Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (25)

plakát

Kancl (2005) (seriál) 

"I wish there was a way to know you were in the good old days before you actually left them." Andy Bernard. Já se těším až si good old days v podání dalšího The Office maratonu zopakuju. Absolutní masterpiece.

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Masterpiece

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

SPOILERY!!! Třetí díl draků nebyl nic převratného a v porovnání s 1. dílem je to ve většině ohledech slabší. Úplně se vytratila epičnost, ta skvělá osudová hudba zazněla tak max. ke konci filmu asi na dvacet vteřin. Dojemné scény ze kterých jsem měl pomalu slzy na krajíčku se rozplynuly během 10 vteřin blbým fórkem pro děti. Kde jsou ty silný emocionální momenty jako v jedničce první let Bezzubky nebo ve dvojce smrt a pohřeb Kliďase? Ano, pár silných momentů to má, ale je to vzapětí utnuté. Konec je samozřejmě emocionálně skvělej, ikdyž mi přišlo, že to mělo hodně rychlý spád. Natáhnul bych to aspoň o 10 minut. Ale to, co jsem na předchozích dílech miloval, mě nezklamalo. Postavy a jejich vzájemné vztahy. Miluju chemii mezi Astrid a Škyťákem a také miluju chemii mezi Bezzubkou a Bílou běsicí. Záporák nemá žádný dobrý backstory jako ten, co byl v druhém díle, jeho motiv jednotvárnej a do jisté doby mi nepřišel také zajímavej. Ale v momentě, kdy řekl větu ve smyslu toho, že jako malý zabil ve spánku nočního běse a že od té doby je zabíjel skoro do posledního mi to přišla jako geniální parafráze se Škyťákem... Co kdyby Škyťák v prvním díle Bezzubku zabil, dopadl by takhle? Těch referencí na první díl bylo více. Celkově, film se nevyrovná jedničce ale jako závěr trilogie je to velice důstojné zakončení a film jsem si jako fanoušek draka užil. Těším se až si někdy dám Dračí maraton. Jako celek to bude fungovat určitě lépe.

plakát

Skleněný (2019) 

Perfektní kamera, atmosféra, herecké výkony (McAvoy je bůh!) a celkově podařené zakončení trilogie. Na předchozí dva díly to nemá, ale nedělá jim ostudu. Nechápu proč lidi čekali nějakou velkolepou podívanou. Ano, je to o superhrdinech, ale nejsou to Avengers. :) Už od Vyvoleného je to komorní příběh a mně se to líbí!

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Už jen z principu, že se jedná o skutečnou událost, bych nejradši dal 10/10. Ale z pohledu filmařského musím dát 8/10. Nevím proč, ale vidím v tom víc pohádku, která běží na pozadí neskutečně zlých událostí. Věřím, že se scénář od skutečnosti moc nelišil ale místy mi to přišlo dost nadsazené a nepravděpodobné (chápu, že nemůže být všechno do detailu). Závěr byl emocionálně asi nejsilnější část filmu, ale vůbec se mi nechce věřit, že to loučení s židy probíhalo takhle (myslím konkrétně tu část, kdy Schindler začíná vyvádět, že neprodal auto nebo odznak, aby zachránil více židů). Celkově jde ale o skvělý film, který jak už kvůli hereckým výkonům, kameře, hudbě a hlavně reálné události, je povinnost vidět.

plakát

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu (1964) 

Asi jsem tomu filmu moc nepřišel na chuť. Dr. Divnoláska sice má zajímavou pointu a skvělý vizuál, ale na to, že to je tak vysokoprocentní satira jsem se ani jednou nezasmál (ano, u scény s Rodeem na bombě jsem se malinko pousmál). Peter Sellers a jeho trojrole je ale bezesporu to nejlepší na filmu, pro mě bohužel asi to jediné zajímavé. Film jsem nějakým způsobem dokoukal, ale byl by delší, asi bych to nedal. Možná za pár let budu Divnolásku vnímat jinak

plakát

Medvědí bratři (2003) 

V obecném měřítku se Medvědi nemohou srovnat s Lvím Králem. Ale pro mě jsou Medvědí Bratři srdcovka, kterou jsem měl jako dítě strašně rád a dokázal jsem si ji pouštět furt dokola. A vím proč. Když ve filmu fungují emoce, tak má u mě vyhráno. A mezi Kenaiem a Kodou to fungovalo dvojnásob. Pokud bych měl doporučit film o silném přátelství a lásce tak nasměruju právě k Medvědům.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Za mě supr. Fajn komorní příběh s westernovým nádechem, s dobrými zvraty, se zajímavými postavami (které jsou všechny dobře zahrané) a stupňujícím napětím. Největší špičkou filmu je ale kamera, která nám ukazuje pěkné široké záběry. Škoda, že se ve filmech ten široký obraz tak málo využívá, vypadá to pěkně. Je fakt, že to bylo moc brůtální a krvavé, ale nijak to neovlivnilo moje finální hodnocení. Pro mě největší slabinou filmu je první hodina přes kterou jsem se málem nedokázal překousat. Začátek chtělo trochu prostříhat a zkrátit aspoň o 30 minut.