Reklama

Reklama

Tři mušketýři: Milady

  • Francie Les Trois Mousquetaires : Milady (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Francie se zmítá v hlubokém rozvratu. Je vyhlášena válka. D'Artagnan a věrní mušketýři jsou poslední hradbou před chaosem. Osud je však nečekaně vtáhne do rozsáhlého spiknutí. D'Artagnanova láska Constance je unesena. Při zoufalé snaze zachránit ji, je mladý mušketýr nucen spojit své síly se záhadnou Milady de Winter. Ale dlouho skrývané tajemství, které se vynoří z minulosti, rozbíjí pevná spojenectví. Mušketýry čeká strašlivá volba: jestli chtějí dokončit svou misi a zachránit Francii, budou muset obětovat ty, které milují… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (86)

kajas 

všechny recenze uživatele

Na tohle pokračování jsem se těšila jako malá asi tak půl roku, protože D´Artagnan mi totálně vyrazil dech. V mocenských intrikách a nepřátelích krále i mušketýrů jsem se sice trochu ztrácela a závěrečná scéna je vzhledem k nízké pravděpodobnosti vzniku třetího dílu docela kontraproduktivní, nic to ale nemění na tom, že se pořád jedná o jeden z nejnapínavějších a nejkvalitnějších dobrodružných filmů za poslední desetiletí. A i když jsem Dumasovu klasiku zatím ještě nečetla, tahle dvojice filmů je zdaleka tou nejlepší adaptací. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"Tous pour un, un pour tous." Druhá část, patrně pouze dvojfilmu, nelení a ihned nás vrhne zpět do děje (který už jsem od té doby stejně zapomněl), akce se pořád drží ve své syrové, historicky temné a umazané podobě a D'Artagnan se probouzí v rakvi (jako Jack Sparrow), aby se pokusil zachránit Constance, ale narazí místo toho na Milady aka Eva Fkin' Green, která dělá ve filmech dvě věci: 1. ukazuje kozy, 2. a je femme fatale... nicméně je netradiční ji slyšet mluvit francouzsky. Příběh pokračuje, já jakožto člověk (der hund) obeznámen s notnými adaptacemi a zejména tou nejlepší (v dabingu na VHS, casting par excellance, hehe), co bych kecal, příběh znám spíše letmo, takže jsem se v intrikách, kdo proti komu a za kolik, lehce ztrácel (třeba Kitano a jeho trilogie Ukrutnosti mi v tom plotování přijde komplikovanější, ale člověk to zvládá díky tempu zpracovávat, ale 'Tři mušketýři' jsou v jádru dobrodružný příběh o několika správných chlapech, kteří vždy drží při sobě a slouží králi v boji proti všemocnému zlu (nicméně zde jsem se poněkud zasekl a nepochopil, jestli je jím kardinál Richelieu, tradiční záporák tohohle příběhu, jako Palpatine ze Star Wars, ale nebojte - na wilhelm scream dojde) a vlastně tu není úplně čas na nějaké zdlouhavé komorní kecání, ani na karikování jednotlivých postav, protože dvojfilm chce být ba poli nějakých necelých čtyř hodin odvyprávěn a asi i uzavřen (předlohu jsem fakt nečetl, nevím jak věrné to ve skutečnosti je a jak možná víte, Dumas byl big boy, takže psal zeširoka). Víceméně je tu pár odhalení, kdo je Milady pro jednoho z hlavních hrdinů... a podaří se D'Artagnanovi shledat s Constance? Ano. Ale nečekejte happy end. Mezitím vším se odehrává šachová partie zrady, kdy král vytáhne do boje proti protestantům a člověk se zabaví už jen tím, že sleduje, kdo je s kým a proti komu. Opět nutno poznamenat, že natáčení ve skutečných historických lokacích dodává filmu neskutečný jiný, realistický náboj, asi nejblíž tomu, jak mohli mušketýři tehdy vypadat, než jaký člověk spatřoval v teatrálně kostýmových předchozích verzích (a že jich bylo). Pořád nechápu, že existuje třeba verze, kde je Richelieu Charlton Heston a Oliver Reed Athos. Nicméně se nelze zbavit pocitu jisté nedotažené pachuti v závěru, a celkově planější prostřední až konečné části, včetně jaksi meh uzavření, ještě k tomu, když je příběh ponechán v tak otevřeném cliffhanger momentu a o pokračování ani slovo. Takže možná, tohle je vše, k téhle adaptaci. Z prvního dílu jsem byl nadšenější, ačkoliv druhá část nemá vyloženě chyby, taky mě zároveň příliš nenadchla a na to, že byl celkem těšing, tak to moc nedopadlo. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

