Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (28)

plakát

The Boondocks (2005) (seriál) 

Hlavně nesmím říkat to slovo, který tam tak rádi používají. Když slysíš to slovo 20x za epizodu, tak je to strašně navykový a já si chci udržet zdravý rozum a dobré mravy. Rozhodně si po tomhle půjdu zapnout South Park.

plakát

Pacific Rim: Povstání (2018) odpad!

Co to má být? Kolik pokračování chtějí udělat na filmy, který pokračování nepotřebují? A kdy si to konečně uvědomí? Z herců co moc filmů ještě nenatočilo dělají jen tuctový tváře bez špetky charisma (Naštěstí je dávají k filmů, který charisma ani nepotřebují.) Ale co už, můžu si za to sám, že jsem se nakonec na to koukl, i přesto, že jsem předpokládal, jaký to bude propadák už z traileru (Něco málo jsem tušil, když tenhle projekt odsouhlasili.)... Zkazili tím tak už Star Wars, Rychle a Zběsile a Den nezávislosti... Tohle je film pro děti, nedá se brát ani važně, ale ani se zábavou. Díky bohu za Burna Gormana, který dokáže zahrát jakoukoliv roli a povznést jakýkoliv snímek, díky němu jsem to vydržel dokoukat do konce. Charlie Day byl taky skvělý, ale jenom v prvním díle. Je zajímavý, že tenhle scénář měli na starosti čtyři mozky, ale tak jako jeden primární mozek a tři sekundární mozky toho obrovského Kaijua, i tenhle scénář i snímek měl nakonec skončit mrtvý na úpatí hory Fuji.

plakát

Shazam! (2019) odpad!

Dokud Mark Strong nenajde jiný styl hraní, tak to bude jenom stejný nudný stereotyp. Celý ten film je jeden obrovský výsměch, jen ze samotné představy mě napadá mnohem lepší scénář než tahle patlanina a vůbec nechápu ty samotné titulky, to se jako snaží napodobovat dvojdíl nejnovějšího Spidermana? Jasný tam to aspoň k něčemu je protože se toho nebojí a vypadá to přirozeně, ale tady je jasně vidět, že to jenom kopírují. Tahle celá série je krom Wonder Woman, Man of Steel a Aquaman jedno velké zklamání a doufám, že Warneři z tohohle dostanou osudovou ránu, která nakonec tuhle sérii ukončí a po čase začnou od znova neohlížejíc se na to, jak zoufale se snaží dohonit MCU, což se nikdy nestane.

plakát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizoda) odpad!

Bylo to dobrý konec, nebo špatný konec? Byl to konec a to stačí. Poslední sérii jsem hodně těžce přetrpěl a jsem nadšený z toho, že jsem podepsal petici na přetočený celé té série, ale spíše jsem tak činil, abych vyjevil svůj odpor k celé týhle osmý série. Je to ponaučený, že si máme o to víc vážit fantasy filmů, kteří byli poctivě natočeny podle knížky, a né jak HBO, jenž si dovolila nečekat na vydání knihy a natočit takovouhle... ani nevím jak to říct, zrovna teď jsem se na to dokoukal a jediný pocit co mám je znechucení. Dal bych Devidu Benioffovi a D.B. Weissovi neuvěřitelnou pokutu za to, co provedli s tímhle koncem. Ať žije král Severu, Valar Morghulis- Valar Dohaeris, Co je mrtvé nemůže nikdy umřít. Poklona a čest za PRAVÝ Hry o Trůny... SBOHEM!!!!!!!!!!!!

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

POZOR SPOILERY: Do slova a do písmene nejlepší film, který jsem za dlouhou dobu viděl. Ze začátku jsem byl trochu skeptický, když chtěli cestovat časem jen tak luknutím prstu (Za mě dobrá metafora, ale nebrat doslova.). Jak jsem zjistil, tak se Marvelem můžu utlouct, neboť jsem v minulý části chtěl 3 hodinový dlouhý film, a ted, když ho tady mám, tak ho chci ještě delší, je zkrátka těžký od něčého takového odcházet z kina až to skončí. Thanos, i když jen krátce, ukazuje, že to je největší záporák MCU, který byl a je, ale možná nebude. Sága pokračuje další fází a já jsem nesmírně zvědavý, jestli přiřadí dalšího hlavního záporáka fáze ještě s větší laťkou, nebo se o to budou aspoň pokoušet.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Mám dar, který mi bůh obdaroval. A to přece milovat Marvel svět, hlavně Avengers a já za to bohu děkuji. Čekal jsem cokoliv, brutální nářez, nádherný příběh, ale TOHLE... Tohle se vyšplhalo na samotný vrchol mého žebříčku jako nejlepší film v historii.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Nic nového. Efekty a akce bůh ví kolik let stará prostě film nezachrání. Určitě je tu mnohem míň klišé než v Síla se Probouzí, ale ten pravý nádech SW neustále nechytá. Daisy Ridley a Adam Driver mi tu sedí už o něco víc, Carrie Fisher a Mark Hamill mají furt legendární výkony, i když ve špatném scénáři a ty nekonečné střídaní emocí, v jednu chvíli vážnost a v tu druhou "Joooo tak tohle mě fakt baví." nedává charakteru nějaký význam a příběh se vůbec neposunul. Oscarova role mi vůbec nesedí. Takže hodně slabý průměr, nic víc v tom nevidím.

plakát

Největší showman (2017) 

Tak tohle mě do čista ohromilo. Moc jsem si od toho nesliboval ani jsem nevěděl co mám čekat, ale i jak to je ve filmu tak i já jsem měl záruku se na tenhle úžasný film kouknout a to přece že Hugh Jackman umí zahrát každou roli, a tak jsem se na to vrhnul. Výsledek je skvělá podívaná s ještě lepším zážitkem, každý rok má svého muzikalního favorita, například 2010 má Na vlásku, 2016 má Zpívej a 2017 zkrátka má Největšího showmana.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

POZOR SPOILERY: Celý ten příběh, i když skoro dvouhodinově rozvedený mi nakonec přišel uspěchaný. Agatha si výborně rozvedla své postavy a hned v nich vidíte svoji charakteristiku i když bez jejich historie. Děj byl hodně svižní a postavy dělaly co mohly aby se ukázaly. Přesto sem nebyl do atmosféry úplně upoután, čekal bych to více napínavé a dramatické abych měl strach o ty postavy. Tenhle pocit sem měl až do započetí konce. Konec mě absolutně zasáhl každého sem pochopil, že udělal to co udělal, svoji historii nakonec ukázali v plném světle a to vyvolalo spoustu pocitů. Jestli to vypadá jako započetí nějaké série s detektivem Poirotem tak nejsem proti, i když tohle ani nepotřebovalo žádné pokračování a kdyby tenhle díl více vtáhl do atmosféry tím, že by zpomalil bylo by to mnohem zajímavější.

plakát

Avatar (2009) 

I když ten film znám pomalu 8 let tak až teď sem nalezl slova, čím tímhle film popsat. Tenhle film je u některých z nás kousek ráje, který v každým z nás je a když si pustíte tenhle film tak se objeví a dodá vám takovou krásu, kterou v některých věcech ve skutečnosti nenajdete. Každá postava má svůj charakter, nikdo nepokulhává, naopak jsou spíše předváděné a zahrané s nadhledem. Hudba vás neskutečně vtáhne do atmosféry a najdete v tom i kousek míru a vaše uši jsou jako váš žaludek po vašem nejoblíbenějším jídle. A kultura... Doslova rovnou víte, že Na'vi má svoji historii a svoje způsoby, o kterých chcete vědět úplně všechno. Zatím co jiní jsou neskuteční realisté vidí pouze to co mají před nosem tak jsou i tací, kteří vidí něco jiného, otázka jako je třeba co když někde jinde ve vesmíru kde je jiný život a vidí námi neuvěřitelné možnosti zcela jednoduchými? Nejvíc mě ale zasáhla ta fyzická část světa. Příroda, která v noci ukazuje svoji nejhezčí tvář a osvětluje tak okolí je naprosto dech beroucí a úplná masáž pro vaše oči. Velmi moc lituji jenom jediné věci. Když tento film vyšel do kin tak mě to o celý rok úplně minulo. Poprvé jsem film viděl v roce 2010 a to jenom v 2D a to i přesto bylo neuvěřitelný zážitek, ale nejradši bych vrátil čas do doby kdy vyšla premiéra a koupil si lístek bez ohledu na to kolik to stojí a šupaloval bych se na to kouknout ve 3D. Tenhle film hltám i po tolika shlédnutích a věřím, že druhý díl bude taky tak dech beroucí jako první díl.