Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

Chlast (2020) 

Thomas nechce zaostat za Andersem, takže musí makat. Tentokrát si vytáhl Madse a dal mu opravdu slušný prostor, aby opět předvedl co umí. Chlastá se tu o sto šest v rámci výzkumu, jaká hladinka je ideální v rámci dne, když nás přepadne krize středního věku. A kde jinde než ve škole. Kantoři vždycky chlastali, protože vydržet tolik hodin denně se spratkama, je pěkná fuška a záhul. No ti čtyři se toho ujali velmi zodpovědně a dávali tomu, tak na prdel ,až to jeden nakonec nerozchodil. A slušně se ta kalící jízda vyhrotila. Dánsko je zkrátka ve formě a co víc my točíme sračky, o to víc oni výborné filmy. Takže je naštěstí na co koukat. Jako vždy super příběh, top herci a parádní atmosféra, jako vždy zpočátku taková nevinná a pak se to zvrhne v parádní peklo.

plakát

Letuška - Přílety a odlety (2020) (epizoda) 

Tak odpornou hlavní postavu jsem, už hodně dlouho neviděla, měli ju odkráglovat hned na začátku místo Holanďana. Kvůli němu jsem se na tu hrůzu dívala, až do konce. Kdyby do hlavní role obsadili Absolutku nebo Smirnoff, tak by to bylo stravitelnější mnohem víc. Přišli mi tam úplně mimo všichni do jednoho. Na Chocholouškově klinice by rázem měli plnej stav. Jo a nech se raději předabovat Cuocko, to tvoje afektovaný kejhání je strašný. Z milosti hvězda za hudbu a Michiela.

plakát

Nadějná mladá žena (2020) 

Tohle bylo nečekaně dobrý. Cassie špásuje s pašákama takovým zlověstným způsobem a já jsem si říkala, co má ta holka za lubem. Asi v půlce se film zlomí a nabere obrátky ve slušný psycho a vygraduje v tragické finále, které bylo překvapivě nečekané. A ten závěr pekelně ulítlej. Ale musím říct, že Carey tu mstící se psychopatku zahrála geniálně a jako sestřička, co si jde vyřídít staré účty se spolužákem, je fakt extra sexy čubka a borci před ní slintají v kleče. Originální, zábavné a ke konci dost kruté. Pomsta za ztrátu nejlepší kamarádky může být po čertech drsná i zábavná záležitost.

plakát

Neortodoxní (2020) (seriál) 

Vyvolená rasa, aspoň pro mě začíná zaujímat jedno z předních filmových míst v Evropě. Neortodoxní je další skvělou ukázkou, že to jde, když se chce. Je to velmi kontroverzní zamyšlení na téma ultraortodoxní židovská komunita. Hlavní hrdinka z této komunity utíká z nedotknutelné Ameriky do Evropy, konkrétně do Berlína. Působí to trošku komicky a přitažený za vlasy, protože v jisté době židé z Německa prchali, jak o překot. Němci milovali židy, jak cigáni práci. Jistý malíř s pověstným knírkem je nemohl, ani vystát a měl velkou potřebu od nich vyčistit svůj národ a začal trpět nehynoucí láskou k pracovním táborům, plynu a roztopeným pecím. Cítil z nich strach. Vždy měli moc, sílu, vliv a peníze. Ale zpět k seriálu. Esty je milá dívka, která svým neduživým zjevem ve mě vyvolávala soucit, už od pohledu a když se rozkryl náhled do její komunity, ani se nedivím, že vzala roha. Protože tyhle zhůvěřilosti může vymyslet jen totálně chorej mozek a já tohle nikdy prostě nepochopím. Všechno co je ultraortodoxní a ortodoxní je zhoubně bující nádor, který má většinou fatální následky pro ty, kteří to prostě nedají, je to život v pekle. Esty se z těch hrůz dokázala vymanit, aby se mohla svobodně nadechnout. Mohla si nechat narůst vlasy, mohla zpívat, normálně se oblíct.....zkrátka žít. Emoce se mnou cloumaly od začátku do konce a Esty mě několikrát dohnala k slzám. Shira Haas ji zahrála geniálně. A musím vzpomenout na Chalifát, který jsem prožívala stejně. Tyhle věci je potřeba vidět, aby jsme si uvědomili, jak se máme blaze, hlavně když jsme nasraní, jak je tady všechno na hovno. Svoboda je to nejcenější co máme. Tohle asi není moc košér komentář, ale já to tak vnímám. V tomhle bych nikdy žít nemohla a jsem ráda, že žiju tady.

plakát

Nightlife: Na tahu (2020) 

No teda žádnej oheň, ani Barek to moc nevytrhl. Stupidní postava Renza to poslala do škatulky průměrných, trapných komedií se Sandlerem. Trochu tomu dal šťávu super soundtrack. Ale jinak dost zklamání. Verhoeven teda neměl vůbec svůj den. A to jsem se na to těšila, snad to příště bude lepší.

plakát

Penny Dreadful: Město andělů - Santa Muerte (2020) (epizoda) 

Bože, to je hroznej paskvil a název Penny Dreadful by neměl vůbec používat. To byla vymazlená podívaná. Tohle nemá ani atmosféru, ani herecké výkony, prostě nic. Nějak jsem nepochopila, proč se tohle vůbec točilo. Myslím že dál se ani dívat nebudu, ztráta času.

plakát

Pěreval Ďatlova (2020) (seriál) 