První díl jsem na jaře v kině nestihl, ale nakonec se mi v době premiéry druhý části poštěstilo vidět oba díly naráz v rámci kino maratonu. A jsem spokojen. Předlohu jsem si kdysi zamiloval v rámci maturitní četby, ale jelikož od té doby už uplynulo více než 10 let, nepamatuju si jí do takových detailů jako dříve. Nechci tedy ani moc hodnotit, nakolik je to předloze věrné. Jde zcela evidentně o modernizovanou verzi, ale ne ve smyslu laciných přestřelek a přepálených CGI triků (aka film z roku 2011). Film je surový od podlahy, většina bojových scén je točena na co nejméně záběrů a tak i stylem veskrze Zimmerovská hudba se sem kupodivu hodí. Audiovizuálně jde opravdu o kvalitní práci, kterou se rozhodně vyplatí vidět v kině. Zakomponování "rovníkového gaskoňce" bylo komický, ale budiž, dá se nad tím přimhouřit oko. Jak je u mě již zvykem u Mušketýrů, první část se mi líbila víc než ta druhá. Způsob smrti Constance mi přišel stupidní skoro ve všech variacích a tato verze bohužel není výjimkou. Oceňuju ale, že zde alespoň D'Artagnan truchlí (na rozdíl od mé jinak nejoblíbenější Borderieho verze). Závěr s cliffhangerem jde už evidentně nad rámec předlohy, Bourboulon si jím zřejmě chtěl připravit půdu pro případný spin-off. Osobně bych od něj ocenil spíš Mušketýry po dvaceti letech v tomto duchu. Ale s Casselem a Evou Green v hlavních rolích chápu tu myšlenku vymáčknout z tohoto castu co nejvíc. D'Artagnan 85%, Milady 80%. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Neduhy z minula zůstaly (rozklepaná ruční kamera, retardovaný casting), ale za mě hodně pomohlo vyprávět neokoukaný příběh. Jako teda neznamená to, že je to super story… to že se z toho nějak zázrakem nakonec vymotala (oheň… trám na hlavě… obklíčeni… není problém) bylo jasné každému. A ten útok na pevnost + masakr britských lodí mi taky nějak moc připomněl Napoleona (jasně že náhoda). To samé to vydolování opáleného mušketýra z historie (aby byli moderní taky jako Napoleon). To samé ten konec-nekonec… jako fakt z toho neměla být trilogie? Kdybych to viděl osamoceně, asi bych dal hodnocení nižší. Ale v kontextu dvou filmů, to fungovalo mnohem lépe než #1. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Variace na oblíbené mušketýry pokračuje v obdobném provedení jako předchozí film, dlouhé souboje bez střihu, ušmudlaná výprava, žádná falešná romantika... Samozřejmě až na tvrdohlavého Gaskoňce, s kterým nehne ani řádně nabušený dekolt Milady Evy Greenové. Možná kdyby povolil ten proklatý živůtek (a že to musel mít těžké, zůstat intaktní, není pochyb), nicméně nestalo se... A stalo nebo nestalo se víc věcí, chvílemi už mi to přišlo i zbytečně překombinované nebo kostrbatě vystavěné a na závěr ještě k tomu otevřený konec? No, nevím... 65% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Martin Bourboulon zmenil kolorimetriu oproti prvému filmu aj na základe diváckych recenzií: "Musím priznať, že sme zohľadnili názory divákov. Po prvom filme sme sa rozhodli ponúknuť svetlejšiu, jasnejšiu a lesklejšiu farebnosť. Chceli sme viac hrať s kontrastmi. V D'Artagnanovi bol obraz trochu stiesnený. Druhá časť mala byť jasnejšia." (Arsenal83)
  • Celé natáčanie prebiehalo vo Francúzsku s celkovým počtom 150 filmovacích dní. Okrem jedného dňa v štúdiu sa filmovalo výhradne v prírodnom prostredí. Natáčanie začalo 16. augusta 2021 a skončilo 3. júna 2022 v Château de Farcheville. Medzi pamiatky, v ktorých sa natáčalo, patrí Palais du Louvre, Hôtel des Invalides, Fontainebleau, Saint-Germain-en-Laye, Fort la Latte a ďalšie. Z miest sa využilo historické centrum mesta Troyes. (Arsenal83)
  • Henri de Talleyrand-Périgord, gróf z Chalais (Patrick Mille), určite existoval a v roku 1626 naozaj zorganizoval sprisahanie proti Richelieuovi (Eric Ruf). V Dumasovom románe sa však tento príbeh nepopisuje a navyše v roku 1627, kedy sa dej film odohráva, bolo už po jeho poprave, kedy ho odpravili až 29. úderom sekery (sťatý bol 19.8.1626). (Arsenal83)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama