Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 886)

plakát

Na seznamu smrti - Série 1 (2022) (série) 

Dobře schované dílo, které stojí za objevení a zhlednutí. Kvalitní a nekompromisní chlapácký film, u kterého by někdo viděl i spoustu vaty, akorát, že nejde o vatu. Vzpomínky a vidiny vyplývají ze zdravotního stavu Jamese Reece a jsou součástí děje. Oproti podobným filmům, kde osamělý mstitel jedná mimo meze zákona a nakonec je pochopen a dojde ke shodě - tak tady není zájem o shodu s tím, že všechna jména na seznamu smrti musí být postupně vyškrtnuta. Natočeno výborně. Překvapením bylo, že se okolo půlky objevil JD Pardo, známý jako EZ z Mayové. Délka na osm hodin nevadila.

plakát

Pitomý Vánoce (2022) (seriál) 

S01: Je to kopíračka norského Vánoce u našich. A tento italský film na mě zapůsobil daleko civilněji a zároveň italsky - prostě italský. Vánoce v Itálii nevidíme často a v Benátkách už vůbec ne. A za ty Benátky trochu přidávám na hodnocení, protože Benátky já prostě miluji. S02:  Druhá řada je o něco slabší. Hlavně je to tím, že děj u jedničky měl jasně vytýčený cíl a tady se prostě balancuje mezi snahou a průšvihy. Ale opět to není šílenost, vidět se to dá a Benátky opět zabíraly.

plakát

Tom Clancy: Bez výčitek (2021) 

Tom Clancy a Taylor Sheridan. Měl jsem snahu věřit těmto dvěma jménům, ale nepovedlo se. Béčkové béčko, které nebylo plánované jako béčko.

plakát

Special Ops: Lioness (2023) (seriál) 

Tady Taylor Sheridan moc zklamal. A nejen on. Ještě ty nadšené recenze. Lidem asi dnes stačí málo, nebo je jim úplně jedno, jakou omáčku na ně vychrstnou. Dějově udělaná špatná směs. Nejvíce vadí rodinná dramata šéfky skupiny v podání Zoe Saldana. Je jim věnováno zbytečně moc času a nehodí se k linii akční mise. Havárie její dcery a zjištění, že je ve 14-ti těhotná byl fakt úlet. A taky to, že v průběhu akce Zoe bere telefon svému muži a řeší problémy rodiny, pak je rozhozená a tým na ni zírá. Další agentka je opravdu tvrdá mariňačka, dožaduje se nejtěžšího úkolu v zóně nepřítele a tam najednou v sobě najde kus lesby, zamiluje se do partnerky svého cíle a psychicky se sesype a kňučí, že na dokončení mise už nemá koule. Navíc je nehezká a nesympatická. Je to na vysoké hodnocení? Tady bych v tom zmatku a filmové stolici vůbec nehledal Taylora S.

plakát

Pravidla zločinu (2023) (seriál) 

Málem mě to minulo. Ten název a ještě k tomu Brazílie. Tak tady předvedli Brazilci, že umí! Kriminálka, kde se jednotka agentů snaží dopadnout špičkový gang lupičů. První díl byl, jak bývá dobrým zvykem, seznamování s osobami a prostředím. Zabírat to začalo pořádně v dalších dílech. Nechybí sondy do jednotlivých postav a akce jsou místy až lahůdky. Zároveň je to o tom, jak v zaostalé zemi začínají kriminalisté pomalu vnímat význam použití DNA. To je ostatně i v originálním názvu.

plakát

Zázračné perníčky (2021) (TV film) 

Nejen, že to bylo naivní, suché, bez náboje. Navíc byly všechny postavy napomádované a krásné jak z omalovánek.

plakát

Excalibur (1981) 

V kině jsem neviděl, takže hodnotím bez autentického nadšení. Čas je potvora a přes všechny kvality dnešní pohled dává 60%. Mimo to konec byl unavený a bez náboje. Tenkrát to asi stačilo.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Nezdálo se mi hodnocení a řekl jsem si, že tentokrát to risknu. Sedl jsem si k filmu s vědomím, že má jít o jakousi variaci na Lásku nebeskou. Tím pádem jsem nepřemýšlel o originalitě ani o důmyslnosti zápletek. Výsledek byl příjemný a na vánoční pohodu. Přínosem je opravdu velký zástup hereckých jmen. A to hlavní - byl zde humor. Bez dementního pitvoření a hysterických výkřiků. Opravdu několikrát jsem se zasmál. Byl to český humor ze života. Přínosem bylo i to, že se do hereckého davu nevešel "donchuán" Vašut.

plakát

Mír v Marseille (2023) (seriál) 

Tohle byla opravdu francouzská jízda. Šest dílů a absolutně žádná vata. Malý policejní oddíl, který používá praktiky na hraně zákona a jen díky tomu může mít nějaké výsledky. A jde po nich "vnitřní", kterým jde jen o správné postupy, a to i za cenu, že mafie pojede dál ve svých kolejích. Napětí, vyhrocené akce i psychická rozpoložení jednotlivých postav. V tomto duchu mohlo být těch dílů daleko víc. Tak doufám, že přijde další série.

plakát

Jack Ryan (2018) (seriál) 

Výborný nápad a zpracování. První série se povedla na 100%. Druhá polevila, třetí ještě víc. Poslední čtvrtá se zachránila hlavně svým závěrem.