Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (16)

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Velkolepé. Oceňuji promyšlenost celého vesmíru, kdy znalost předcházejících filmů (těch relevantních) poskytuje lepší zážitek při eskalaci vztahů, pro kterou se nachází prostor i s tak megalomanským pozadím. Thanos je nejen nejlepším záporákem MCU dosud, ale také více-vrstevnatou postavou, která není ve skvělém podání Joshe Brolina (co se to z toho klučiny z Goonies vyklubalo :-) jen chodícím a prvoplánově zlým terčem pro EMH. Z Avengerů má nejzajímavější dějovou linii Thor (pokračující ve své proměně v badass god) a Iron Man, ale prostor se dostane na všechny (nejvíc cool nástup má Captain America). Humor střídá patos i drama a vše funguje. Není co dodávat, etalon pro komiksové filmy a blockbustery je nastolen.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Jednoduše vynikající. Bravurní mix hororu a černého humoru se zajímavými postavami a umně vybudovanou atmosférou, až jsem nejednou vzpomenul na Waxwork. Promyšlený scénář dává každé epizodě gradaci až k nemilosrdnému cliffhangeru na konci a soustředěná režie nechává vyniknout vyrovnanému osazenstvu, kterému vévodí Jessica Lange a Evan Peters. Na něco takového jsem dlouho čekal.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Zajetá šablona tripovitých příběhů byla úspěšně oprášena, ansámbl je sympatický a všichni si herecky sednou. Takhle by se měla znova nakopnout Bláznivá dovolená.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Vydařené, tady by se měl Nolan učit práci s postavami, kdy má každá svoji nezbytnou roli v příběhu, který je alfou a omegou. Tady by se měl Whedon učit, jak propojit formu s obsahem bez primárního důrazu na efektnost. Za poslední roky nejvydařenější komiks.

plakát

Lepší už to nebude (1997) 

Velmi civilní romance, která se rodí pouze jako druhý plán, ale o to větší má rezonanci. Hlavní devizou jsou herecké výkony trojice Nicholson - Hunt - Kinnear, kteří se umně vypořádali s hrozící karikaturizací svých postav.

plakát

Cesta do neznáma (1995) (seriál) 

Vynikající první dvě série, které využily potenciál paralelních světů do mrtě (co rozpočet dovolil). Nedobrovolně ze světa na svět cestující čtyřka si krásně sedla (s herecky vyčnívajícím Daviesem ale "bezmezné idioty" rozhazujícím prof. Arturem) a scénář tvořili lidé, kteří chtěli opravdu přinést něco nového. U třetí série už to začíná haprovat a po změně týmu jde invence do kytek a pouze se variují známé příběhy. Částečné zlepšení přijde ve čtvrté sérii s nástupem dalšího Malloryho a u páté série předstírejme, že se sem propadla z alternativního světa s o řád horší úrovní TV kultury.

plakát

Highlander (1986) 

Kecky, Kabát, Katana, Klasika. Nápaditá režie ala Russell Mulcahy, břímě nesmrtelnosti nesoucí Lambert, šarmantní egypťan Connery a skotačivý Brown za zvuků Queen. Má to atmosféru, příběh a tah na branku. Dnes už je patina 80s více patrná, ale na kvalitě neubírá.

plakát

Highlander: Zúčtování (2000) 

Adrian Paul je toporný a tváří se jako vyjukaný blb. Toť k představiteli hlavní role, ke kterému je přivařena plytká romantická linie. Úvod zaměřený na Connora šlape, ale jakmile z aktuální dějové linie zmizí, ztratí se i dynamika a Paul se plácá od ničeho k ničemu. Přitom duo Lambert + Payne je fajn (Payne si záporáka užívá) a vyhodit Paula a 20 minut (hodnocena DC), pak by tu byl potenciál lehce stravitelné, nenáročné jednohubky naplněn lépe.

plakát

Průvodce osamělého muže (1984) 

S humorem podaná deprese každodenního osamoceného života. Méně kompaktní příběh vytahují jednotlivé gagy a nadhled.

plakát

Muž se dvěma mozky (1983) 

Gag na gagu v rychlém tempu se zběsilým Stevem Martinem a s dobově svůdnou Kathleen Turner, která si vystřihla další ukázkovou mrchu.