Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (8)

plakát

Falešná kočička (1937) 

Srdeční záležitost... Byly natočeny mnohem lepší filmy, v podstatě je to strašná pitomost, ale na Falešnou kočičku se vždycky podívám ráda znova... a to fakt nemusím Oldřicha Nového. "Falešnáááá kóóóčičkóóó..."

plakát

Královna Alžběta: Zlatý věk (2007) 

Tak s historií to opravdu příliš společného nemá, ale ta už byla mnohokrát zprzněna mnohem více... A je jasné, že pro filmové účely vypadá lépe, když shoří celá Armada místo toho, aby shořela jen jedna loď... a obdobných přikrášlení a upravení historie je tam samozřejmě víc... Ale zase na druhou stranu musím uznat, že jsem se u filmu slušně bavila (i když jsou tu jisté scény, které si film mohl odpustit, zejména ta závěrečná...) a byla jsem příjemně překvapena, že to není tak strašné, jak psaly kritiky.

plakát

Rozhovor (1974) 

Výborný film s mrazivou atmosférou.

plakát

Láska v bílém pekle (2004) (seriál) 

Výborné zpracování předlohy Elizabeth Gaskell s charismatickým Richardem Armitagem v roli Johna Thortona. Postavě Margaret ztvárněné Danielou Denby Ashe jsem přicházela na chuť docela dlouho, ale Johna si člověk musí zamilovat hned (chápu, že tomu přispívá i charisma a vzhled Richarda Armitage, ale ta postava má své kouzlo) Motiv hlavního páru připomíná zápletu z Pýchy a předsudku Jane Austenové, ale i když se mnou mnozí nebudou souhlasit, tak považuji Sever a Jih za lepší. Možná i proto, že se neodehrává na idylickém bezstarostném jihu, po kterém hlavní hrdinka stále vzdychá, ale na drsnějším severu a ukazuje i život dělníků v bavlněných přádelnách. Po slabším rozjezdu (první seznamovací díl jsem stále vyčkávala a neuměla si udělat obrázek) mě Sever a Jih pohltil - stávka dělníků, odmítnutá žádost o ruku, Johnova žárlivost, ale zároveň pomoc Margaret, a její postupné uvědomování si, koho to vlastně odmítla... I ten zkratkovitý romantický konec se mi líbil... víc než ten v knize... Z vedlejších postav bych vyzdvihla hlavně postavy Johnovy matky a Nicolase... Když si Sever a Jih už po několikáté pouštím, přemýšlím, proč některé historické minisérie BBC, se kterými se v poslední době roztrhl pytel, nekoupí některá z českých televizí...

plakát

Noc bláznů (1996) 

Skvělá oddechová komedie. Seznačně jsem se u ní pobavila a má v mé filmotéce pevné místo, kdykoli potřebuji rozesmát. Jízda valkýr a prase na konci nemá chybu ;-)

plakát

Malé ženy (1994) 

Nebylo to rozhodně špatné, ale pokud vezmu v potaz knížku, tak víc než tři hvězdičky dát nemůžu...