Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Sestra (2018) 

The Nun je mainstreamovy horor s typickymi ocekavatelnymi lekackami u kterych muzete klidne odpocitavat. Ackoliv z meho pohledu to se scenarem nebylo uplne nejslavnejsi, na vyber hercu si nestezuji a myslim si, ze byli na svem miste. Za me 4*. Ale vsichni vime, ze to umi lepe!

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Dlouho jsem se zdráhala se na seirál podívat, ale stačilo vidět první díl, a ani jsem nevěděla, že už je venku tma. Atmosféra úžasná, herci, ač neznámí, zahráli své role věrohodně. Za mě jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla.

plakát

Kocour v botách (2011) 

Existence mluvícího vejce ve zlatém latexovém oblečku mě natolik deprimovalo, že tento animák má o jednu * méně. Jinak za mě určitě lepší než Shrek.

plakát

Marťan (2015) 

Film je okrajený od děje knížky, ale to snad každý film. Nicméně, herci byli velmi sympatičtí podali úžasný výkon, humor mi byl velmi blízký. Nemůžu hodnotit jinak než 5*

plakát

Velká šestka (2014) 

Big Hero 6 nadchlo opravdu hodně. Spojením amerických animátorů a japonské nadšenosti do robotiky vznikl krásný animák. Baymax byl pro mě naprosto roztomilej a všechny postavy mi byli hodně sympatické. Disney ví, jaké animáky má vydávat do světa. Také mě převkapilo spojení superhrdinů a meziprostorového kontiua, neboli Avengers a Star Gate. I tak to nevypadalo špatně.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Já sama jsem na epizodách Star Wars vyrůstala, takže tohle je moje srdcovka. Raději jsem od toho nic nečekala, jen jsem se těšila, co film s režií Abramse přinese. A co přinesla? Pro mě naprosto nepopsatelný zážitek a pocit nostalgie, kdy jsem naposled měla takové nadšení z epizody, kterou jsem viděla poprvé. Nově obsazení herci zahráli svou roli úžasně, ale nechyběli ani staří známí, které nás provázeli už od začátku.. Kdo by to byl řekl, že se po 32 letech dočkáme další trilogie.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Z kina jsem odcházela s pocitem mravenčení na zádech, protože nějakou tu atmosféru to prostě mělo. Škoda jen, že to nebyl horor svého slova smyslu. Tom Hiddleston má u mě plus za jeho výkon, protože mi jeho role hodně padla a líbil se mi jeho výkon. Ačkoliv mi Mia Wasikowska nebyla sympatická od pohledu svým vzhledem, výkon podala také dobrý. Co se týče hudby, byla emotivní a naprosto úžasná, ostatně jako ostatní soundtracky Fernanda Velázqueze.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Příběh se neodehrává podle knihy(která byla mimochodem úžasná), celý ten děj hodně natěsnali do jedné hodiny a druhá hodina jako by nebyla a člověk ztrácí chuť se na film podívat. Vím, že většina lidí se raději hned hrne do akce, ale mě v knize bavilo číst, jak se všichni postupně ke všemu dostávají, jak všechno pomalu vyplouvá na povrch. Čekala jsem, že podle knihy budu vědět, kdo je kdo, ale samozřejmě, Hollywood si přejmenoval některé postavy podle svého uvážení a já jsem se v tom ze začátku ztrácela, než jsem vlastně pochopila kdo je kdo. Nejvíce mě zarazila, že i některé postavy absolutně vypustili. Také mě zamrzelo, že se ani nedrželi Římsko-Vatikánského stylu, tzn. starý archív, lidé oděni v dobových oblečení apod., aby to mělo své osobité kouzlo. Abych pouze nevytýkala špatné věci, jsou i na filmu některá dobra. Tom Hanks mi byl v roli Roberta Langdona velmi sympatický, a popravdě, sama jsem si ho tak představovala při čtení knihy. Myslím si, že podal celkem dobrý výkon a ostatně za to je jedna *. Druhá hvězda je za samotný soundtrack od Zimmera, který tento film pozdvihl a bylo fajn si ho u čtení pouštět. Ovšem, i když je soundtrack skvělý, někdy mi do scény ne příliš pasoval a příčil se mi - není to snad kvůli skladbě, ale kvůli ději, který s hubdou neladil. Ve zhrnutí - film byl pro mě zklamáním.

plakát

Rebelka (2012) 

Pixar znova jasně ukázal, že na animované snímky je přeborník. Hlavní hrdinka je o začátku sympatická, avšak ostatní postavy nejsou otravné ani žádným jiným způsobem "špatné". Na 'Rebelce' se mi líbí ta.. jak to nazvat? emancipace? Zatím v každém filmu byla princezna odkázána na prince a tenhle příběh je sice změna, ale příjemná. Samotný film je výchovný, ale ne násilně. Ještě musím podotknout skvělou animaci. Co se týče soundtracku, dvěma slovy, úžasný a emotivní.

plakát

Soudkyně Barbara (2015) (pořad) odpad!

TV Barrandov je obecně známá televizní stanice, kde dávají samé sračkoloidní pořady a Soudkyně Barbara je další blbost. Nevím, jestli někdy české stanice dospějí k tomu, aby podávali lidem smysluplné pořady.