Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy
  • Akční

Recenze (56)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Co k tomu říct? Jednoduše se Captain America: Civil War liší od předešlých 2 dílů. Po vidění traileru jsem se velice bála, zda to nebude smíchanina všeho možného i nemožného, po scéně v traileru se Spidermanem, Black Pantherem, Ant- Manem atd. Nakonec nebyla. Postavy se nepřekrývaly, každá měla nějakou scénu pro sebe a ani jedna mi tam nepřebývala. 10ti minutová akční scéna, která bourá hranice skoro ve všech Marvelovkách, při které se všichni známí i noví hrdinové porvou dohromady, je legendární. Opět jsem se bála nové tváře SpiderMana ale Tom Holland předvedl skvělý výkon a role Spidermana mu celkem pasuje. Spíš se mi zdá, že rovnou z toho mohli udělat Avengers 3. Nemůžete sedět vklidu, protože každou chvílí přichází nová zvratová scéna, díky která se na film koukáte zase s vědomostí něčeho nového. Takžeee 90%

plakát

Polednice (2016) 

Od Českého hororu nemůžeme čekat to, co vidíme v jiných hororech. První věc kterou bych podotkla je ta, že se spíše jedná o drama s psychologickými prvky než o horor. Pár účinných lekaček tam sice je ale stejně se na základě hlasitých zvuků uprostřed tiché hudby horor nepostaví. Abych tady jenom nevytahovala špatné věci, kamera výborná a střih taky a Kolářová nás o své postavě přesvědčila hned na začátku.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Krásný rodinný film. Disney předvedl to, co mu nejvíce jde. Originální zábavný dobrodružný animák se vším všudy. Animátoři si s postavami skvěle vyhráli (ten gepard? Chci ho domů, hned!), do akčního detektivního děje dokázali nacpat dost gagů nato, že se sál v kině smál přibližně každých 5 minut. Dost možná animák roku :)

plakát

Všechno, co chceš (2015) 

Celkem povedená komedie s britským humorem a originálním nápadem. Je tam dost povedených gagů a musím říct, že jsem se pobavila. Simon je prostě úžasnej a komedie mu seděj hodně. :)

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Nejlepší díl? Místy jsem se občas ztrácela v ději (je Rebecca pro nebo proti Cruisovi) ale jinak vynikající. Obsazení je skvělé, Tom Cruise by přežil i výbuch jaderný bomby pár metrů od něj, ve filmu ,,umřel,, 3x po sobě (viz Peggova hláška ,,Ty chceš řídit? Vždyť si byl před chvílí mrtvej?") Simon Pegg je dokonalej, hraje úžasně a od minulýho dílu, kde byl takovej počítačovej mág, teď je z něj pravej teréní agent a dává si to hodně dobře. A se svýma hláškama neskutečně perlí. Jeremy Renner mi tam trošku chyběl, chyběly mi tam jeho akce. Scény z Maroka a Rakouska byly úžasný. Fakt se tohle hodně povedlo.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Je v tom všechno. Mrazivě strašidelná atmosféra, krev, lekačky (fungující!)... Strašidelná atmosféra začíná od začátku, lekačky taky. Příběh není žádná píčovina, jako u většiny hororů. Asi nejlepší horor, kterej sem kdy viděla. Snad bude 2 taky ta skvělá. Je zde vidět, že k vyděšení diváka stačí pouhé tlesknutí.

plakát

Svatojánský věneček (2015) (TV film) 

Jelikož moc nemusim ty normální pohádky tak takhle tak špatná nebyla. Jako všichni pod pohádkou vidí nějakou klasiku, tohle ale klasika nebyla. Spíš taková parodie na klasický pohádky. Mádl mi tam neseděl, jinak obsazení obecně celkem šlo. Některý vtipný scény se povedly. Je to spíš takovej horší průměr. Takže 45%

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Schválně jsem si před tímhle nepustila předchozí díly(které jsem viděla před takovou dobou že na ně skoro ani nepamatuju) takže takový ty řeči typu ,,Minulý díly byly lepší,, u mně nehrozí. Vezmu to tak, že jsem jakoby neviděla žádný předchozí díl. Tedy pro člověka, který vidí Star Wars poprvé je to úžasný. V ději jsem se neztrácela, hlavní postavy byly nové, ale některé jsem už znala (zůstaly mi v paměti). Boyega mi tam trošku neseděl, nevím proč (rasista nejsem..) ale zato Ridley se do této postavy vložila natolik, že mi hned na začátku přirostla ke srdci. Driver mě v jednu chvíli převedl na temnou stranu.Jinak ale spokojenost. Bylo tam všechno, od libový akce přes napjetí po celou dobu a až po menší doják na konci (teda alespoň doják pro mě). Zase jsem se chvíli cítila jako malý dítě s úsměvem na tváři, který jako zařezaný sleduje tuhle hvězdnou klasiku. Jediná výhrada je český dabing, který mě ze začátku šval, ale poté jsem se to zkoušela ignorovat (kupodivu to šlo) PS: Kino plný nadšenců v kostýmech přidávalo tu skvělou Star Wars atmosféru. :))

plakát

Interstellar (2014) 

Skvělý nápad, úžasná hudba, dokonalé záběry. Hrozně mě mrzí, že jsem nešla do IMAXu, protože tam by tohle byla bomba, ten vizuální efekty a ty záběry... prostě wauu. Úplně nemusím tyhle katastrofální filmy, kde je země zničena kvůli nereálné nebo až moc reálné věci. Tady to bylo jiný. Tady to bylo reálný. Začala jsem se během filmu bát, že lidstvo zničí planetu tak, že budeme muset za několik století postupovat jako v Interstellaru. Cesta nekonečným vesmírem byla fascinující tak, že se mi z toho někdy motala hlava. A nejvíc se mi hlava motala z konce, protože není lehké to poprvé pochopit (tedy alespoň pro mě). Tohle se Nolanovy povedlo.