Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, která sice zdaleka nedosahuje kvalit Pixaru, ale i tak je na jedno použití perfektní. Zajímavý příběh, neotřelé prostředí, zábava a celkem i napínavý děj dělají z tohoto filmu lehce nadprůměrný animák. Zvláštní je, že Disney sice točí skvělé filmy, ale s genialitou Pixaru se prostě rovnat nemůže. Tak ho páni šéfové pro jistotu koupili, aby neměli konkurenci. 80% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ubírám body za předem jasné poselství a ještě jasnější pointu. Hlavní hrdina, který se od ostatních něčím liší, najde smysl života a ponaučení jen skrz proměnu ve tvora, kterého předtím považoval jen na nesmýšlející, vraždící stvůru. Nepotřeboval jsem jedinou nápovědu, abych se už na začátku nedovtípil, jak se to ve skutečnosti bude mít s medvídětem a čemu hrdina doopravdy dojde (dobrá, u úplného konce jsem i přesto mírně váhal a nechal se překvapit). Kromě medvědích hrdinů děj obohatila typická dvojice blbého a blbějšího, dvou losů, kteří měli za úkol odlehčit atmosféru, ale na rozdíl třeba od Pocahontas (kde podobná dvojice působila zbytečně) mít i nějaký vliv na hlavní hrdiny a jejich budovaný vztah - což je víc než uspokojivé. A finále? Nedržet se, vypustil bych tu vnitřní křehkou ženu, co ve mně dříme, a řval jako želva! K tomu se přidala nádherná, klasická animace, výtečná hudba (Disney se nezapřel) a recept na zatraceně dojímavý večer byl na světě! Mé 3* znamenají dobrý nadprůměr, emoce nakonec udeřily správné místo a i když průběh děje zase tolik nenadchl, dostal jsem velmi příjemný animovaný film, který dostatečně splnil i ta nejmenší očekávání. ()

Reklama

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem moc nečekal, když jsem byl nucen to shlédnout, mile mě to překvapilo. Krásný a dojemný příběh o vztazích mezi "bratry" spolu s příjemnou hudbou je skvělá kombinace ne jen pro malé diváky. "Klasické" provedení animovaného filmu možná není tak poutavé jako např. u Nema, ale i tak to stojí za to. Velká pochvala za hudbu. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná, milá a poučná rozprávka rozprávka pre deti od Disney sľubuje dobrodružstvo pre celú rodinu. Čiže rodičia s deťmi sa celkom dobre zabavia. No Brother Bear má skôr poučný charakter, ako by poskytla deťom zábavu a vtipy tak sa deti môžu občas bohužiaľ pri tejto rozprávke aj nudiť. Ja som sa teda nenudil a tento film o troch bratoch, čo majú úplne odlišnú povahu je celkom fajn a dá sa pozrieť. Kameň úrazu je ten, že Disney a nie len Disney poskytuje lepšie rozprávky a tak vybrať si túto ako, že na 100 percent sa budem baviť a očakávať od nej veľa je chyba. Ja som veľa neočakával tak som sa celkom fajn zabavil a pochopil som aj pointu, ktorá nie nie je zložitá a tak ju pochopia aj deti pre ktoré je táto rozprávka vhodná. Rozprávka vlastne je o indiánskom kmeni a tak tematika je, ako dokázať žiť v súlade s prírodou a ako pochopiť, že aj v prírode zvieratá potrebujú prežiť. (Hodnotenie 3,5) ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Úplne tradičný a staromilský Disney, ktorý sa štýlom príbehu vracia hlbšie do minulosti. Nakoľko mňa skôr bavili tie dobrodružnejšie a humorom nabitejšie filmy z 90.-tych rokov, prípadne začiatku milénia, v tomto prípade ma tento síce pekný, ale skôr jednoduchý príbeh až tak nenadchol. Animácie aj hudba spĺňajú kvalitatívny disneyovský štandard. 60%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama