Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nenene. Disneyovku si představuju drobet jinak. U filmů pro děti je poučení nezbytnou částí, které se prostě nelze vyhnout. Nastartovat ale cestu k poučení napíchnutím mědvědice na kopí, to mi nepřipadá ani trochu vhodné (a stravitelné). Viděl jsem lepší pohádky. Dovolím si ještě poznámku: Lábusův los neměl chybu a v tomhle případě dabing na jedničku (u dětských filmů se bez dabingu neobejdeme), ale přezpívat úžasné písničky Phila Collinse je prasečina nejvyššího kalibru (navíc tímhle způsobem, jakým bylo učiněno). Ach jo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku tohle není nic jiného než jen další snímek od studia Disney, snímek, který je líbivý, který má celkem jasnou kostru a jediné, co ho trochu dostává nad ten průměr, jsou písně Phila Collinse, který mě prostě baví a jehož hudbu můžu. Jinak si ale snímek "Medvědí bratři" nebudu pamatovat. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-milionovTržby USA $85,336,277Tržby Celosvetovo $250,397,277║ Jedna s posledných animovaných rozprávok od Disney a jednoznačne aj najlepší ich počin v novom storočí. Príbeh o premene indiána v medveďa a jeho púť s menším súkmeňovcom je vnútorne silný, krásne detailne sfarbený a s niekoľko moc peknými momentkami pri čarovných prírodných premenách. Asi druhá naj Disneyovka čo som videl. /90%/ ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Na animák to má dosti nevzvyklou atmosféru... Člověk, který je od Pixaru zvyklý na jakousi rozvernost téměř za jakékoli situace tu bude alespoň zpočátku vyveden z míry průběhem, který by nečekal... Avšak děj samotný je vcelku klišoidní a dalo by se říci i předvídatelný... Což ovšem nic nemění na tom, že jde o trošku vážnější pohádku pro děti a pokud se na to člověk dívá z tohoto úhlu, je to věc dobře koukatelná... ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři mne neuvěřitelně dachli. Zejména tedy svým příběhem. Příběh, příběh, příběh!!! To je právě to co bohužel většině pokusů o film chybí... typický úkaz absolutního propadáku co se týče příběhu (ono když se to tak vezme tak kamera, scénář, herci a vůbec všechno je propadák) je "Zamilovaný smolař" (a více již se o tom raději nebavme). Spousta lidí říká jak je to všechno "profláklý", starý, divný atd.. ale mně se to prostě líbí... :) ..humor tomu také rozhodně nechybí... haha že nechybí, je ho tam vážně dost (prostě tak akorát). Myslím si že toto je jeden z mála snímků, kterými se Disnay může porovnávat třeba s Nemem a nebo ostatními pixarovinami... Rozhodně stojí za vidění, jo a čím víc vás u toho bude, tím lépe... hlavně děti :) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)
  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)

Reklama

Reklama