Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy
  • Akční

Recenze (56)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Co k tomu říct? Jednoduše se Captain America: Civil War liší od předešlých 2 dílů. Po vidění traileru jsem se velice bála, zda to nebude smíchanina všeho možného i nemožného, po scéně v traileru se Spidermanem, Black Pantherem, Ant- Manem atd. Nakonec nebyla. Postavy se nepřekrývaly, každá měla nějakou scénu pro sebe a ani jedna mi tam nepřebývala. 10ti minutová akční scéna, která bourá hranice skoro ve všech Marvelovkách, při které se všichni známí i noví hrdinové porvou dohromady, je legendární. Opět jsem se bála nové tváře SpiderMana ale Tom Holland předvedl skvělý výkon a role Spidermana mu celkem pasuje. Spíš se mi zdá, že rovnou z toho mohli udělat Avengers 3. Nemůžete sedět vklidu, protože každou chvílí přichází nová zvratová scéna, díky která se na film koukáte zase s vědomostí něčeho nového. Takžeee 90%

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Krásný rodinný film. Disney předvedl to, co mu nejvíce jde. Originální zábavný dobrodružný animák se vším všudy. Animátoři si s postavami skvěle vyhráli (ten gepard? Chci ho domů, hned!), do akčního detektivního děje dokázali nacpat dost gagů nato, že se sál v kině smál přibližně každých 5 minut. Dost možná animák roku :)

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Nejlepší díl? Místy jsem se občas ztrácela v ději (je Rebecca pro nebo proti Cruisovi) ale jinak vynikající. Obsazení je skvělé, Tom Cruise by přežil i výbuch jaderný bomby pár metrů od něj, ve filmu ,,umřel,, 3x po sobě (viz Peggova hláška ,,Ty chceš řídit? Vždyť si byl před chvílí mrtvej?") Simon Pegg je dokonalej, hraje úžasně a od minulýho dílu, kde byl takovej počítačovej mág, teď je z něj pravej teréní agent a dává si to hodně dobře. A se svýma hláškama neskutečně perlí. Jeremy Renner mi tam trošku chyběl, chyběly mi tam jeho akce. Scény z Maroka a Rakouska byly úžasný. Fakt se tohle hodně povedlo.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Schválně jsem si před tímhle nepustila předchozí díly(které jsem viděla před takovou dobou že na ně skoro ani nepamatuju) takže takový ty řeči typu ,,Minulý díly byly lepší,, u mně nehrozí. Vezmu to tak, že jsem jakoby neviděla žádný předchozí díl. Tedy pro člověka, který vidí Star Wars poprvé je to úžasný. V ději jsem se neztrácela, hlavní postavy byly nové, ale některé jsem už znala (zůstaly mi v paměti). Boyega mi tam trošku neseděl, nevím proč (rasista nejsem..) ale zato Ridley se do této postavy vložila natolik, že mi hned na začátku přirostla ke srdci. Driver mě v jednu chvíli převedl na temnou stranu.Jinak ale spokojenost. Bylo tam všechno, od libový akce přes napjetí po celou dobu a až po menší doják na konci (teda alespoň doják pro mě). Zase jsem se chvíli cítila jako malý dítě s úsměvem na tváři, který jako zařezaný sleduje tuhle hvězdnou klasiku. Jediná výhrada je český dabing, který mě ze začátku šval, ale poté jsem se to zkoušela ignorovat (kupodivu to šlo) PS: Kino plný nadšenců v kostýmech přidávalo tu skvělou Star Wars atmosféru. :))

plakát

Requiem za sen (2000) 

Ještě teď se z toho klepu. Je mi z toho celkem psychicky špatně a dokoukat posledních 10 minut byl pro mě asi největší problém. Ono se to moc slovama popsat nedá, na to se prostě musíte podívat sami. Nehorázně silný snímky o závislostech v různých podobách. Nic víc k tomu říct nejde. Pro lidi se slabší psychikou, rozmyslete se jestli se na to chcete podívat. Na mě (a to se mi zdá že jsem psychicky celkem silnej člověk) to zanechalo jistý stopy no.

plakát

Scream Queens (2015) (seriál) 

První 2 díly jsou dobrý. Uvidíme jak si Scream Queens povede dál. Herecké výkony jsou skvělý (Emma Roberts hraje tak skvěle, že jsem jí první díl tu smrt přála nejvíc). Rudý Ďábel si jede svou a zabíjí ostošest, nechci o všechny postavy přijít hned nazačátku (trošku GoT style). Vtipy jsou míněny na generaci 21. století (máš propíchnutý rameno tak co jinýho udělat než to napsat na fb, vrah je s holkou v jedný místnosti a ona si s nim přesto píše přes iMessage...) a ano, náramně se bavím. Opět hororová část taky funguje. Ze začátku dávám 70% možná to po delším sledování změním buď k lepšímu nebo k horšímu. Uvidíme.. UPGRADE: Po shlédnutí dalších tří dílů musím dát 5 hvězd :D Je to hrozná blbost ale v tom je ta dokonalost.

plakát

Fakjů pane učiteli 2 (2015) 

Možná trošičku horší jak jednička (nečekaně) ale i tak to bylo skvělý. Opět přemýšlíte ,,tak chce nebo nechce učit?,,. Na konci jedničky se dozvíte, že ho učení baví. SPOILER. Na začátku dvojky zase už učit nechce a zase ho učení nebaví a je z něj stejnej debil jako v jedničce a udělá všechno, aby dostal kradený prachy (v diamantech). Ale musíte to brát jako komedii, a nerozebírat to tolik. KONEC SPOILERU. Děj se dal dopředu odhadnout ,,Schová to do medvěda, medvěda odvezou do Thajska, on pojede do Thajska kvůli medvědovi,,. Některé hlášky byly legendární, jiný zase trošku trapný. Já se přesto náramně bavila :) 85%

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Totální masakr. Akce krásně už od začátku, žádnej pomalej 20ti minutovej nájezd do akční scény. Tom Cruise neskutečně zaválel. Je vidět, že když si opakujete bojový výcvik asi 300x tak z může bejt z takový nicky jako byl na začátku, takovej borec jako na konci. Opakování je matka moudrosti, nojono... Konec sem vážně takhle nečekala.

plakát

Hotel Transylvánie 2 (2015) 

Dokonalý :D bavila jsem se celou dobu v kině, nebyla jediná minuta, kdybych se nudila. Tento animák šel s dobou :D přece není normální, aby ve 21. století neměl zombík facebook. Prostě skvělý :D hlášky bavily nejenom děti, ale i dospělé, a možná si myslím, že ty 7-8 leté děti v kině nemohly pochopit když řekli ,,musíš si vypnout bluetooth,, a Drag ,,modrý zube, vypni se,, takže některé hlášky byly spíše pro starší... Objevovali se tam postavy z jedničky, na které sem přes tu dobu zapoměla (co sem neviděla Hotel transylvánie 1)... Takže mě potěšilo, když se tam objevila ta bába se slovy ,,já to nebyla,, :D