajímavý, ale to je tak vše. Rozhodně není zajímavé to zpracování. Chválím za výpravu Zbyška Horáka, jehož hlas mě vždycky vytáhne z křesla. Analýz je v tomto dokumentu moc málo, více se zde mluví, než ukazuje. Pořád jenom samé rozhovory s paleontology, ale vůbec žádné animace dinosaurů a samotného souboje. Je toho prostě málo. Co se týče efektů, tak mohly být lepší. Nevím, proč vývojářské společnosti netlačí více finanací do podobných dokumentů o dinosaurech. Na efektech si dost potrpím a to zejména v dnešní době, kdy vytvořit speciální efekt je snad samozřejmostí. Dokument mě nebavil, viděl jsem o hodně lepší dokumenty o dinosaurech.

plakát

Wasabi (2001) 

Film s výborným prologem, který zaujme, ale se špatným prostředkem, který odradí. Začátek totiž vypadá na služnou akční - krimi - komedii podívanou v čele s detektivem Renem, který sice zde nehrál nic extra, ale myslím, že mu to pro začátek stačilo. Pak ale děj nabere obrátky do Japonska a z filmu se stane totální hovadina. Mě tak vykolejila, že jsem to už nemohl ani dokoukat. Předvídatelný scénář, plný klišé a nic nepřekvapivýho. Prostě stokrát omletá kaše.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Jedno z největších překvapení roku 2015! Komedie odehrávající se v šedesátých letech minulého století, v letech, kdy studená válka byla na pokraji vzniku. Příběh o dvou agentech z rivalských zemích, jako USA a SSSR. Nejlepším hercem zde byl jednoznačně Armie Hammer, který se po natočení Social network dostává k Hollywoodské špičce. Cavill dostal roli, která pro něho není nikterak těžká, ale zábavu hrál taktéž skvěle. Film vykresluje promakaný scénář s překvapivými zvraty a legračními scénami. Filmaři ode mne dostávají velikou pochvalu a těším se na další kousky režiséra Guye Ritchieho. Zatímco jeho Pod(f)uck je podprůůměrný, tohle se mu hodně povedlo!

plakát

Jezero vs. Anakonda (2015) odpad!

Robert Englund už po natočení své životní role Freddyho Kruegera přešel do béčkové kategorie. Jeho poslední film, kde hrál mini zápornou roli ho nikterakt nevyzdvihne a pro mně navždy zůstane hereckým břídilem. Tento film je hloupý už od samého začátku. Ke scénáři je zbytečné se vyjadřovat, poněvadž je to jedno větší klišé vedle druhého. Efekty jsou legrační, charaktery postav předvídatelné, hudba příšerná a herci slouží jenom jako kořist pro hady a kdokouše. Nastává jen soutěž o to, která z těch krásných žen to schytá, jako poslední. Pěkné holky v plavkách by stály za bod, ale film má tak hloupé zápory, že ani tu hvězdičku za ty holčiny dát prostě nemůžu. Odpad žánru svého žánru a výsměch pro trikově dech beroucí filmy. Já myslím, že Spielberg to může brát jako parodii na sebe samého. Film se snaží nalákat diváky svými sexuálními scénami a holkami v plavkách, nikoli svou vizuelní stránkou, což i chápu. Naprostý zhovadělost na kterou jsem se mrknul jen proto, že jsem už dlouho neviděl žádný odpadový snímek. Na tento film jsem se díval s tím účelem, že mu dám stejně hodnocení odpad a nemýlil jsem se.

plakát

Cesta do pravěku (1955) 

Tak jsem se ze zvědavosti koukl na legendární český film (pardon - československý), který byl oceněn i v zahraničí, zejména USA. Já, když jsem se jako malý kluk zajímal o dinosaury a dnes si o nich něco pročtu, či kouknu jen z hlediska nostalgie, tak jsem si našel čas i na tento snímek, od kterého se učil i Steven Spielberg se svým Jurským parkem. Snažil jsem se na film dívat, jako bych seděl v kině v roce 1955 a bral to celé jako něco revolučního, jako to bylo v té době, ale snímek se ani nedal dokoukat. Největší chybu odnesou scénáristé, kteří nám sem naservírovali opravdu hodně dementní příběh. Místo malých kluků sem klidně mohli šoupnout dospělé chlapy a nic by se nezkazilo. Kluci budili dojem pohádky, někdy se chovali až moc nelogicky. Scénář a velice pomalé dějové pasáže, kde se nic nedělo film jenom pokazili. Triky na tu dobu pochválím, tekrát se ještě triky, (co se dělají dnes počítačem) točili pomocí loutek, či herců v kostýmu. Film se mi bohužel nelíbil a to jsem doufal, že bude.

plakát

Cop Car (2015) 

Z viditelného nízkého rozpočtu tu byla trocha snahy o zajímavý film. Ale naši hlavní hrdinové (frackové) mi vůbec nepřirostly k srdci. Z příběhu bych čekal věší zápletku, něco, co diváka více zaujme a výraz Kevina Slaniny to rozhodně nebude, ani zjizvená tvář Shei Whighama. Film je to prostě špatný. Není to daleko od odpadu. Přece jenom, kdybych já hlupák nekoukal na trailer, kde mi byla vlastně celá ta příběhová pointa prozrazena, tak bych byl možná více překvapený, ale překvapen jsem byl jen z toho, jaký je tento film průser.