Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Komedie
  • Akční

Recenze (4 184)

plakát

Mrtví na náhradní díly (2011) (TV film) 

Je to smutný ale s lidmi s lidským masem a lidskými ostatky se kšeftovalo, kšeftuje a kšeftovat bude. Ať už to bylo pro potřeby patologie nebo jako je tomu v tomhle případě v tomhle dokumentu pro potřeby zdravotnictví na implantáty apod. či jednoduše obchod s bílým masem(to už jsem někde jinde). Ačkoliv je získávání lidských orgánů touhle formou nehumánní mnoho lidí se řídí spíš heslem byznys je byznys.

plakát

Stopař se sekerou (2023) 

Dokument o No Name(ovi) z kterýho se v podstatě přes noc stal virál. Né, že by o to zpočátku stál. Později si to celkem užíval. Od začátku ale bylo vidět, že má v hlavě vymrdáno. A tak není překvapením, že skončil tak jak skončil a dopadl tak jak dopadl. A co jsem si z toho dokumentu odnesl ? Že z tohohle magora udělali tu pseudohvězdu všichni ti co ho sledovali a lajkovali na sociálních sítích. A v přijde mi celkem směšný nebo nevím možná je to smutný že někdo takovej dokáže vzbudit tolik pozornosti. Ikdyž já o tomhle týpkovi do doby než jsem viděl tenhle dokument vůbec nevěděl. A i kdybych se o něm a tomhle dokumentu nedozvěděl vůbec nic by se nestalo.

plakát

Horský vůdce (2022) 

Dokument vzdávající hold krásám Tater a především těžké práci horských vůdců. S dokumentem mám ale trošku problém. Celý to na mě působilo, že si ti horští vůdci stěžují jaký to mají těžký a udělali z toho v podstatě nejtěžší povolání na světě... Nestačí být jen dobrý horolezec. Musí být dobrý manažer, psycholog. Musí umět několik jazyků, vyznat se v meteorologii, biologii, stravě, strečinku, fyzické připravenosti. Sám musí nalézt rovnováhu odpočinku vybalancovat fyzickou a psychickou únavu... a v jistým ohledu to na mě prostě působilo trošku "uplakaně". Tím rozhodně nechci jejich práci nějak shazovat jen to tak na mě z jejich rozhovorů prostě působilo. Vím, že práce horského vůdce bude prací náročnou jak po psychický tak po fyzický stránce. Horský vůdce neručí jen za svůj život ale i za život svého klienta/klientů. Taktéž je to povolání které je hodně závislé na počasí. Na tomhle povolání se taktéž nedá zbohatnout. Na druhou stranu chci dodat, že kdyby je tohle všechno nebavilo tak to nedělají. Závěrem jen dodám, že dokument za vidění určitě stojí. Nejen kvůli nahlédnutí "pod pokličku" profese horského vůdce ale i kvůli dechberoucím záběrům hor. PS. Nejsem závistivej člověk ale Tatry slovákům závidím.

plakát

The Suckling (1990) 

Zdejší obsah zněl tak dementně, že tohle jsem musel prostě vidět. Film začíná slovy... 1. DUBNA DOŠLO K NEJBIZARDNĚJŠÍ A NEJDĚSIVĚJŠÍ UDÁLOSTI V BROOKLYNSKÉ HISTORII. 12 LIDÍ BYLO ZABITÝCH V DOMĚ KDE BYL ÚDAJNĚ NEVĚSTINEC A ILEGÁLNÍ POTRATOVÁ KLINIKA. PŘEŽILO JEN JEDNO DĚVČE. KDYŽ JI NAŠLA POLICIE ZAČALA VYPRÁVĚT TAK NEUVĚŘITELNÝ A HROZNÝ PŘÍBĚH, ŽE BYLA HOSPITALIZOVANÁ V BLÁZINCI. NEJLEPŠÍ VYŠETŘOVATELÉ SE UŽ ROKY POKOUŠEJÍ VYŠETŘIT TUTO PŘÍŠERNOU ZÁHADU ALE DO DNEŠNÍHO DNE JSOU BEZRADNÍ. JSOU VÝKŘIKY DĚVČETE JEN ŠILENSTVÍM ANEBO JE TO PRAVDA? TVŮRCOVÉ TOHOTO FILMU VĚŘÍ, ŽE ANO... Myslím, že tohle hovoří za vše. Film se nebere vůbec vážně a tak je potřeba k němu i přistupovat. Pokud na tuhle hru přistoupíte tak si tuhle Céčkovou chujovinku zcela jistě užijete. 3hvězdy

plakát

Chained (2012) 

Komentář může obsahovat menší SPOLER. Chained je celkem zajímavej kousek. Myšlenka zabít matku, synka si vzít a postupem času si z něho vypiplat vlastního zabijáka či snad svýho nástupce se mi líbila. Ve skutečnosti se film nakonec ale vydá jinou cestou a trošku kličkuje. Přiznám se, že jsem to nečekal. Ale na jednu stranu je to dobře, protože na tu prvotní myšlenku neměl sílu. Nakonec vydání se jinou cestou rozhodlo, že dám slabší 4hvězdy.

plakát

The Toll (2020) 

The Toll je něco mezi mysteriózním thrillerem a hororem. Žádná pecka to sice není ale díky svý stopáži jen 80minut) se z toho stala jednohubka na kterou se dá v pohodě jednou podívat. Slabší 3hvězdy.

plakát

Piargy (2022) 

Slovensko/Česko/Severní Makedonie tahle spolupráce se(za mě)velice povedla. Po vizuální stránce vymazlený. Černobílý obraz, parádní práce s nasvícením. Neméně povedená je i hudební/zvuková stránka filmu. Pohltilo mě to i obsahově(co se týče příběhu). Tohle historický drama mě prostě uhranulo jako celek a já dávám plnej počet hvězd.

plakát

Jakub lhář (1974) 

Lži, které dávají jiskřičku naděje v lepší budoucnost. Asi jsem od tohohle filmu čekal víc emocí. Tím ovšem nechci film shazovat má určitě svoji hloubku. Vlastimil Brodský si svoje ocení za svůj výkon jistě zasloužil. Myslím si ale, že v následujících letech v některých filmech předvedl ještě daleko lepší herecký výkony. Pro mě je nezapomenutelnej třeba v jeho předposledním filmu Babí léto z roku 2001. Jakub lhář/Jakob der Lügner to má u mě za slabší 4hvězdy.

plakát

Polnočná omša (1962) 

Opravdu hutný psychologický drama který si vás podmaní hned od úvodních vteřin a nepustí až dokonce. V podstatě nemám slov. 5hvězd. Další velké DÍKY patří uživateli darkrobyk.