Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (880)

plakát

Rudý úsvit: Nová krev (2012) 

Zábavná super-srágora a vcelku nenudící béčko, kde si Amíci kopou další hrob, protože tohle na východě hit nebude. 50%

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Jsem přikován. Plný počet nedávám jen z důvodu, že je tady spousta věcí jen pro efekt a je to celé trochu vyumělkované. Ale drsná škola mě baví a Antony Starr a jeho přísné vrásky kolem očí mě asi neomrzí. (.....) Osmý díl a kvalita jde dolů... škoda. (.....) Devátý díl a snižuji na tři... Scénáristické peklo...

plakát

Mistr (2012) 

Neodtrhl jsem oči, ani chvíli se nenudil a film mnou prorůstá a nemohu na něj přestat myslet. Nejednoznačné, znepokojující (Greenwoodova hudba) a sympaticky nedivácké (podobně na mě zapůsobil naposled Serious man). Dlouhé záběry, práce se scénou, s kamerou, s herci... Lincolna jsem zatím neviděl, ale pro mě film roku.

plakát

Argo (2012) 

Měl v tom hrát Northon, ale chápu, že Affleck svým obsazením ušetřil z rozpočtu za hlavní roli. Špatný sluha, ale velmi schopný pán. Pod fazónou hezouna se skrývá ohromný vypravěčský talent. Argo je velkým překvapením. Bohužel zafunguje jen jako jednohubka.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Hemingway stojí za prd, protože končí špatně a dnešní doba je tak vybzíkaná a neurotická, že špatné konce nejsou tak nějak namístě; a já jsem moc rád, že David O. Russell dopřál svému hrdinovi a celému filmu tak příjemný ocas. A to s tím Hemingwayem bych klidně podepsal. Jinak jestli neurotickou romantiku, tak všema deseti Punch Drunk Love (a ta měla dostat osm nominací na Oscara). 70% (PS - moc se mi líbí ty kamerové odjezdy z auta)

plakát

Let (2012) 

Zemeckis není zpátky... Pád letadla je dechberoucí, Washington baví a pár věcí, jako třeba "Chvála Ježíšovi" oživí předlouhou stopáž. Dilema je hodně zajímavé, ale spíše bych si o něm přečetl v novinách. Let v zásadě nenudí, jen působí tak nějak staře, jakoby k nám přiletěl z roku 1999.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Já tam tu pětku dám, protože je to ten typ filmů, který rozkoukáte v jednu v noci a bez jediného cuknutí víčkem jedete až do půl čtvrtý do rána (stalo se). Drsná zábava občas na pokraji zdravého vkusu, kde jsem se místy, konečně, hlasitě smál. Já Pancharty moc nemusím a ani ten Bill není srdcovka; Django je vyvážená záležitost, pevně vedená, výborně napsaná a já, malý bezvýznamný člověk ze střední Evropy, uznávám, že ten Tarantino zraje a letos by si zasloužil ´něco´ za režii.

plakát

Dredd (2012) 

Já se nenudil, neduhy odpouštím, protože je to výborně nasnímaný a asi mi chyběla ta stará dobrá nesmlouvavá total-recallovská řezničina. Ale inspirace jasná - Raid.

plakát

Casa de mi Padre (2012) 

Hodina a půl je hrozně moc. Je to fór, natočit zhýčkaným Američanům film ve španělštině, ale mnohem víc bych se bavil, kdyby do mě Ferrell naládoval všechny ty fóry během dvaceti minut a zdržel se ´příběhu´, který hrozně nudí. Ale krvavá svatba je jedinečně nasnímána, a potenciál to mělo obrovský. 50%