Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (355)

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

HBO se chytlo konečně scifi... Možná trochu roztáhlé, ale jinak super. Teď už od hbo něco z vesmíru a můžu umřít.

plakát

Pozůstalí (2014) (seriál) 

S01;S02: Magořina od jednoho z předních tvůrců LOST, z HBO produkce a v hudebním doprovodu M. Richtera. No neber to! Každému se nemusí líbit, že mu není všechno polopaticky vysvětleno, že musí zapojit jistou dávku empatie a pochopení, že není předmětem příběhu “kam 2% populace zmizela“, ale “vyrovnání a přízpůsobení se této události těch pozůstalých“... ale já to žeru. // Final Season: duben 2017

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Jsem si připadal jak Hurvínek, co vyhrál válku. Iñárritu je tak boží, že mu odpustím i nějaký ten patos, jako třeba s medvídkem Pů nebo že je občas Leoš jak neprůstřelný mnich. Hudba mohla být údernější. Tom Hardy jako pokřivený zm*d opět nezklamal. (Kino Hvězda; 16.01.'15)

plakát

Samba (2014) 

Poprvé jsem viděl Charlotte se smát (v 'Nauce o snech' jsem ji ještě tak neregistroval) ... úžasné.

plakát

Ex Machina (2014) 

Ano, přesně takové dramascifi mám rád... s M.Cahillem by si mohli podat ruku... teda pokud by si A.Garland sám psal a režíroval. Teď vidím, že napsal scénář k několika mojim oblíbeným skvostům od D.Boylea, tak už vím, proč se mi to tak líbilo. Potěšilo mě hl. první sezení, kdy jsem sám přemýšlel, jakou otázku bych sám položil a on to fakt udělal... což jsem nebral jako pojem předvídatelnosti, ale jako trefení se mi do vkusu. Občasnou předvídatelnost odpustím bezpochyb. Půl rok očekávání se oplatil.(Kino Hvězda; 6.05.'15)

plakát

Divoké historky (2014) 

Dlouho jsem se u filmu takto nepobavil. Jak bývá u povídkových filmů zvykem, jsou tam skvělé a horší povídky. Občas se zadaří, že i ty horší jsou parádní a tvoří skvělý film jako celek, ale to se může stát snad jen v případě, že je celá tvorba jediného tvůrce... a to je i tento případ, a tak se taky stalo. To kličkování mezi komedií a thrillerem/dramatem, kdy je to v jednu chvíli napínavé a dramatické... a z ničeho nic zápich do bránice (a naopak), to nemělo chybu. Damián Szifron do hledáčku! (Kino Hvězda; 22.10.'14)

plakát

Výchozí bod (2014) 

Mike Cahill svým druhým filmem nezklamal, což jsem po Another Earth ani nečekal, ale naopak ještě předčil mé očekávání, a proto se zněj pro mě stává nejatraktivnějším filmařem za posledních pár let a už se nemůžu dočkat jeho další tvorby. Jen doufat, že se nenechá zlanařit do komerčního hollywoodského bijáku, jako třeba D. Aronofsky. Během filmu jsem měl v sobě tolik myšlenek, pocitů a postřehů, které jsem chtěl ze sebe tímto ventilovat, ale protože jich bylo tolik, bude to muset počkat až na podruhé zkouknutí, které je nevyhnutelné. Ze závěrečné výtahové scény v Indii jsem trochu vyměkl a skoro uronil i slzu :) což mimochodem nebyl jediný silný moment filmu. Absence romantického žánru v popisu je nepochopitelná. (Kino Hvězda; 3.10.'14)