Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (41)

plakát

Znamení (2002) 

Mel s jeho krásnejma modrejma očima v konfrontaci se zloduchy z vesmíru? Proč ne.. Grahamovi zemře žena a on se od té doby zříká víry v Boha. Vychovává svoje dvě děti a jako podporou a pomocí mu je jeho bratr, který se po tragické události nastěhuje do domu. Graham je rozhořčen kvůli podvodníkům, kteří dělají kruhy v obilí a snaží se je dopadnout. Postupem času ale zjišťuje, že se nejedená o podvodníky... Výborná podívaná se skvělými hereckými výkony. Film obsahuje příjemné tajemno a napětí, které má tendence Vás vtáhnout do děje. Že se jedná o výborný film, potvrzuje i fakt, že po shlédnutí přemýšlíte nad spousty věcmi.

plakát

Sex ve městě (2008) 

Tenhle film (i seriál) může připadat spoustu lidem (převážně mužům) jako trapně kýčovitá záležitost. Já to ovšem považuji za skvělou oddychovku s parádní atmosférou. Po shlédnutí filmu mám vždycky nevysvětlitelně lepší náladu. Charaktery postav jsou krásně vymazlené tak, že si dokonce ošklivou Carrie oblíbíte.. Navíc jsem nadšená z pevného přátelství mezi ženskejma, snad každá ženská si přeje mít kámošku jako je Samantha.

plakát

Gejša (2005) 

Jsem milovnice japonské kultury a tradice, od samurajů po gejši. Tenhle film je pro mě stále mezi TOP trojkou. Poprvé jsem ho viděla, když mi bylo 18. Naprosto mě uchvátila jemnost a elegance gejši. Když jsem film viděla opět po několika letech, vzala mě za srdce její láska vůči tajemnému muži, s kterým ale z určitých důvodů nemůže být. Když jsem film viděla potřetí asi před rokem, prožívala jsem atmosféru druhé světové války. Chci tím říci, že mě film nepřestává uchvacovat i po opakovaném shlédnutí.

plakát

Generace X (2005) 

"byl jsem mrtvej, ale teď žiju... Takže udělám, co je třeba v tomhle světě šílenců a nelidských kreatur..." Film se zaměřuje na skupinku puberťáků. Hlavní roli ztvárnil Jamie Bell a velice povedeně zahrál emočně zmateného kluka, jehož otec je ctižádostivý psychiatr, který je na počátku své spisovatelské kariéry. Jeho matka je klasická puťka domácí, ale snaží se prorazit ve světě businessu, ve kterém hledá přízeň a nějakou pozornost. Jeho bratr je malej, zákeřnej parchant, závislej na počítačových hrách. Mimo hlavního hrdiny máme možnost nahlédnout do disfunkčních rodin, kde se rodiče vždy ženou za prachama, kariérou, vlastním životem a o svoje děti nejeví zájem. Životy puberťáků jsou podle mě hodně smutný a postoj rodičů k dětem se velice přibližuje dnešní realitě, i když film je z roku 2005. Z dětí rostou kriminálníci nebo bezcitné zombí. Čí je to tedy vina?

plakát

V kůži Johna Malkoviche (1999) 

Ehhh... co říci o tomto snímku? Podle mě je to nemravná úchylárna, která má za úkol diváka především pobavit. John Cusack tam je příšerně slizkej a hraje totálního loosera, kterýmu se boří život. Najde si práci ve firmě, která má sídlo v půlpatře a šéfuje ji stovkovej stařík. Slizkej looser má po boku mlaďounkou Cameron Diaz, která pečuje o dementního šimpanze, o kterém je přesvědčená, že trpí duševní poruchou. Tito dva ztroskotanci objeví cestu do těla úspěšného a bohatého Johna Malkoviche a jejich pobyt v jeho mozku v nich vyvolá závislost a šílenství. Příběh se zamotává tak příšerným stylem, že si říkáte "what the fuck?" Prostě to chcete dokoukat. A kvůli čemu? Sami nevíte...

plakát

2:37 (2006) 

Film nám dává možnost nahlédnout do života puberťáků, kteří navštěvují střední školu. Zachycuje den, ve kterém se stane tragédie. V průběhu máte možnost seznámit se s osudy středoškoláků a dávat dohromady skládačku na základě psychologických profilů jednotlivce. Film se mi zdál přehnaný v tom, že je na jedné škole až moc extrémních případů, na druhou stranu nám ale ukazuje, že křehká duše dítěte či puberťáka je o tolik silnější, než dospělého člověka.

plakát

Présumé coupable (2011) 

Film natočen podle skutečné události Vás nenechá chladnými. Kdo má rád například film Hon nebo zná kauzu Kajínek, určitě bude tento film pro něho. Film byl pro mě uklidňující v tom, že ne jenom česká justice stojí úplně za hov*o. Tento snímek je silně emotivní, není ovšem přehnaně vyšperkovaný. Je to čistý realismus, který donutí nejednoho člověka nad lecčím přemýšlet.. Jak asi dopadne týpek, který je uvězněn na tři roky do vězení, několikrát se pokusí o sebevraždu, přijde o rodinu a nakonec vyplave na povrch, že obvinění vzešla z držky bláznivé špinavky?

plakát

Ben X (2007) 

Tak ale pozor!! Dlouho jsem neviděla film, který by si tak 100% udržel moji pozornost až do samého konce. Film, který se věnuje tématice autismu vás vyvede z míry kvůli detailnímu popisu autistovy duše. Šikana, kterou Ben musí ve škole snášet, Vás tak na*ere, že si přejete být vedle něho a všechny ty hajzly rozsekat na co nejmenší kousíčky. Celou dobu čekáte na to, až se Ben konečně tyranům vzepře a něco jim udělá. Do příběhu také zasahuje jeho platonická láska, která je jeho nejlepším přítelem. Je ale skutečná? Nejvíc Vás uspokojí konec, který tedy vážně nečekáte!

plakát

Sucker Punch (2011) 

Když jsem to viděla poprvé, byla jsem z toho naprosto unesená. Téma nevlastního otce, který týrá svoje dvě dcery po úmrtí jejich milované matky. Krásná, roztomilá blondýnka skončí v blázinci a je nucena si vytvořit vlastní svět, ve kterém je silná a odvážná hrdinka bojující proti zlounům. Pro mě naprosto fantastické scény a luxusní vizuální zážitek. I love this movie

plakát

Jiná země (2011) 

psychologický sci-fi fillm , kde mladá Rhoda, jejíž velký sen je letět do vesmíru, v mládí udělá něco hroznýho. Po čtyřech letech vyjde z vězení a najde si práci jako uklízečka v jedné škole. Po nějaké době zkontaktuje člověka, kterému způsobila velkou ztrátu a bolest a snaží se mu omluvit, za to, co udělala. V druhé dějové linii Země objevila Zemi 2, která podle teorií může být zrcadlem Země a lidí, kteří Zemi obývají. Jak dopadne příběh dvou ztroskotanců a co se bude dít s nově objevenou Zemí 2? Celý film má velmi depresivní nádech s troškou naděje. Takže za mě hell yeah