Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (611)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dobre, tak prídu do kláštora, straší tam démon, treba ho vyhnať, finiš. Čiže súhlasím s tým, že scenár je prvácky, ale takýto scenár má 95% komerčných duchárin. Nemám totiž pocit, že by po tejto stránke boli Žena v čiernom či obidva Conjuringy niečím výnimočnejšie, a všetkých týmto hororom sa to minimálne vyrovnáva. Aj keď je pravda, že v jednom momente počas filmu som sa zľakol, že tam začnú zo zeme vyliezať zombíci... v takom prípade by som možno uznal, že nápad je ojedinelý, ale asi by celý horor išiel do hája. Prostredie starého sídla je fajnové, atmosféru to má, herci neoslnili (ale ani to neposrali), triky pekné a nevidel som iný účel filmu ako sem tam vydesiť nejakým šokom. Takže aj keď je to zase o tom istom a pre mnohých to bude najskôr sterilné, aspoň je to celkom adrenalínové a až na pár slabších miest v záverečnej tretine môžem povedať, že film ubehol prekvapivo rýchlo. Horor roka to však nebude ani vo sne. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Už se nemůžu dočkat naprosto fenomenálního pokračování s luxusním názvem Bratr, kde Valak o obnaženým kokotem vojede do prdele všechny, kdo marně doufali, že Sestra bude pěknej horor. Už nejednou se stalo, že bubák z filmu dostal svůj vlastní film, jako třeba panenka Annabelle nebo někdo jinej, jsem líná přemejšlet. Pokud se mě někdo zeptá, komu jeho vlastní film nejvíc domrdali, nebudu muset naopak přemejšlet vůbec a než otázku dořeknete, odpovím Vám - Valak, pyčo. Tahle jeptiška byla/byl v Zajetí démonů 2 totálně creepy ujetá svině démon a já div nechcala, když byl Valak na scéně. Takže zjištění, že Valak bude bubákovat v rumunským klášteře, mě nadchlo jak pannu bukkake. jenže ouha, Valak se trochu víc projeví až po hodině a jediný co předvede, je to jeho hučení, jako když Vám hučí u porna v kládě. Lekačky lacinější než 50ti letá děvka a jako bonus nejtrapnější možnej konec v duchu akce - Budeme nejvíc předvídatelný co to jde. Sečteno, podtrženo tak sledujeme jednu krávu se dvouma volama, co se motaj po klášteru za zvuku hučícího Valaka kdy vrcholem strašení je na plný pecky dunící ooooommmmmmmmmm. Atmosféra chcípla v tomhle, jako že hororu , první a až na jednu scénu sem tak celej film měla pocit, že mě někdo strašlivě zneužil, což po naskočení titulků už nebyl pocit, ale fakt. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak toto bude asi jedno z najväčších tohtoročných sklamaní. Asi si už nepamätáte, čo som hovoril naposledy pri filme "Winchester". Ďalší horor s vynikajúcim potenciálom, ktorý zo svojho diela sa rozhodol urobiť horor plný skákačiek. Dokola a dokola a dokola. Tak "The Nun" využíva presne tú istú techniku a okrem toho ešte sa rozhodli, že si z rôznych filmov poberú scénky a budeme sa tváriť, že sa to nikdy nikde neobjavilo. Verte tomu, už sme to videli. A myslím si, že otáčanie krížov ani nemusím komentovať, kde sa objavilo naposledy. Opakovaná technika už nie je funkčná, lebo sme to už videli. Nepotrebujeme to vidieť znovu. A potom záverečná časť filmu je pre mňa absolútne komédia. Posledných 20 minút je non-stop humor, kde som sa úprimne rehotal na ich pokusoch vydesiť nás. Možno to budete vidieť inak, no ja som nemohol. Niektoré scénky a hlášky boli vyslovene na komédiu. A pritom sa film bral tak neskutočne seriózne a hlboko. Nemôžem sa ubrániť pocitu, že to je absolútna tragédia. Čas na to, aby som spomenul nejaké pozitíva, lebo tento film odo mňa dostáva jednu facku za druhou. Okey. Taissa Faminga je dobrá v tomto filme. A viem si predstaviť, že je mladou predstaviteľkou Lorraine Warrenovej. S tým nemám najmenší problém. Atmosféra toho Rumunského kláštora je dobrá. Pôsobí výrazne temne a po jeho chodbách by bolo skutočne ako túlať sa v dome duchov. Je tu jedna časť, ktorá ma úprimne zmiatla a v dobrom. A to keď sa stretneme s ostatnými mníškami, ktoré žijú v kláštore. To funguje celkom dobre. Ku koncu síce vieme, čo sa udeje, ale aspoň na úvod som bol jemne oklamaný tým, čo sa deje. A to je ďalší problém s týmto filmom. Je maximálne predvídateľný. Je to napísané ako všetky staré hororové klišé. Vieme čo sa udeje, čo za scénku uvidíme a ako to celé nakoniec dopadne. Je to absolútne neoriginálne. A svojimi strašiacimi technikami už vôbec nie. Jediné čo je strašidelné je prostredie. Ostatné je všetko čo sme videli miliónkrát a stáva sa lacnými klišé, ktoré len ťahajú z ľudí peniaze. Osobne film neodporúčam vidieť, no ak ste fanúšikom filmov z "Conjuring univeza" viem, že si to pozriete aj tak. Ale za seba hovorím, že ide o nezvládnutý hororový počin. A mrzí ma to, lebo som sa tešil, čo z toho bude. Zo strašidelného démona v jednom filme urobili absolútne klišé. A to rozhodne nebolo treba. Hodnotenie: D+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Gotika, kam se podíváš, ale tím výčet veškerých pozitiv prakticky končí. Vyčpělá, ale jak vidno stále populární, "démonařina" už nemá příliš co nabídnout. Vcelku děsivá postava jeptišky z druhého Conjuring tady prakticky nefunguje, pokusů o strašení je přehršel, ale žádný z nich nenavodí ani zdání příjemného mrazení. Už by to chtělo v horroru něco nového nebo vkusný návrat ke kořenům. Tyhle okaté bubáky už opravdu ne. Za tu hřbitovní mlhu ale za tři. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trochu hororové sklamanie. Viac ma vystrašil aj pavúk, ktorého som počas filmu zbadal v rohu. Ľakačky len priemerné, paradoxne ma najviac bavila tá stredoveká hudba, akoby od skupiny Era. Prostredie bolo tiež vybraté znamenite. Ale keď už tieseň v Rumunsku, potom radšej toho Draculu. Mníška nie je strašidelná. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Příběh démona Valaka je inspirován skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Filmári spotrebovali na hábity mníšok toľko čiernej tkaniny, že rumunská továreň, ktorá ju vyrábala, minula všetky svoje zásoby. (krasomama)
  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama