Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (1 028)

plakát

Johanka z Arku (1999) 

Hodně velká kravina, u které nevím, jestli má divákovi ukázat nejčernější část francouzské historie, nebo pouhou parodii na historické filmy. Akce je ubohá, dialogy šílený, herecké podtexty katastrofální, včetně hlavní hrdinky Milly Jovovich. Luc Besson svou filmařskou kvalitu zahrabal někde hluboko v pralese, protože jeho filmy od natočení skvělého Pátého elementu nemají ten sporávný švih a jsou to naprosté propadáky.

plakát

Zlatý hattrick (2001) 

Vedle turnaje v Naganu patří Zlatý hattrick mezi největší české sportovní úspěchy. Ve zkratce další výborný dokument o našich nejlepších hokejistech.

plakát

Druhá světová válka: Globální perspektiva (2012) (TV film) 

Filmaři z nás mají druhé Vánoce. Tento dokument není o celé 2. světové válce, nýbrž pouze o Američanech a jejich ofenziv od 7. prosince, 1941, kdy byl Japonskem napaden Pearl Harbor. Nápad velice chválím. Pohled na válku z vesmíru tu ještě nebylo, ale kdyby se toto zpracování týkalo celé války, nebyla by to taková nuda a nezajímavý dokument. Dokuemt je vlastně pouze o USA, díky kterým vyhráli válku Spojenci, což je pravda a to nemám za zlé, ale že se to týká jenom této mocnosti mě velice omrzelo a ani jsem to nemohl dokoukat. Překvapilo mě, že autoři tohoto dokumentu, kde velice chálím grafické zpracování jsou Britové.

plakát

The DUFF (2015) 

Neznámé a hrozné herecké tváře. Příběh stupidní čerpající z Prci, prci, prcičky. Humor žádný a filmové zpracování ubohý. Takto to asi stačí na shrnutí této slátaniny, kde hvězdičku na víc dávám proto, že jsem vydržel déle než 30 minut.

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Opět oscarový film, který získal tyto ceny právě proto, že je to kravina. Od Anga Leeho jsem zatím viděl jediný nadprůměrný film a tím je Zkrocená hora. Jeho filmografie není moc dobrá. Doufal jsem, že tento film se mi bude líbit. Chtěl jsem si ho pustit ne proto, že je to oceněné oscary, ale proto, aby mě na chvilku odreagoval od akčňáků či thrillerů, zkrátka podobný zážitek na způsob Against the sun či Cast away. Snímek má hodně dlouhý úvod (úvodní titulky trvají přes tři minuty). Po nicvh film získane krásnou atmosféru. Seznámí nás s herci, s příběhem, poukáže nám krajinu, zkrátka atmosféra byla na pohodu, ale ikdyž jsem od úvodních titulcích tušil, že film bude mít co dělat, aby se dostal nad průměr, doufal jsem, že mě zaveze až do svého konce, bohužel jsem tak doufal zbytečně. Od chvíle, kdy Pí s pár zvířaty ztroskotá se zvířaty film začal ztrácet. Udivilo mě, jak scénu, kde opice praští do hlavy tu hyjenu, načž Pí se raduje, jak kdyby padl vítězný gól ve finále Mistrovství světa mohli filmaři vůbec přijmout. Dále scéna s étajícími rybami mě naprosto šokovala svou demencí. Možná jsem blbej já, nebo filmaři, ale já o lítajících rybách ještě neslyšel. Kniha, jejíž obsah byl právě o tom, jak přežít na moři mě taktéž dostala. Z Pího se stala Noe a jeho člun byl Archa. Co se týče efektů, tak ty bych oznámkoval na průměr. Jsou scény, kde stojí za pochvalu, ale bohužel jsou tu i scény, kde zkrátka poznáte, že se jedná o trik. Konkrétně zde mluvím o tygrovi. Myslím si, že film měl na víc. O své kvalitě mě nepřesvědčil. Snímek je taková kravinka pro děti, kteří však až budou starší, sami pochopí, jakou kravinu kdysi sledovali.

plakát

Na Hromnice o den více (1993) 

Příjemná komedie se zajímavou dějovou zápletkou a humorným pojetím. Bill Muray dokazuje, že je mistr komediant. Snímek chválím. Ukazuje, že komedie se nemusí skládat jenom z vulgarismů a nesmyslných činností postav, ale stačí veselohra a kvalitní zpracování.

plakát

Jdi a dívej se (1985) 

Zvědavý jsem byl pouze na ruské zpracování příběhu z 2. sv. války. Film je naprostá blbost, kde z herců hrají jedině ti malí kluci a holka. Kamera je nejslabší stránkou celého filmu. Unavné statické záběry, co snímají zepředu obličeje herců jsou otravné. Příběh byl zajímavý, ale to ruské zpracování je ubohé. Zdlouhavý úvod a přetažené dialogy o ničem vše jenom zhoršili. Jediné co kromě dětských herců stojí za pochvalu jsou válečné efekty, jinak to nestojí za nic.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Tak tohle byla pecka! Nový příběh, parádní scénář se špičkovými hláškami a dialogy. Skvělé nové akční scény plný vynikajících efektů. Film, u kterého sice víte, nebo tušíte, jak dopadne, ale napětí a skvělé zfilmovaná podívaná vás upoutá! Každý hrdina má svůj charaker, každému je věnována část pozornosti v ději, každý má svou úlohu v týmu a každý má svou hereckou kvalitu. Aaron Johnson pro mě je herecky mimo v každém filmu, zde rozhodně patřil k nejslabším představitelům. Záporák Ultron byl pěkně ztvárněn. Opět se sice nejedná o člověka, ale o nadpozemskou bytost, ale i tak chválím filmaře. Film se povedl. Zatím největší akčňák roku. ˇ3pičková podívaná, kde se pořád něco děje. Veliká pochvala. Už dlouho se mi nestalo, že bych filmu dal 5 hvězd.

plakát

Caligula (1979) 

Film na kterém jsem našel jediný kladný bod! A to byly pěkné nahé holky, jinak co se týče herců, tak je to katastrofa. Malcolm McDowell nepatří do extra třídy a Caligulu zahrál dost neutrálně. To i výborný Martin Stránský to v divadle zahrál o dost lépe, než on! Tento snímek postrádá pointu, nemá žádný děj a hodně černou atmosféru. Celý film je tak špatně natočený, že se vám hnusí se na něj koukat. Je to jeden velký nesmysl a výsměch římským dějinám. Režisérovi bych za tohle plivnul do tváře!

plakát

Horečka sobotní noci (1977) 

V první řadě skvělý john Travolta, který na samém počátku své kariéry předvedl jaký je to herec a skvělý tanečník! Příběh není nějak složitý, prostě parta kluků, co je každý den nadržená a musí za každou cenu lovit holky na diskotékách. Není to moc vzdálený od odnešní doby a je tento film z roku 1977. Z mého názoru musím říct, že se jedná o lepší snímek, než Pomáda. Tenhle film mě bavil víc. Pěkný snímek, kde se sice najdou slabší chvíle, ale dají se překousnout a v pohodě film dokoukat a odnést si z něho hodně kladný zážitek.