Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Žádný převratný horor se nekoná, ale zabaví a rozhodně neurazí. Conjuringu samozřejmě konkurovat nemůže, ale je milé, když se něco odehrává ve stejném univerzu a prohlubuje tak původní sérii. Zamrzí slabé budování napětí, atmosféry a příběhu. Namísto toho se většina scén soustředí na všelijaké objevování a následné mizení různých stínů a postav, bez větší logiky nebo opodstatnění. Stokrát víc mi sedí Wanův styl, kdy půl hodiny buduje atmosféru, aby pak něco jednou ukázal, tady už toho bylo víc než dost. Tak či tak jde ale o lepší počin, než byla první Annabelle. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem obří fanda Conjuringů (jestli Wan nenatočí tu trojku, tak ať si mě nepřeje), ovšem s těmi spin-offy je to poněkud složitější. Hned úvodní scéna Jeptišky mě vyloženě zarazila do sedačky a perfektně mě naladila na hororovou atmosféru. Trošku jsem se nemohl zbavit pocitu, že je to celé banální historka, bez které bychom se v tomhle univerzu obešli, ale mě to prostě bavilo a ona zmíněná Jeptiška je správně děsivé monstrum, se kterým ještě bude zábava. Nedovedu si ale představit, jestli by dvojka nebyla ještě zbytečnější (vzhledem k tržbám rozhodopádně bude), ale to už je holt úděl těhle levných hororovek. Nejsem si jistý, jestli je to přímo návštěvou kina, jelikož na horory moc nechodím, ale horory mimo Blumhouse se oproti Nun vůbec nechytají. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mníšku len ťažko označiť za špičkový novodobý horor. Zároveň sa ale nájde viacero plusov, pre ktoré sa stále drží v slušných vodách nadpriemeru. Po dlhej úvahe môžem povedať, že i keď film mierne odbočuje od svojich bratov a sestier zo sveta Conjuringu, určite im nerobí žiadnu hanbu. A preto dávam 7/10. Ak vám ale formát, akým tvorcovia pristúpili k ich novinke jednoducho nebude vyhovovať, bohužiaľ sa môže ľahko stať, že vaše výsledné hodnotenie môže ísť aj o niekoľko bodov nižšie. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Corin Hardy měl možnost vytvořit působivý gotický horor, ale jeho Sestra ve výsledku skutečně je jen pouhou jeptiškou na pružině. Veškeré strašení je veskrze primitivní, opírající se o mnohokrát viděné a poměrně laciné lekačky, které navíc trpí špatným načasováním. A ty, co by fungovat mohly, už bohužel známe z trailerů a všemožných promo videí. Nedočkáme se ani žádné důmyslné práce s prostorem a působivé kulisy nakonec nejsou ničím jiným než smutnou a nevyužitou ozdobou. Vyměnit historický klášter za jakýkoli dům někde na předměstí, Sestra by snadno zapadla mezi průměrnou americkou produkcí. Velká škoda je, že tvůrci nepokusili opřít ani o duchařské historky opředené kolem skutečného opatství Cârța a ve výsledku k nim odkázali jen v jedné zapadnuvší větě. Navíc pronesené podivnou postavou Francouze, která má sice poměrně důležitou úlohu, ale jinak si s ní scénárista očividně nevěděl rady a tak jí přiřadil tu nejotravnější možnou roli. Ale abych jenom nehanil, oproti Leonettiho Annabelle je Sestra minimálně o řadu a půl výš. Vzhledem ke krátké stopáži rozhodně nenudí a obsahuje minimálně půl tuctu opravdu působivých momentů. Navíc má Taissu Farmigu, která skutečně je mladší verzí své sestry (v tom nejlepším smyslu slova), a přímo dokonalou finální scénu, co film mrazivě spojí s počátkem celé série. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Do Nun se letos vkládaly velké naděje ( nejen, že letos jsou horory výjimečně komerčně i divácky úspěšné) Nun však divácky lehce pohořela. Aktuálních 65% sice není vyloženě průšvih, ve srovnání s Conjuringem je to však propad dolů, ale pořád úspěšnější než Annabelle. Kino však bylo narvané, takže alespoň komerčně doufám film uspěje. Byť jsem byl lehce skeptický, pořádná trailerová kampaň se vůbec nekonala, vlastně jsem zhlédl jen ten minutový teaser, ve výsledku jsem příjemně překvapen i potěšen. Nun má tu výhodu, že oproti konkurenci se odehrává v nádherném Rumunském hradu, kde figurují jeptišky, což je pro mne mnohem víc atraktivnější než obyčejný barák s rodinou a démonem. Film nabere tempo poměrně rychle a na strašící atrakce se dlouho nečeká,což je hodně dobře. Nun je oproti jiným Mainstream duchařinám i nečekaně drsnější a temnější než jsem doufal. Lekaček je zde poměrně dost, no zafungovala na mne pouza jedna, ale samotná atmosféra mě strhla slušně a finále je vygradováno perfektně. Taissa Farmina je kouzelná obdobně jako její máma a hezky film v závěru propojili s Conjuringem. Co trošku zamrzí, že démon Valak strhne na sebe větší pozornost až v závěru,v průběhu nejde buď vidět anebo zde působí jiné zlo,což beru jako mínus, jelikož Valak je skvělá démonická postava. Příběhově to sice mohlo být výživnější,ale to mi až tak nevadí, jelikož lepší horor s Jeptiškami jsem doposud neviděl. Za mě slušná práce. 80% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Otce Burkea (Demián Bichir) v noci probudí rádio hrající verzi písně „You Belong To Me“ od Jo Stafford. Název v češtině samozřejmě znamená „patříš mi“, což tím démon otci Burkeovi také oznamuje před tím, než se jej pokusí zabít. (hansel97)
  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)
  • So stopážou 93 minút ide o doteraz najkratší film Conjuring univerza. (Astonko)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama