Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (215)

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) odpad!

Opravdu jsem to zkoušel a vydžel do konce první řady, ale dál už nehodlám s touhle stupidní krávovinou ztrácet čas. Pilot ještě celkem ušel a tak nějak jsem přehlížel pro mě nesympatické herce. Postupem času jsem nemohl vidět už ani Agenta Coulsona. Kéž by jeho smrt v Avengers byla definitivní.

plakát

Americký sniper (2014) 

Co si myslet o člověku, který zabije okolo 160 lidí, že je to magor... nebo snad hrdina. Další válečné drama, které se nám snaží přiblížit hrůzy plynoucí z války, těch už tady bylo a daleko lepších. Bradley Cooper výkonem neurazí ani nenadchnul. Dvě hvězdy za ten závěrečný paradox, nebo snad oko za oko...

plakát

Ant-Man (2015) 

Klasická zábava od Marvelu pro rodinu, viděna po padesáté mi už nemá co nabídnout a začíná převážně nudit. Ant-Man je rozhodně lepší než nedávní druzí Avengers a nespadá do příběhového klišé. Ze záhrobí se vracející M. Dougles je na plátně přesvědčivý a Paul Rudd svoji roli ustál. Kde mi v Avengers vadily ty rádoby vtipné hlášky, tady jsou ku prospěchu věci. Kde jinde by je člověk hledal, než-li ve filmu kde hrdina létá na mravencích. Je tak trochu pravidlem, že Marvel nemá dobré záporáky a tento film to opět potvrdil. Yellowjacket je vyloženě slabý a nevýrazný padouch, který může zatopit tak akorát Ant-Manovi.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Green Arrow nikdy nepatřil mezi celosvětově oblíbené super-hrdiny a tento seriál mu svojí pofidérní kvalitou na líbivosti jistě nepřidá. Do hlavní role obsazený Stephen Amell je totiž podprůměrný herec, co zvládne maximálně čtyři výrazy a charismatem disponuje asi jako kaktus. Nicméně skvěle zapadá do celkového osazenstva, dalších jemu podobně nadaných kaktusů v seriálu. Scénář se nese v duchu dnešních televizních standardů, tedy být co nejvíce primitivní a přijatelný pro různorodé publikum, Kterému podobné neduhy nevadí.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Assasínům by zřejmě více slušela seriálová podoba. Film tak trpí uspěchaným a nepříliš zajímavým příběhem.

plakát

Ave, Caesar! (2016) 

Celý film se dá vyjádřit pouhým jedním slovem, nuda.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Trikově nabušený, ale za to dějově plytké pokračování ve kterém se prohodila mimozemská armádou za tu s roboty. Od začátku filmu jsme vhozeni do akce a každých 5 minut slyšíme více či méně vtipných hlášek. Nemohl jsem brát Ultrona vážně od začátku filmu. Jako hlavní záporák je jeho příběh plný klišé a jeho motivace postrádá logiku, což je u velmi inteligentní AI asi chyba v programu. Oproti němu si tým Avengers drží po celý film svůj osobitý standart. Jen škoda, že Quicksilver a Scarlett Witch jsou hozeny do filmu z ničeho a jejich dějová linka by si určitě zasloužila více prostoru. Nicméně na mne celý film působí dojmem, že více připravuje půdu pro nadcházející filmy, než aby byl důstojným pokračováním svojí vlastní dějové linky.

plakát

Avengers Přísně Tajné: Black Widow a Punisher (2014) 

Marvel animáky prostě neumí. Příběh je jedno velké předvídatelné klišé plné stupidních a ohraných dialogů. Možná kdyby se vydali pobodnou cestou jako DC a začali vydávat podle komiksové předlohy, výsledek by byl mnohonásobně lepší.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Tlupa složená z transky, starého boxera a zloděje hrajícího si na šerifa zašitá v jednom malém venkovském městečku, které je zdraví škodlivější než noční procházka Bronxem. Jednotlivé postavy jsou dobře napsané a taktéž i dobře zahrané a nepamatuji si díl, který by vyloženě nudil. Akce střídá akci jak na bežícím pásu, ať už v něčí posteli nebo s bouchačkou v ruce.