Matička Rus je ve výborné kondici, jak se zdá. Tahle lahůdka mě teda pěkně dostala. To originální zpracování, dokonalá mysteriozní, tísnivá, až hororová atmosféra, to je teda něco. Užasně natočeno ve dvou liniích. To tomu dodává neskutečnej šmrnc. Skvělé herecké výkony a neokoukané tváře, to jsou vždycky velké plusy. Oleg a Káťa mně samozřejmě učarovali a tvořili krásnou osudovou dvojici. Ďatlovova partička byla tak dokonalá, že jsem měla pocit, že jsou to opravdu oni. Tak čestní, ušlechtilí, prostě bezchybní, jak se na Sověty patří. Ty padesátý léta na mě přímo dýchaly. No tohle je náramná pecka. Pjotr je velký sympaťák a uchvátil mě, už v Dueljantu, což je další skvělá zálažitost. A ta ruština, tu jsem si teda užila moc. Takže pět velkýh hvězdic a klidně i víc.

plakát

Perry Mason (2020) (seriál) 

No zpočátku se to tvářilo hodně rozjíveně a neučesaně, ale postupem to nabralo jak atmosféru, tak výborné herecké výkony a zajímavou zápletku. HBO opět vyšperkovalo vizuál a vsadilo na neokoukané tváře. A to je většinou plus. Rhyse mám v povědomí, spíše jako herce záporných rolí a ne moc sympatických chlapíků. Ovšem Mason, to je úplně něco jiného. Pro tuto roli se narodil a dal do ní všechno, podává tady strhující výkon. Spolu s Dellou Street, jsou skvělá dvojice a řeší dost zapeklitý a nepříjemný případ. Do poslední chvíle není jasné, jak to dopadne. Takže tento nekonvenční obhájce, který to umí u soudu pěkně rozehrát a zvednout všem pěkně tlak, si vyloženě říká o další případ. Velmi mě pobavila hláška! "Jeho ego vydýchalo všechen vzduch v této místnosti, takže přeji dobrou noc."

plakát

Pętla (2020) 

Jsem na tom nekorektním chlívákovi Patrykovi dost ujela a pomalu mám problém koukat na něco jinýho. Ta jeho Bílá Liga, kterou si hýčká a která má všude jinde po prdeli je vskutku hoooodně lákává. Tenhle film by si rozhodně zasloužil být v červeným. Jeho dvorní koník Stramowski si tu zahrál pokérovanýho, cygánskýho boxera, který mu opět sedl, jak prdel na hrnec. Svoji starou, tak miloval, až ju řezal aji s děckem. Nejvíc ho mám ovšem ráda, jako drsnýho policajta Majamiho v Pitbullech. Vyšperkovanýma dialogama se to jen hemží a dojde i na hovno na péru. Což, už teda zavání prachsprostým béčkovým péčkem. Musím říct, že Páťa si libuje v samých prasárničkách a ničeho se nebojí. Čím víc jsou všichni strašně korektní, ovšem jen na očko, aby se neřeklo, tím víc je Vegáč urvanej ze řetězu. A to mě prostě baví a moc. Smyčka jede, má šťávu a pomalu se utahuje kolem Daniela, který nasadil vražedné pracovní i životní tempo. Penízky a moc jsou mocnými hýbadly zkorumpovanýho a prohnilýho světa, který v Patrykově podání nemá konkurenci. Jestli se na tyhle majstrštyky dívají upjatí puritáni a pokrytci za velkou louží, tak musí mít ohlodaný pracky na kost a v duchu tajně touží po ohavných rymejcích, které by jim ovšem naštěstí neprošly.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Jensen je prostě génius a tenhle jeho majstrštyk je horkej kandidát na nej film roku. Je, až neuvěřitelný, jak si dokáže pohrát s dějovou linkou a psychologií postav. Madse jsem snad ještě neviděla takhle nasranýho. Shodil háro na ježka, nechal narůst fousiska a ukázal, jak parádně umí vzít spravedlnost do svých rukou a střílení na živé terče, je jeho hlavní koníček. Ovšem to ho k tomu musela nejprve vyprovokovat partička magorů v čele s Nikolou šohajem, který minimálně půl roku absentoval v Barber shopu a nechal si narůst šílenej květák, nasadil brejlíčky a ukázal, jak mu to jde náramně s číslama. Nicolas IT neurotický magor posedlej špičkovou technikou a žrádlem a nakonec Larsik, který umí krásně vyšpulit prdel na strništi. Nečekejte nějaké normální týpky, to u Anderse nepřipadá v úvahu. Ďábelskej scénář, dokonalá režie a k tomu dvorní herecké stádo, kde absentovali, už jen Thomsen s Pilmarkem. Geniálně rozehranej příběh, který postupně graduje přes černou komedii, temnou atmosféru, brutální vyvražďovací střílečku, až ke kýčovitému vánočnímu finále, které by záviděl i slovutný Hollyúd. Ty vánoční sexy svetříčky a strašlivá koleda v podaní Nicolase na lesní roh, tak to mě definitivně odrovnalo. Tohle si opravdu může dovolit jenom Anders. A je to parádní pokoukání. Asi nejvíc mě oslovila chvilka Marcuse s Ottou ve stodole, kde si nalívali čistého vína. A pak vztah Otty s Marcusovou dcerou. Nikolaj také konečně ukázal svou empatickou stránku. Takže Andersi, miláčku doufám, že už máš v hlavě další vymazlenej scénář a brzy nás oblažíš dalším skvostem se svými oblíbenými koníky ve skvělých rolích. Je taky možný, že Amíci spáchají ve své nadutosti zas nějakej ohavnej rymejk s otřesným obsazením, protože se jim nebudou chtít číst titulky, jak u nich bývá zvykem. Naposledy to byli Nedotknutelní a Mrazivá pomsta. Kdyby ty prachy poslali raděj na likvidaci plastů v oceánech, udělali by mnohem líp.